|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
nie wyświetla spalania :( |
Autor |
Wiadomość |
robo_k [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2006, 21:33 nie wyświetla spalania :(
|
|
|
Kupiłem sobie ostatnio Mitsubishi Carisme 1.9 TD z 1999r Mam teraz taki problem na wyświetlaczu komputera powinien wyświetlać mi np. splanie, ale niestety nie robi tego. Mam tylko same kreski w miejsu gdzie powinno byc jakieś wskazanie. Czy to znaczy że mam coś nie tak z komputerem ?? Dodam iż posiadam oryginalne radio, którym steruje tym komputerem. |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-07-2006, 22:26
|
|
|
Znaczy się nie wyświetla tylko spalania Czy nie wyświetla żadnych wskazań Tam powinno być na zmianę wyświetlane średnie spalanie, średnia prędkość i zasięg...
Sprawdzałeś podłączenie wyświetlacza z radiem? To taka biała wtyczka z tyłu radia. Czasami lubią się w niej styki poluzować... Jak to nie pomoże to spróbuj odłączyć radio i zobaczyć co sie będzie działo. TUTAJ masz opis jak sterować wyświetlaczem bez firmowego radia.
Same kreski pojawiają się po zresetowaniu wyświetlanych wartości. Resetuje się je poprzez dłuższe przytrzymanie wciśniętego klawisza "DISP" w radiu. Trzeba chwile poczekać z włączonym silnikiem żeby coś się pojawilo (coś koło minuty albo troszkę więcej). Może masz na "stałe" wciśnięty (czytaj uszkodzony) przycisk "DISP" w radiu... Daj znać jak Ci poszło. |
|
|
|
 |
robo_k [Usunięty]
|
Wysłany: 28-07-2006, 16:01
|
|
|
Niestety nie pokazuję żadne wartości. Jedyne co wyświetla to godzinę i RDS. Nawet temp przestała juz dzisiaj chodzić i pokazuje ciągle 16 stopni. Po odłączeniu radia jest tak samo. A może to wina czujnika. Czy ktoś wie jak to wogóle działa i gdzie znajduje sie ten czujnik ?? |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-07-2006, 12:37
|
|
|
Czujnik jest w okolicach zamka maski przedniej |
|
|
|
 |
robo_k [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2006, 15:24
|
|
|
Ale to jest czujnik temperatury tak ?
A jak działa pomiar tych trzech wartości tzn. chwilowego spalania, sredniej prędkości i ilości km które można jeszcze przejechać ? Może powodem tego iż wyświetla mi jedynie same kreski jest uszkodzony jakiś moduł, który zbiera dane. U mnie w miejscu w którym powinno wyświetlać sie np. chwilowe spalanie jest oprócz kresek także znaczek Φ, może to coś znaczy ??
[ Dodano: 31-07-2006, 16:23 ]
Czy koś jest w stanie mi pomóc ? |
|
|
|
 |
|
|