Rdza mechanizmu składania tylnych foteli |
Autor |
Wiadomość |
wierzbi
Nowy Forumowicz
Auto: OUTLANDER 2008
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-05-2009, 21:24 Rdza mechanizmu składania tylnych foteli
|
|
|
Od tygodnia jeżdżę Outkiem II i jest jedna rzecz, która mnie wkurzyła - chyba będę to reklamował (niestety mają to nawet modele 2009) - sprawdźcie u siebie - po złożeniu tylnych foteli pod plastikiem ochronnym "zawiasów foteli" widać na nich rdzę (cały spaw i boczek "zawiasu" jest zardzewiały) - tragedia. Ostatnio pokazywałem to u dealera i mówili, że mogą wysłać zdjęcia do centrali ale szanse marne. W niemieckich autach te miejsca są dokładnie lakierowane i nie ma tego problemu. A może oczekuję za wiele? |
|
|
|
 |
wredlin
Mitsumaniak
Auto: OUTLANDER II
|
Wysłany: 05-08-2009, 22:51
|
|
|
Tak jest to wada fabryczna. Mi już wymienili na nową ale drugi raz sie nie zgodze ( mamy w domu dwie szt. )
światełka w kanapie już sie nie zapalają, po montażu wypadła śrubka i tera niemiłosiernie hałasuje, okorowane i zniszczone plastiki, a co ciekawsze część 2/3 składa sie tylko do połowy.
Nie wspomnę o ufajdanej tapicerce tylnej od smaru z łap. Ale to tylko serwis w Gorzowie tak może zrobić. Patałachy |
_________________ Japończyk ze styropianu i dykty . Szantażują mnie.Powód: Daj spokój albo nie będzie więcej ostrzeżeń.
 |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-08-2009, 00:32
|
|
|
wierzbi napisał/a: | W niemieckich autach te miejsca są dokładnie lakierowane i nie ma tego problemu. |
A kto Ci tak powiedział? Zapewniam że te z Niemiec, Francji itp. mają tak samo. |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-08-2009, 02:32
|
|
|
tomekrvf napisał/a: | wierzbi napisał/a: | W niemieckich autach te miejsca są dokładnie lakierowane i nie ma tego problemu. |
A kto Ci tak powiedział? Zapewniam że te z Niemiec, Francji itp. mają tak samo. |
Mój VW Touran tego nie ma Tomek... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-08-2009, 09:16
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Mój VW Touran tego nie ma Tomek... |
Miałem na myśli Outlandera sprowadzonego z Niemiec lub innego kraju Europy Zachodniej. |
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 06-08-2009, 14:38
|
|
|
wierzbi napisał/a: | Od tygodnia jeżdżę Outkiem II i jest jedna rzecz, która mnie wkurzyła - chyba będę to reklamował (niestety mają to nawet modele 2009) - sprawdźcie u siebie - po złożeniu tylnych foteli pod plastikiem ochronnym "zawiasów foteli" widać na nich rdzę (cały spaw i boczek "zawiasu" jest zardzewiały) - tragedia. Ostatnio pokazywałem to u dealera i mówili, że mogą wysłać zdjęcia do centrali ale szanse marne. W niemieckich autach te miejsca są dokładnie lakierowane i nie ma tego problemu. A może oczekuję za wiele? |
wredlin napisał/a: | Tak jest to wada fabryczna. Mi już wymienili na nową ale drugi raz sie nie zgodze ( mamy w domu dwie szt. )
światełka w kanapie już sie nie zapalają, po montażu wypadła śrubka i tera niemiłosiernie hałasuje, okorowane i zniszczone plastiki, a co ciekawsze część 2/3 składa sie tylko do połowy.
Nie wspomnę o ufajdanej tapicerce tylnej od smaru z łap. Ale to tylko serwis w Gorzowie tak może zrobić. Patałachy |
w taki razie , wyczyściłbym i pomalował sam, wyjda mniejsze koszty i nerwów mniej, a satysfakcja też się znajdzie |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 07-08-2009, 04:54
|
|
|
tomusn napisał/a: | wyczyściłbym i pomalował sam, wyjda mniejsze koszty i nerwów mniej, a satysfakcja też się znajdzie |
Tu raczej nic oprocz proszkowego nie wchodzi w gre jeżeli miało by być OK...a do tego i tak trzeba demontować fotele-malowanie zawiasów pędzelkiem a nawet sprayem skończy się tylko jeszcze większym "syfem".... Dobrze ,że to pod siedzeniem i najlepiej zapomnieć. |
|
|
|
 |
cebull
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
|
Wysłany: 09-08-2009, 15:54
|
|
|
no to chyba jednak lepiej oczyscic i zamalaowac nawet pedzlem przynajmniej nie bedzie dalej korodowac, btw jak wroce do domu to sprawdze jak jest u nas |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 13-08-2009, 03:08
|
|
|
cebull tak sobie mysle ,ze jakby wystarczylo zamalowac, to serwis tez by to zrobil a nie "meczyl" sie z wyciaganiem siedzen i wymiana tego elementu-sprawa materialowa. Inna juz rzecz, że jak stwierdzili ze to wada tego elementu dlaczego nie ma akcji serwisowej? |
|
|
|
 |
|