Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rdza mechanizmu składania tylnych foteli
Autor Wiadomość
wierzbi 
Nowy Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2008
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-05-2009, 21:24   Rdza mechanizmu składania tylnych foteli

Od tygodnia jeżdżę Outkiem II i jest jedna rzecz, która mnie wkurzyła - chyba będę to reklamował (niestety mają to nawet modele 2009) - sprawdźcie u siebie - po złożeniu tylnych foteli pod plastikiem ochronnym "zawiasów foteli" widać na nich rdzę (cały spaw i boczek "zawiasu" jest zardzewiały) - tragedia. Ostatnio pokazywałem to u dealera i mówili, że mogą wysłać zdjęcia do centrali ale szanse marne. W niemieckich autach te miejsca są dokładnie lakierowane i nie ma tego problemu. A może oczekuję za wiele?

wredlin 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER II
Wysłany: 05-08-2009, 22:51   

Tak jest to wada fabryczna. Mi już wymienili na nową ale drugi raz sie nie zgodze ( mamy w domu dwie szt. )
światełka w kanapie już sie nie zapalają, po montażu wypadła śrubka i tera niemiłosiernie hałasuje, okorowane i zniszczone plastiki, a co ciekawsze część 2/3 składa sie tylko do połowy.
Nie wspomnę o ufajdanej tapicerce tylnej od smaru z łap. Ale to tylko serwis w Gorzowie tak może zrobić. Patałachy

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 06-08-2009, 00:32   

wierzbi napisał/a:
W niemieckich autach te miejsca są dokładnie lakierowane i nie ma tego problemu.

A kto Ci tak powiedział? Zapewniam że te z Niemiec, Francji itp. mają tak samo.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 06-08-2009, 02:32   

tomekrvf napisał/a:
wierzbi napisał/a:
W niemieckich autach te miejsca są dokładnie lakierowane i nie ma tego problemu.

A kto Ci tak powiedział? Zapewniam że te z Niemiec, Francji itp. mają tak samo.

Mój VW Touran tego nie ma Tomek...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 06-08-2009, 09:16   

Hubeeert napisał/a:
Mój VW Touran tego nie ma Tomek...

Miałem na myśli Outlandera sprowadzonego z Niemiec lub innego kraju Europy Zachodniej.

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 06-08-2009, 14:38   

wierzbi napisał/a:
Od tygodnia jeżdżę Outkiem II i jest jedna rzecz, która mnie wkurzyła - chyba będę to reklamował (niestety mają to nawet modele 2009) - sprawdźcie u siebie - po złożeniu tylnych foteli pod plastikiem ochronnym "zawiasów foteli" widać na nich rdzę (cały spaw i boczek "zawiasu" jest zardzewiały) - tragedia. Ostatnio pokazywałem to u dealera i mówili, że mogą wysłać zdjęcia do centrali ale szanse marne. W niemieckich autach te miejsca są dokładnie lakierowane i nie ma tego problemu. A może oczekuję za wiele?
wredlin napisał/a:
Tak jest to wada fabryczna. Mi już wymienili na nową ale drugi raz sie nie zgodze ( mamy w domu dwie szt. )
światełka w kanapie już sie nie zapalają, po montażu wypadła śrubka i tera niemiłosiernie hałasuje, okorowane i zniszczone plastiki, a co ciekawsze część 2/3 składa sie tylko do połowy.
Nie wspomnę o ufajdanej tapicerce tylnej od smaru z łap. Ale to tylko serwis w Gorzowie tak może zrobić. Patałachy

w taki razie , wyczyściłbym i pomalował sam, wyjda mniejsze koszty i nerwów mniej, a satysfakcja też się znajdzie

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 07-08-2009, 04:54   

tomusn napisał/a:
wyczyściłbym i pomalował sam, wyjda mniejsze koszty i nerwów mniej, a satysfakcja też się znajdzie

Tu raczej nic oprocz proszkowego nie wchodzi w gre jeżeli miało by być OK...a do tego i tak trzeba demontować fotele-malowanie zawiasów pędzelkiem a nawet sprayem skończy się tylko jeszcze większym "syfem".... Dobrze ,że to pod siedzeniem i najlepiej zapomnieć.

cebull 
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
Wysłany: 09-08-2009, 15:54   

no to chyba jednak lepiej oczyscic i zamalaowac nawet pedzlem przynajmniej nie bedzie dalej korodowac, btw jak wroce do domu to sprawdze jak jest u nas

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 13-08-2009, 03:08   

cebull tak sobie mysle ,ze jakby wystarczylo zamalowac, to serwis tez by to zrobil a nie "meczyl" sie z wyciaganiem siedzen i wymiana tego elementu-sprawa materialowa. Inna juz rzecz, że jak stwierdzili ze to wada tego elementu dlaczego nie ma akcji serwisowej?

Odpowiedz do tematu