|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
''Klepanie'' zaworów |
Autor |
Wiadomość |
Pattrol
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Runner 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-06-2009, 22:36 ''Klepanie'' zaworów
|
|
|
Kolejne pytanie z mojej strony odnośnie słynnego ''klepania'' zaworów.
Mam taki objaw na wolnych obrotach, niższych od 1,5tys szczególnie przy zimnym silniku.
Po rozgrzaniu słychać w kabinie przy przejściu obrotów w okolicach 1,5 tys.
Usuwalne jest to??
Gdy kupiłem samochód w pewnym momencie pomyślałem nawet, że to przebicie na kablach WN . Wtedy klepało na wolnych obrotach, po wymianie oleju zauważalne jest(słyszalne) między 1,5-2 tys
Gdzieś wyczytałem, ze silnik 1.8 16V 122km, który zamontowany jest w moim modelu nie ma automatycznej regulacji luzów zaworowych, pytanie więc czy to związane jest z tym wyłącznie czy również?
Dzięki za wszelkie info. |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 05 Kwi 2008 Posty: 4805 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-06-2009, 22:40
|
|
|
może spróbuj dorwać kogoś(czy warsztat jakiś), kto sprawdzi ten luz i ew go wyreguluje. |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
toes [Usunięty]
|
Wysłany: 08-06-2009, 14:56
|
|
|
jesteś pewien że są ręcznie regulowane? mi też "fachowiec" z warsztatu mówił że są i nawet w kompie to sprawdzał a okazało się że są - ale hydrauliczne |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24332 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 08-06-2009, 19:38
|
|
|
w 1.8 regulowane sa recznie w 2.0 hydraulicznie |
|
|
|
 |
|
|