Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Legalizacja Butli z Gazem
Autor Wiadomość
Postremus 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-06-2009, 13:15   Legalizacja Butli z Gazem

Witam pytałem się co jest potrzebne do rejestracji samochodu i mi powiedzieli, że karta legalizacyjna (format A4) niestety nie dostałem takiej kartki od poprzedniego właściciela. Gdzie i za jaką cenę mogę otrzymać taka kartkę? Wiem, że punkt legalizacji jest w Szczecinie tylko niestety nie wiem konkretów. Może bliżej Łobza jest jakiś punkt?

Olek 
Mitsumaniak
Piotrek

Auto: lancer 2.0
Wysłany: 08-06-2009, 13:40   

tu możesz poczytać co nieco na temat legalizacji butli z gazem, wypowiedzi sprzed 1,5 roku nie wiem jak jest dokladnie teraz http://www.forum.fsoautok...opic.php?t=2015
natomiast co do punktu legalizacji to adres urzędu dozoru technicznego w szczecinie znajdziesz tu http://www.udt.gov.pl/HTM...=111&Itemid=126

Postremus 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0
Wysłany: 08-06-2009, 17:18   

ok pod tymi linkami dowiedziałem się, iż butla jest ważna 10 lat od daty produkcji. Moja Butla została wyprodukowana 02/2007. Więc jest ważna. Teraz pytanie ile zapłacę za sama karteczkę legalizacji?

lipa40 
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Wysłany: 08-06-2009, 17:48   

Postremus napisał/a:
ile zapłacę za sama karteczkę legalizacji?

za taką decyzję/zezwolenie TDT i badanie doraźne (tak to się nazywa) zapłaciłem coś 130-150 pln. ale było to 2 lata temu.
Jeśli twój zbiornik jest polskiej produkcji to proponuję dzwonić do producenta, podać to wszystko co jest napisane na tabliczce i prosić o wydanie duplikatu świadectwa, napewno będzie taniej :)
Ja niestety mam zbiornik jakiejś Litweskiej firmy "Atrama" i musiałem umawiać się z inspektorem TDT w jednej z firm montujących instalację aby mieć ten "świstek" :-X

Odpowiedz do tematu