|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[sport] przymierzam sie do tego montero proszę o opnie |
Autor |
Wiadomość |
chriz [Usunięty]
|
Wysłany: 08-06-2009, 16:45 [sport] przymierzam sie do tego montero proszę o opnie
|
|
|
W witam postanowiłem zamienić mojego gala na te oto montero http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7944869
w zwiazku z tym mam kilka pytań mianowicie jak wygląda sprawa ekspluatacji takiego autka, czym się różni montero od pajero czy tylko nazwą,kontrolka "chek engine soon" co ile tyś sie zapala, jak wyglada spalanie w mieście takiej 3 litrowej V6, i proszę ogolnie o opine może coś wypatrzycie w tym oto autku |
|
|
|
 |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-06-2009, 00:06
|
|
|
Witaj
Sam niedawno sprzedałem Galanta i stałem przed podobnym dylematem.
Z podstawowych różnic to Pajero ma konstrukcję samonośną a Montero jest na ramie.
Wpływa to na komfort jazdy na co dzien, po mieście czy w trasę na korzyść Pajero.
Poza tym Pajero ma skrzynię SuperSelect i można jeździć 4x4 po czarnym (międzyosiowy mechanizm różnicowy z możliwością blokady)
Montero ma EasySelect czyli przednią oś dołączaną na sztywno czyli 4x4 włączasz tylko na śliskim. |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 14-06-2009, 07:19 Re: [sport] przymierzam sie do tego montero proszę o opnie
|
|
|
chriz napisał/a: | czym się różni montero od pajero czy tylko nazwą,kontrolka "chek engine soon" co ile tyś sie zapala |
Montero to nazwa Pajero w USA tak jak np, Shogun w Anglii. Montero niczym nie różni się od pajero.
Oczywiście amerykańskie wersję mogą różnic się wyposażeniem.
[ Dodano: 14-06-2009, 07:24 ]
[quote="watcher79"
Z podstawowych różnic to Pajero ma konstrukcję samonośną a Montero jest na ramie.[/quote]
Montero na ramie czyli w europie to nazywa się Pajero Sport i tez jest na ramie.
I są diametralne różnice między Pajero Sport (Montero Sport w USA) a Pajero Montero w USA)
Przede wszystkim konstrukcja, Sport to stara bardzo konstrukcja z roku 89, a Pajero to konstrukcja z 99 roku. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|