Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
16-08-2009, 12:49
REZERWA PALIWA
Autor Wiadomość
kwix21 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.3 1994
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-06-2009, 18:29   REZERWA PALIWA

To mój pierwszy post:) wczoraj się zarejestrowałem poczytałem troszkę ale nigdzie odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem. Więc zapytam tutaj. Od miesiąca jestem posiadaczem Lancera '94, 1.3, 12V, 4-drzwiowy. w sumie to mAM dwa pytania:
1. Czy gdy "wyjeżdzę" całe paliwo to zapali mi się lampka rezerwy czy nie ma takowej w tym modelu a zamiast tego muszę się domyślać, że zostało mało benzy gdy wskaźnik paliwa znajdzie się na czerwonym polu?
2. To już widziałem na forum, bo ktoś miał podobny problem, ale odpowiedzi były różne. przy jeździe po nierównościach słychać brzydkie stuki z tyłu. w sumie to zaczęło sie po jakichś dwóch tygodniach po zakupie auta. Gdy byłęm na przeglądzie koleś nic nie wyczuł, a gdy mu o tych stukach powiedziałem to odpowiedział, że najprawdopodobniej poszły górne mocowania amorów. ale to trochę drogie części bo coś koło 170zł jedna, więc troche dużo jak dla mnie bo do tego koszty robocizny dochodzą. czy jest jakiś inny sposób, mniej kosztowny?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 22-06-2009, 19:43   

1. rezerwa swieci sie przy ok. 10 litrach w baku (najpierw mruga, potem na stale zapala)
2. stuki - zalezy jakie, ale gora tam nie stuka, bo raczej nie ma czym :) ; ew. sam amortyzator lub stabilizator z tylu (nie pamietam czy w tym modelu juz jest) gumy/laczniki
jesli stuka podczas deszczu, to niestety normalne

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 22-06-2009, 20:09   

Krzyzak napisał/a:
1. rezerwa swieci sie przy ok. 10 litrach w baku (najpierw mruga, potem na stale zapala)

Wskazówka będzie się znajdować na czerwonym polu. Mniej więcej w połowie czerwonej krechy.

Ogarniam prawy ALT

kwix21 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-06-2009, 20:12   

aha,no to miło:) myslalem ze rezerwa oznaczona jest tylko tym kolorem czerwonym i ze kontrolka sie nie zapala. a co do tych stokow to nie wiem czy w deszcz stuka a jak nie pada to nie puka bo u mnie caly czas pada :) thx wam

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 22-06-2009, 23:33   

Cytat:
czy jest jakiś inny sposób, mniej kosztowny?
Jak zmienisz amortyzatory na nowe to stuki trochę się uciszą.

basik 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8
Wysłany: 23-06-2009, 22:36   

Sorry za OT
Hugo masz zły czas ustawiony piszesz komentarze z czasem godzinę do przodu.

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 23-06-2009, 22:51   

basik napisał/a:
Sorry za OT
Hugo masz zły czas ustawiony piszesz komentarze z czasem godzinę do przodu.

To nie Hugo ma problemy z czasem tylko serwer nie zauważył zmiany godziny ;) Ta wiadomość była napisana wczoraj (to jest 22 czerwca) o 23 z groszami ;)

kwix21 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-06-2009, 18:51   

Hugo napisał/a:
Cytat:
czy jest jakiś inny sposób, mniej kosztowny?
Jak zmienisz amortyzatory na nowe to stuki trochę się uciszą.

no mniej kosztowny to ten sposob za bardzo nie bedzie:)
juz wszystko jasne,wczoraj u mnie nie padało,stukow nie bylo,dzis pada i stuka :x
dobrze ze tych mocowan nie zmienialem bo bym tylko kase wydal a stuki by zostaly.
co do rezerwy:
jednak sie lampka zapalila,kupilem paliwko, wziałem kanister,wlozylem do bagaznika i pojechalem w trase,po zapaleniu przejechalem 65 km wiec troche mniej u mnie niz u was,a pali mi w granicach normy, no ale juz wiem ze jednak lampka sie zapala:)
a braklo mi paliwa pod sama rosyjska granica - kolo Bezled w lesie. pech chcial ze zjechalem z glownej drogi na polna, stanalem aby wlac paliwo i przyjechala straz graniczna :badgrin:
hahaha no co za akcja. mysleli ze przez zielona granice przyjechalem,przetrzepali mi samochod w poszukiwaniu papierosow i paliwa a ja mialem tylko 20l z Lotosa hehe.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 24-06-2009, 21:36   

deszcz zmniejsza tarcie sprezyn o gniazda na amorze i sprezyna sie przesuwa = stukanie

jak bedziesz dalej tak jezdzil bez paliwa, to zatarcie pompy paliwa murowane... kto wie, czy juz nie dostala

Odpowiedz do tematu