jakieś dziwne stuuuuuki |
Autor |
Wiadomość |
yaro
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 GLI Auto
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-06-2009, 17:18 jakieś dziwne stuuuuuki
|
|
|
Witam drodzy użytkownicy naszych kochanych CBO:) załatwiałem dzis kilka sprawek swoim lancerkiem, pojechałem go wypucować, pogoda dopisuje więc polerka musi być, wyjeżdżam i? i stuka cosik...nasila się kiedy hamuje lekko, kiedy gwałtowniej nie słychać tego, moja strzała jest w automacie,nie dodawając zbytnio gazu jechałem 40-50 i stuki można było wyczuć, zdaje mi się że to na przodzie..pomożecie coś? |
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 23-06-2009, 19:59
|
|
|
Jesli przy powolnej jezdzie po nierównościach słyszysz stuki z przodu to prawdopodobnie łaczniki stabilizatora. Czyli najmniej kosztowna opcja. Zacznij od obejrzenia ich na kanale. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
yaro
Mitsumaniak
|
Wysłany: 23-06-2009, 20:24
|
|
|
usterka zlokalizowana:) nikt nawet by sie nie spodziewał, że mało nie zgubiłem przedniego prawego koła...ot takich mamy wulkanizatorów...ledwo jedna śruba łapała... |
|
 |
fret
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1,6 GLXi, kombi `98r.
|
Wysłany: 24-06-2009, 03:20
|
|
|
Również słyszę jakieś dziwne stukanie albo raczej skrzypienie z prawej strony z tyłu. Przede wszystkim na zakrętach, czasami kiedy zaliczę jakiś płytki dołek. Przy jeździe po prostej minimalnie ściąga mnie na prawo. Co to może być? Czy to amortyzator? |
|
|
|
 |
yaro
Mitsumaniak
|
Wysłany: 24-06-2009, 16:47
|
|
|
oj tu przyczyn może być kilka...czytałem o takich usterkach..cofnij się wstecz na stronach forum CBO myśle że natrafisz na podone objawy...u mnie kaprysów ciąg dalszy..dzis poprostu znikła iskra..i tak sie doczłapałem na luzie prawie pod mój zaprzyjaźniony warsztat..niech chłopaki walczą z moją strzałką:) |
|
 |
|