Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana filtrów powietrz i paliwa
Autor Wiadomość
Mroziu84
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2006, 22:07   Wymiana filtrów powietrz i paliwa

Zamówilem sobie na allegro filtr paliwa i powietrza,dzisiaj dostałem paczke więc pojechałem do znajomego mechanika aby je wymienić bo sam niewiedzałem jak się zabrać do wymiany filtra paliwa.Czas wymany filtra powietrza -(odpiecie zaczepów,rozchylenie obudowy,usunięcie starego filtra i włożenie nowego) 30sek. Ale z filtrem paliwa to była walka,mój mechanik przeklinał typka ktury go tam umiescił,niema wogule do niego dojścia,przeciesz jest tyle wolnego miejsca wokoło silnika,a oni akurat umiescili go w takim miejscu rzeby trzeba bylo się namęczyć,wymienialiśmy go dwie godziny.Ogulnie jestem bardzo zadowolony z mojego autka,niezamienił bym go na inny :) ,ciekawe czym mnie muj Colcik jeszcze zaskoczy. :D

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2006, 22:18   

Na poczatek polecam mila lekture-slownik ortograficzny.
Ladny colt,szkoda ze w kolorze mydla, ale cio tam :mrgreen:

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-08-2006, 07:38   

Nie wiem jak jest w CJ0, ale u mnie dostęp też jest porypany. Trzeba ściągać filtr powietrza, rurę, i zbiornik spryskiwacza. Ale co tam. Lepsze to niż wymiana sprzęgła w Hyundai'u H 100, bez odpinania wału :)
P. S. W moim Colcie, w porównaniu z innymi samochodami jest naprawdę łatwy dostęp do wszystkiego. 8)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 10-08-2006, 09:01   

W C52 filtr paliwa to 10 minut - wystarczy 2 dobre 19-stki mieć (klucze oczywiście) :) .

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 10-08-2006, 09:49   

Zgadzam się z Tobą Mroziu84, umieszczenie filtra paliwa nie jest najszczęśliwsze :)
Przy pierwszym moim podejściu po 15 minutach odpuściłem i stwierdziłem, że pojadę do warsztatu i zapłacę 20zł aby mi go wymienili. W warsztacie mechanik najpierw zerknął od góry, potem od dołu porobił parę podejść i powiedział abym przyjechał następnego dnia gdyż w 30 minut może się nie wyrobić (a tyle zostało do zamknięcia warsztatu).
Moje trzecie podejście to podczas wymiany sprzęgła - po wyjęciu skrzyni biegów wówczas miałem już swobodny dostęp do filtra.
Mój problem poza tym, że do filtra jest bardzo kiepski dostęp, to śruby mocujące były mocno zapieczone.
Teraz już z małym doświadczeniem z tym filtrem, potwierdzam słowa cieni'a, co do metody jego wymiany :)

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2006, 11:13   

Fakt. Dostęp do filtra paliwa nie jest najlepszy. Z drugiej jednak strony - nie tak często się go wymienia, więc raczej nie ma tragedii. Colt to samochód dla kierowcy, a nie mechanika.

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 12-08-2006, 20:42   

W C51A (1.3 8V 88-92) dostęp jest super od spodu, najlepiej z kanału. Wymieniałem uszczelki pod pompą paliwa i aparatem zapłonowym to przy okazji wymieniłem też filtr, który czekał rok, aż przyjdzie na niego kolej :D Wcześniej szukałem, ale nie wiedziałem gdzie jest :P

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 12-08-2006, 20:55   Re: Wymiana filtrów powietrz i paliwa

Mroziu84 napisał/a:
Zamówilem sobie na allegro filtr paliwa i powietrza,dzisiaj dostałem paczke więc pojechałem do znajomego mechanika aby je wymienić bo sam niewiedzałem jak się zabrać do wymiany filtra paliwa.Czas wymany filtra powietrza -(odpiecie zaczepów,rozchylenie obudowy,usunięcie starego filtra i włożenie nowego) 30sek. Ale z filtrem paliwa to była walka,mój mechanik przeklinał typka ktury go tam umiescił,niema wogule do niego dojścia,przeciesz jest tyle wolnego miejsca wokoło silnika,a oni akurat umiescili go w takim miejscu rzeby trzeba bylo się namęczyć,wymienialiśmy go dwie godziny.Ogulnie jestem bardzo zadowolony z mojego autka,niezamienił bym go na inny :) ,ciekawe czym mnie muj Colcik jeszcze zaskoczy. :D

wow :shock: na poczatek ( nie obraź się :wink: ) zapytam czy chorujesz na dysgrafię :?: , bo z Twojego posta tak wynika :wink: jeżeli nie to proponuję zaopatrzyć się w to i sprawdzać przed zredagowaniem :lol:

co do reszty :arrow: przedmówcy się już wypowiedzieli

ps. Ładny ten Twój colt :twisted: tylko trochę duży rozmiar jak na stopkę :wink:
pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 12-08-2006, 21:58   

roch_27 napisał/a:
ps. Ładny ten Twój colt tylko trochę duży rozmiar jak na stopkę

Zmieniłem rozmiar Twojego podpisu. Tak ma zostać. Zmiana na wiekszy niż 400x100 pixeli zaowocuje ostrzeżeniem i zablokowaniem możliwości wstawienia podpisu.

Zasady są jednakowe dla wszystkich a w profilu wyraxnie jest napisane 400x100.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu