Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS DID] ELEKTRYKA, SILNIK? - MSS niepali, przepala się bez
Autor Wiadomość
tede84 
Nowy Forumowicz

Auto: SPACE STAR 2002 1,9 DID
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 28-06-2009, 15:26   [MSS DID] ELEKTRYKA, SILNIK? - MSS niepali, przepala się bez

w czasie jazdy MSS zgasł, przy próbie ponownego zapalenia nie palą się kontrolki CHECK ENGIN i ta od świec, ale silnik kręci, po krótkich poszukiwaniach okazało się, że przepalony jest bezpiecznik (żółta 20) oznaczony takim samym symbolem jak check engin, po wymianie na nowy i przekręceniu kluczyka bezpiecznik od razu się przepala. Jestem laikiem i nie mam zielonego pojęcia jak to ugryźć, po za tym mam utrudniony dostęp do komputera (jestem na wyjeździe, a lokalny mechanik niema odpowiedniej wtyczki), proszę więc o rade, co może być tego przyczyną i jak można temu zaradzić, czy komputer da rade w takiej sytuacji znaleźć powód?

proszę o pomoc i z góry dziękuję za zainteresowanie

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 28-06-2009, 16:35   

tede84 napisał/a:
po za tym mam utrudniony dostęp do komputera (jestem na wyjeździe, a lokalny mechanik niema odpowiedniej wtyczki)
Komputer od Renault powinien dać sobie radę.
Prawdopodobnie coś Ci się zwarło, ale co i gdzie to loteria. Ja bym sprawdził podgrzewacze świec, albo szukał jakiegoś wolnego kabelka, który się upalił lub urwał i zwiera do nadwozia.
Ale to naprawdę wróżenie z fusów. Przydałby się numer błędu.

tede84 
Nowy Forumowicz

Auto: SPACE STAR 2002 1,9 DID
Wysłany: 01-07-2009, 21:49   

znalazłem mechanika, podłączył pod komputer i...nic, nie może się połączyć. Czy to znaczy, że szlag trafił komputer, czy może to przez zwarcie? Powiedział, że będzie szukał, no to czekam, może coś wymyśli.

Odpowiedz do tematu