Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pomocy!!!potrzebny aparat zapłonowy T6T57671...
Autor Wiadomość
yaro 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 GLI Auto
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-06-2009, 11:44   pomocy!!!potrzebny aparat zapłonowy T6T57671...

Panowie moje CBO wymaga przeszczepu serca potrzebny mi kompletny aparat zapłonowy o symbolu T6T57671 autka zgasło i finito..byłem w mitsubishi nawet nie pytajcie jaka cena:::::)))) 3600 netto ja pier....prosze o o namiary kont tel..będe dzwonił

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 30-06-2009, 13:19   

Yaro odpowiedz masz na priv.
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

biriapro 
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Wysłany: 30-06-2009, 22:57   

Myśle że chodzi ci o moduł zaplonowy.Ja za 220 zł regenerowałem u gościa z allegro bodajże z torunia dał dwa lata gwarancji i napisał że usunął fabryczną wade tych modułów jak narazie minął rok i lancelot dalej śmiga.Pozdrawiam

yaro 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-07-2009, 07:54   

tak dokładnie jak mówisz moduł padł ale i czujnik halla czy jakos tam

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 01-07-2009, 08:25   

Nie dawajcie się naciągać na te 220PLN. Jak miałem CB0 naprawili mi aparat, a po 4 miesiącach znowu się zepsuł, chociaż z: cyt."wadą fabryczną" działał 14lat :D . Yaro szukaj aparatów zapłonowych od PROTON-ów, są to te same aparaty, z tymi samymi oznaczeniami produkowane przez Mitsubishi. Ja zapłaciłem 400PLN,a za ten sam od Lancera lub Colta chcieli mnie skasować 900PLN.

yaro 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-07-2009, 10:05   

szperałem po allegro ale z protonami jeszcze gorzej...widziałem ogłoszenia tej firmy z torunia...mają używki po 350 zł...no i juz sie zakręciłem

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 01-07-2009, 10:50   

Tutaj.
Sprzedawca wielokrotnie przeze mnie (i nie tylko ) sprawdzony. Aparat zapłonowy również tam kupowałem.

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 01-07-2009, 21:04   

biriapro napisał/a:
Ja za 220 zł regenerowałem u gościa z allegro bodajże z torunia

Ja 1,5 roku temu za podobną cenę naprawiałem, ale w Poznaniu . Też przez allegro. Póki co działa.

biriapro 
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Wysłany: 02-07-2009, 23:06   

Poza tym dostałem dwa lata gwarancji

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 03-07-2009, 00:58   

Panwie czy jak pada aparat zapłonowy to sa jakies objawy. Czy działa jakby w sysytemie jedynkowym????
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

yaro 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-07-2009, 18:11   

Słuchajcie moja strzała znowu żyje:) :finga: jeśli chodzi o aparat dużego wyboru na allegro nie ma, a jeżdżenie po szrotach to szukanie igły w stogu siana...póki co kolega z baiałego CBO ma na handelek...no ja potrzebowałem na gwałt..pośmigałem troche po forach i kupiłem z Yakuzy tej z torunia..nie powiem paczuszka zapakowana solidnie szybka przesyłka...stary aparat wysyłam do naprawy ...tak na wszelki wypadek niech leży...pierwsze odczucia bardzo pozytywne...naprawde równomierna praca silnika..jestem pod wrażeniem..oby tak dalej..na bierząco będe informował jak i co:)

[ Dodano: 07-07-2009, 18:13 ]
mysle że jak pada aparat da sie odczuć....silnik przerywa...no ale jak sie mówi nie znacie dnia ani godziny:):):)

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 08-07-2009, 11:05   

yaro napisał/a:
mysle że jak pada aparat da sie odczuć....silnik przerywa...no ale jak sie mówi nie znacie dnia ani godziny:):):)
Niekoniecznie. W przypadku Lancera Ruslany jedynym objawem były spadające do 0 obroty (ale silnik nie gasł). Auto jeździło bez żadnych problemów, nie muliło się, nie szarpało. Aż w pewnym momencie - podczas jazdy - po prostu zgasło i już nie odpaliło.

yaro 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-07-2009, 17:04   

dokładnie tak jak mówisz...u każdego to może sie objawiać inaczej....mechanik powiedział mi że poprostu przyszedł na niego czas i tyle...więc warto mieć jakiś w zapasie...chociażby ze względu na marną dostępnośc tej częsci naszych kochanych CBO..:):)i cenę nowego aparatu..:)

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 09-07-2009, 22:39   

A u mnie własnie wina zmulania i przerywnia podczas przyspiesznia był aparat zapłoniwy który kupiłem razem z silnikiem i zamotowałem na aucie.
Dzis zrobiłem przekładke ze strego silnika i wszysko wsio. Jezdzi jak rakieta...
Swoja droga dobrze wyszło YARO ze kupiłes od kogos innego bo okazało sie ze jest mi potrzebny... :wink:

Panowie gdzie regenerujecie te aparaty bo jak bym tez zregenarował zxeby mieć na zapas...
6 bolt only...

yaro 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-07-2009, 08:58   

ja chyba wysle do tej yakuzy....z torunia....mi to się nagliło....wziąłem z yakuzy...boś sie ociągał....a musiałem śmigac do roboty rowerem więc znajomy kliknał na aukcję....jak narazie bez problemu....chyba wyrzucili mój pst odnośnie zlotu samych CBO...to byłby fajny pomysł

Odpowiedz do tematu