Porysowała mi sie klapa schowka - co zrobić? |
Autor |
Wiadomość |
zbyszko_orzech
Forumowicz

Auto: Outlander Intense+ SE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-07-2009, 19:43 Porysowała mi sie klapa schowka - co zrobić?
|
|
|
Witam
Dziś zauważyłem że porysowała mi się klapa dolnego schowka pasażera Czy ma ktoś jakiś patent aby usunąć te rysy lub zminimalizować ich ślady? |
|
 |
Mont
Forumowicz

Auto: E82
|
Wysłany: 05-07-2009, 21:05
|
|
|
Witaj w "klubie" osobiście nie liczę na skuteczne rozwiązanie.
Staram się myśleć : "Będzie takich jeszcze wiele więc nie ma sensu sie przejmować".
Jak zacząłem "poprawiać" rysy na masce to ją jeszcze bardziej porysowałem |
|
|
|
 |
toru
Forumowicz
Auto: mitsubishi
|
Wysłany: 05-07-2009, 21:52
|
|
|
dokładnie ''witaj w klubie'' jak zgłosiłem taką usterkę w serwisie to niestety uszkodzenie mechaniczne i dupa blada a szkoda bo wizerunek firmy na tym cierpi gdy byłem posiadaczem hondy to serwis w katowicach wymienił mi tapicerke bocznych drzwi a ryski powstały od biżuterii
skoro klienci zgłaszają taki problem to logiczne jest ze producent zastosował nie odpowiedni materiał drodzy serwisanci pokarzcie na co was stac |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 05-07-2009, 22:00
|
|
|
Może Plakiem psiknąć? |
|
 |
toru
Forumowicz
Auto: mitsubishi
|
Wysłany: 05-07-2009, 22:32
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Może Plakiem psiknąć? |
nie chodzi o komaryyyyy :):):):) |
|
|
|
 |
rafaelcx [Usunięty]
|
Wysłany: 05-07-2009, 22:37
|
|
|
heh miałem podobnie ale ze srebrnym plastikiem koło gałki skrzyni biegów w konsoli środkowej - powiesiłem sobie choinkę zapachową i sreberko "puściło" zgłosiłem w serwisie - odpowiedzi na pewno się domyślacie ....- więc wymontowałem, zawiozłem do lakiernika a ten dobrał kolor i zastosował warstwę utwardzaną lakieru - problem z głowy teraz nawet małej ryski tam nie ma mimo że nie uważam - tylko czemu Japończycy na takie coś nie wpadli produkując ten samochód tylko serwisy muszą się tłumaczyć ...... musiało im braknąć kasy na lakier w czasach wielkiego kryzysu no i brakło im na wiele innych spraw takich jak obejma intercoolera za 10 PLN przy wartości auta 130 KPLN |
|
|
|
 |
AlCapone [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2009, 07:59
|
|
|
Mont napisał/a: | Witaj w "klubie" osobiście nie liczę na skuteczne rozwiązanie.
Staram się myśleć : "Będzie takich jeszcze wiele więc nie ma sensu sie przejmować".
Jak zacząłem "poprawiać" rysy na masce to ją jeszcze bardziej porysowałem |
Na maskę G3 jest extra.......Ja wybrałem się na tor crossowy żeby powspinać się trochę i zachaczyłem o parę kczaczorów.....Rysy na drzwiach pięknie zniknęły....... |
|
|
|
 |
Jakub34
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2
|
Wysłany: 06-07-2009, 09:07
|
|
|
U mnie środkowy słupek od wewnątrz jest pobijany i porysowany przez zaczep pasa bezpieczeństwa. Za każdym razem przy zdejmowaniu pasa uderza w słupek i go rysuje. Myślałem o specjalnej folii, takiej jak np. przy błotnikach ale nie wiem gdzie można coś takiego dostać i czy się sprawdzi. Boję się czy po paru latach nie przebiję się do blachy |
_________________ Mitsubishi Outlander II Intense+ 2.2 |
|
|
|
 |
rafaelcx [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2009, 09:51
|
|
|
Na pasy założyłem takie badziewne nakładki z rzepami z napisem tuning i już nie obija...... |
|
|
|
 |
zbyszko_orzech
Forumowicz

Auto: Outlander Intense+ SE
|
Wysłany: 06-07-2009, 22:56
|
|
|
rafaelcx napisał/a: | Na pasy założyłem takie badziewne nakładki z rzepami z napisem tuning i już nie obija...... |
A jak to dokładnie wygląda? |
|
 |
|