|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Filtr paliwa 2.0 TDI |
Autor |
Wiadomość |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 20-07-2009, 19:26 Filtr paliwa 2.0 TDI
|
|
|
Ponieważ jakoś nie dopatrzyłem się w ostatnich przeglądach wymiany wkładu filtra paliwa, mam pytanie do forumowiczów - co ile powinno się wymieniać taki filtr w silniku 2.0 TDI(przy przeglądach przypadających co 20 tys. km)? Po czym poznać, że filtr nadaje się do wymiany?
bonito
[ Dodano: 26-07-2009, 11:17 ]
Cofam pytanie: już się wyjaśniło - filtr paliwa jest wymieniany co 40 tys. km. Przy okazji dowiedziałem się niestety, że Mitsubishi stosuje własne filtry paliwa (nie takie jak w standardowych 2.0 TDI z grupy Volkswagena). Są one gorsze (wymiana co 40 a nie co 90 tys. km), nie posiadają systemu ogrzewania paliwa poprzez paliwo powracające z systemu zasilania (filtr w Volkswagenie ma 4 przewody paliwowe wchodzące do niego, filtr w Outlanderze tylko 2). Kolejny przykład wyższości japońskiej "myśli technicznej" - pewnie taki filtr jest tańszy w zakupie o 1,5 USD... |
|
|
|
 |
|
|