|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: karolgt 29-09-2007, 12:47 |
Silniczek krokowy |
Autor |
Wiadomość |
lukamar [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2006, 13:49 Silniczek krokowy
|
|
|
Witam ponownie
Niestety w moim colcie zaczyna padać silniczek krokowy. Wczoraj padł zupełnie - samochód gasł od razu po odpaleniu. Czyszczenie przepustnicy (zasyfiona totalnie) i regulacja wolnych obrotów pomogła troche. Samochód trzyma wolne obroty ale po dopiero po rozgrzaniu silnika. Pytanie moje jest następujące - czy opłaca się próba reanimacji tego silniczka? Czy kupić nowy? Ewentualnie kto i gdzie w Gdańsku może go rozebrać, przeczyścić i złożyć do kupy za jakieś przyzwoite pieniądze? Niestety mój mechanik wyjechal na urlop, w ASO Nad Jarem chcą za to 300 pln, przypadkowi mechanicy nie podejmują się zadania. BTW ile kosztuje nowy silniczek? Kupowanie używanego ktory też może zaraz paść chyba nie ma sensu.... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-08-2006, 14:53
|
|
|
Znam dwie osoby które skutecznie reanimują silniczki krokowe
japaneze i Bartek.
Polecam kontakt z którymś z nich. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
memal [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2006, 16:53
|
|
|
przechodziłem przez to samo, identyczne autko identyczny silniczek
ja zrobiłem ten błąd, że kupiłem używany (koszt 100), wytrzymał około 6miesięcy i powoli pada
nowy orginał - koszt 2990, tyle zaśpiewali Nad Jarem, zaminników nie ma
zrób tak jak pisze Hubeert |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Wrz 2005 Posty: 5702 Skąd: Wolne Miasto Gdańsk
|