|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Błąd czujnika prędkości ?? |
Autor |
Wiadomość |
pathrow
Forumowicz
Auto: PAJERO III 3,2 DID LONG AUT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-07-2009, 12:18 [3.2 DID] Błąd czujnika prędkości ??
|
|
|
Na początek napiszę, że nie znalazłem nigdzie tego czego szukam więc zakładam nowy temat (chyba że przegapiłem).
Byłem przejazdem w warsztacie, w którym podpieli mi się komputerem i wyskoczył stały błąd czujnika prędkości? Nie mam pojęcia co to może być, chyba że chodzi o to, że mi się świeci ABS cały czas i to ten czujnik. Jak to sprawdzić juz tak fizycznie sam czujnik. Skąd wiadmomo, który to jest. Czy jest jakiś schemat elektryki?
Proszę o pomoc, ponieważ u mnie nikt nie miał z tym kontaktu, a mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia w autku (nieszczęsny tryb awaryjny w napędach i tu też jak posprawdzać te czujniki i gdzie one wsystkie są?)
I pokazało jeszcze błąd EGR.
Proszę o wyrozumiałość i pomoc. |
_________________ Pajero 3,2 DID 2002, LONG, automat, czarnulek
i SHARAN 2,0 B+G 1995 Białasek |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 02-08-2009, 20:05
|
|
|
Porządny komputer pokaże dokładnie który. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
pathrow
Forumowicz
Auto: PAJERO III 3,2 DID LONG AUT
|
Wysłany: 05-08-2009, 08:37
|
|
|
Jadę dzisiaj do Rzeszowa na komputer i zobaczymy co będzie. Mam nadzieję ze da się zrobić.
[ Dodano: 06-08-2009, 10:49 ]
No i mam już trochę więcej informacji.
Świecący ABS - brak czujnika w lewym przednim kole ?????? no i wieniec do wymiany (poprzedni właściciel perfidnie mnie oszukał ) Koledzy czy jest takie coś do dostania i czy lepiej wstawić używane czy zamienniki (jeżeli są) bo pewnie oryginały strasznie drogie?
Napęd w trybie awaryjnym - ze dwie godziny się bawił, żeby się zepsuć chciało bo wszystko było ok i w końcu wyskoczył awaryjny. Pokazało że "detection switches" 2WD i 2WD/4WD gubią masę.
Teraz pewnie pasuje to odnaleźć i przeczyścić lub wymienić. Niestety ten który diagnozował nie bawi sie w mechanikę. Gdzie te ustrojstwa są?? On twierdził, że trzeba dyfer środkowy wyciągać, ponieważ te switche są w środku ?? czy to prawda czy można to jakoś inaczej wyczyścić??
Pomocy |
_________________ Pajero 3,2 DID 2002, LONG, automat, czarnulek
i SHARAN 2,0 B+G 1995 Białasek |
|
|
|
 |
|
|