|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:40 |
[Cari 1.8 GDI] Co sądzicie o tych dwóch egzemplarzach? |
Autor |
Wiadomość |
Wigash
Nowy Forumowicz
Auto: ma byc Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-08-2009, 16:09 [Cari 1.8 GDI] Co sądzicie o tych dwóch egzemplarzach?
|
|
|
Witam,
Poszukuję Carismy 1.8 GDI po lifcie, a że kasy nie mam za wiele to rozglądam się za modelami z okresu 1999-2001. Co sądzicie o tych dwóch propozycjach:
http://moto.allegro.pl/it...99r_1_8gdi.html
http://otomoto.pl/mitsubi...a-C9451019.html
Tego pierwszego na pewno obejrzę w poniedziałek, bo do Radzymina mam bardzo blisko. Co powinienem sprawdzić (oprócz przebiegu) gdzie zajrzeć i w co popukać??
Druga pozycja to chyba jakaś bogata wersja, czy za ESP i tempomat warto dopłacać??
Jedyne dodatkowe wyposażenie na jakim mi zależy to działająca klima.
Proszę o pomoc, bo moje poszukiwania Cari trwają już trochę za długo |
|
|
|
 |
agent_olo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-08-2009, 20:43
|
|
|
Poogladaj dokłaadnie czy nie były walone
Pierwsze co zauważyłem to brak znaczka GDI pod tylnym lewym swiatłem w obu egzemplarzach.
Ponadto ta czarna ma srebrne diamenty a w ten rocznik powinien mieć czerwone znaczki.
W tej ze Szwajcari jakoś lewarek od zmiany biegów dziwnie wygląda. |
|
|
|
 |
nikko
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI '99
|
|
|
|
 |
Wigash
Nowy Forumowicz
Auto: ma byc Carisma
|
Wysłany: 11-08-2009, 14:07
|
|
|
agent_olo napisał/a: | Poogladaj dokłaadnie czy nie były walone
Pierwsze co zauważyłem to brak znaczka GDI pod tylnym lewym swiatłem w obu egzemplarzach.
Ponadto ta czarna ma srebrne diamenty a w ten rocznik powinien mieć czerwone znaczki.
W tej ze Szwajcari jakoś lewarek od zmiany biegów dziwnie wygląda. |
Byłem wczoraj zobaczyć tą czarną z Radzymina. Już sam moim laickim okiem zobaczyłem, źle spasowaną klapę bagażnika. Dodatkowe wątpliwości wzbudziły tłumaczenia sprzedawcy, że całe auto było u lakiernika bo lakier był bardzo porysowany od przedniego zakola do końca . Na oględzinach byłem z kumplem z pracy (nowy pracownik w mojej firmie i jak się okazało bezcenny nabytek, bo podobno praktycznie wychowywał się w warsztacie swojego wujka ), on znalazł masę innych rzeczy na które ja bym pewnie nie zwrócił uwagi. Wymieniana przednia szyba, ślady klepania pod zaczepem maski, wiele źle przylegających uszczelek, źle spasowane elementy wewnątrz itd itp. Przejechaliśmy się tym cudem i okazało się, że z tego wszystkiego to ma przynajmniej zdrowy silnik. Na komputerze, średnia 8,3, klima sprawna, hamulce też bez zastrzerzeń. Podczas jazdy na nierównościach o dziwo nic nie skrzypiało i nie piszczało w środku. Generlanie szukam dalej, ale mam już teraz speca pod ręką
no przebieg wyjątkowo mały
a czy zmiana blach nie miała miejsca w 99 roku?? |
|
|
|
 |
nawe
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lip 2009 Posty: 21 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: 12-08-2009, 17:45
|
|
|
Co do blach to wogóle fajna rejestracja;] no i czemu taka pognieciona a autko cacy... Ponadto nie jestem w 100% pewny ale czy plastikowe elementy w zderzakach oraz listwy na drzwiach nie powinny być bez lakieru? Może się myle. Ponadto zawsze podejrzane jest dla mnie to kiedy sprzedawca mając podczas wystawiania ogłoszenia pole wyboru "bezwypadkowy" nie zaznacza go. |
|
|
|
 |
|
|