|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Prawy przedni bok nizej. |
Autor |
Wiadomość |
blacki
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3,2DID Long
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-08-2009, 17:57 [3.2 DID] Prawy przedni bok nizej.
|
|
|
Witam serdecznie. Niestety swój pierwszy post pisze pod kątem problemu jaki mam ze swoim autkiem. Pajero 2004, Long. Od jakiegoś czasu zauważyłem że prawy przód mam lekko obniżony, z pozycji kierującego wydaje się jakby auto zdecydowanie było niegeometryczne jak patrzy sie na maske zza kierownicy. I rzeczywiście jest cos na rzeczy. Sa różnice miedzy prawa strona a lewa przedniego zawieszenia. Prostymi sposobami za pomocą metra zmierzyłem sobie odległości miedzy kołem a błotnikiem i są różnice wzgledem lewej strony samochodu. Odstep miedzy kołem a błotnikiem wyrażnie mniejszy z prawej strony. (auto stało na 100% równej powierzchni. Patrzac na auto z przodu widac delikatne przechylenie na jedną ze stron. I tu zaczyna sie moja zagadka, zmierzyłem odległosci od podłoża to dolnej części wahacza. Nie ma różnic. Koła napompowane identycznie. NA oko amotryzator i spreżyna wydaja sie byc identycznej długosci. Pojechałem poprosic o rade do najbliższej stacji kontroli i Panowie stwierdzili to samo co ja, dodatkowo stwierdzając że samochód miał robiona strone która jest niższa. Umówiłem sie z mechanikiem na rozbiórkę amortyzatorów . Czy możecie mi cos doradzic na co zwrócic uwage przy tym problemie ?
Zrobiłem poglądowe fotki.
Dzieki, pozdrawiam
Michal |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 17-08-2009, 21:42
|
|
|
Jedyna ewentualnośc to spręzyna przednia lub tylna, lub amorek. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
blacki
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3,2DID Long
|
Wysłany: 18-08-2009, 08:39
|
|
|
Witam.
Poduszki na amortyzatorach tez mogą czuc sie odpowiedzialne ?
Wymieniajac sprezyny i amortyzatory dobrze jest to robic parami ? lewy i prawy, czy wszystkie 4?
Pozdrawiam, Misza |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-08-2009, 18:42
|
|
|
blacki napisał/a: | lewy i prawy, czy wszystkie 4?
|
Wystarczy parami przód, tył. |
|
|
|
 |
|
|