Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
blokuja sie kola przy zmianie na 4H
Autor Wiadomość
cyceron1 
Nowy Forumowicz

Auto: l200 2005r
Kraj/Country: Norway
Wysłany: 02-09-2009, 20:48   blokuja sie kola przy zmianie na 4H

witam
ostatnio jak trochę padało postanowiłem pojeździć z napędem 4x4, i tu niemiła niespodzianka. okazało się ze przy załączeniu napędu na 4H bez żadnych blokad,jak skręcam kierownica prawie na maksa, coś blokuje kola.nawet jak stoję ostro z górki, efekt jest taki ze samochód nawet nie ruszy z miejsca, jak by ktoś zaciągną ręczny.na prostej lub przy łagodnych skrętach wszystko w normie. czy ktoś wie co to możne być? dodam ze przy 2H nie ma żadnych niepokojących oznak
pozdrawiam

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-09-2009, 19:29   

to jest normalne, bo nie masz międzyosiowego dyferencjału i przy ostrym skręcie taki efekt jest normalny. po przyjacielsku radzę ci nie próbować takich zabaw, bo możesz rozwalić przekładnię albo półosie z przodu.
Takie zabawy dopuszczalne są dopiero w eLci z roku 2006+ w wersji intense, int+ i instyle.
Tam jest skrzynia SuperSelect, a ty masz EasySelect.
W tej chwili nie mam czasu szukać w tematach, ale Gene już kiedyś to opisał szczegółowo.
Generalnie masz ES a reszta do poszukania i poczytania...

pozdrawiam

cyceron1 
Nowy Forumowicz

Auto: l200 2005r
Kraj/Country: Norway
Wysłany: 06-09-2009, 14:07   

dzieki za pomoc :lol:

misiabela 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi l200
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 13-11-2009, 19:56   

Dzięki Kibloo bo własnie przerabiałem ten temat byłem u dwóch mechaników i jeden z nich miał rację bo mu nie wierzyłem że tak to może się rzeczywiście blokować a myślałem że jak mi robili z przodu z łożyskami,piastami,rozrządem i gałkami to coś zepsuli bo wcześniej tak sie nie działo nie wiem czemu może miał jakieś duże luzy.pozdrawiam :lol:
Ostatnio zmieniony przez Kibloo 16-11-2009, 21:31, w całości zmieniany 1 raz  

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2009, 20:48   

Opisy: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=192

Odpowiedz do tematu