|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
blokuja sie kola przy zmianie na 4H |
Autor |
Wiadomość |
cyceron1
Nowy Forumowicz
Auto: l200 2005r
Kraj/Country: Norway
|
Wysłany: 02-09-2009, 20:48 blokuja sie kola przy zmianie na 4H
|
|
|
witam
ostatnio jak trochę padało postanowiłem pojeździć z napędem 4x4, i tu niemiła niespodzianka. okazało się ze przy załączeniu napędu na 4H bez żadnych blokad,jak skręcam kierownica prawie na maksa, coś blokuje kola.nawet jak stoję ostro z górki, efekt jest taki ze samochód nawet nie ruszy z miejsca, jak by ktoś zaciągną ręczny.na prostej lub przy łagodnych skrętach wszystko w normie. czy ktoś wie co to możne być? dodam ze przy 2H nie ma żadnych niepokojących oznak
pozdrawiam |
_________________ mówić prawdę, czy to co ludzie chcą usłyszeć? |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 03-09-2009, 19:29
|
|
|
to jest normalne, bo nie masz międzyosiowego dyferencjału i przy ostrym skręcie taki efekt jest normalny. po przyjacielsku radzę ci nie próbować takich zabaw, bo możesz rozwalić przekładnię albo półosie z przodu.
Takie zabawy dopuszczalne są dopiero w eLci z roku 2006+ w wersji intense, int+ i instyle.
Tam jest skrzynia SuperSelect, a ty masz EasySelect.
W tej chwili nie mam czasu szukać w tematach, ale Gene już kiedyś to opisał szczegółowo.
Generalnie masz ES a reszta do poszukania i poczytania...
pozdrawiam |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
cyceron1
Nowy Forumowicz
Auto: l200 2005r
Kraj/Country: Norway
|
Wysłany: 06-09-2009, 14:07
|
|
|
dzieki za pomoc |
_________________ mówić prawdę, czy to co ludzie chcą usłyszeć? |
|
|
|
 |
misiabela
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi l200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-11-2009, 19:56
|
|
|
Dzięki Kibloo bo własnie przerabiałem ten temat byłem u dwóch mechaników i jeden z nich miał rację bo mu nie wierzyłem że tak to może się rzeczywiście blokować a myślałem że jak mi robili z przodu z łożyskami,piastami,rozrządem i gałkami to coś zepsuli bo wcześniej tak sie nie działo nie wiem czemu może miał jakieś duże luzy.pozdrawiam |
_________________ Pozdro |
Ostatnio zmieniony przez Kibloo 16-11-2009, 21:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
|
|
|
 |