|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
lamki kontrolne akumulator i break -dlaczego? |
Autor |
Wiadomość |
michalkucharski [Usunięty]
|
Wysłany: 18-08-2006, 07:20 lamki kontrolne akumulator i break -dlaczego?
|
|
|
witam
mam problem z mitsubishi mirage es 1995 1.5. pala mi sie lampki break i akumulatora podczas jazdy. co lepsze akumulator wlasnie wymienilem na nowy wiec nie wiem o co chodzi. jestem zupelnie nowy w temacie nie bardzo wiem co z tym zrobic.
dodatkowo od pewnego czasu przy dodawaniu gazu cos mi swiszczalo jakby od strony kierowcy. kiedy przestalo swiszczec zapalily sie obie lampki a do tego kierownica zaczela ciezej chodzic.
czy ktos zna odpowiedz na moje rozsterki?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 18-08-2006, 08:24
|
|
|
może świszczał pasek wspomagania a potem pękł i straciłeś wspomaganie
skoro świcą się te lampki, to sprawdź:
1. poziom płynu hamulcowego - taki spory, biały zbiornik na ściance grodziowej (są oznaczone poziomy min i max) a potem ew. włącznik odpowiedzialny za ham. ręczny
2. sprawdź napięcie ładowania - cyfrowym miernikiem z h.marketu (za 15 zł) sprawdź jak się zachowuje napięcie na akumulatorze przy dodawaniu i puszczaniu gazu
ew. pęknięty pasek mógł spowodować odpięcie się jakiegoś złącza od alternatora i stąd problemy - bez zajrzenia pod maskę się nie obędzie |
|
|
|
 |
grzess81 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2006, 11:54
|
|
|
Witam. moze wystarczy pdciągnąc pasek klinowy bo jest lużny i jest słabe ładowanie i słabe wspomaganie chyba ze nie masz juz paska bo sie urwał. pozdrawiam!!! |
|
|
|
 |
|
|