Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
montaż CB na panelu środkowym
Autor Wiadomość
Gaweł 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,9 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-09-2009, 14:00   montaż CB na panelu środkowym

Chcę zmienić radyjko (CB) na President Johnson i w związku z tym mam dwa pytania.
1. Na panelu środkowym pod pokrętłami mam "zasobnik" z kieszeniami na płyty CD. Jak go
zdemontować?
2. Czy w wolne miejsce zmieszcze CB o wymiarach 174x211x52 ?

Tak wiem, że jak zdemontuje to mogę zmierzyć, ale może już ktoś sobie tak Johnsona zamontował i wie co i jak?

daniel_b11 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,3 2000r.
Wysłany: 04-12-2010, 10:47   

Zdemontować jest dosyć łatwo ten zasobnik. Przynajmniej w moim egzemplarzu tak było :) Po prostu wyciągnąłem środkowy panel (ramka z radiem pokrętłami do nawiewów i zasobnikiem) U mnie trzyma się w desce rozdzielczej tylko na tzw. wcisk. Możesz zacząć od wyciągnięcia radia i odłączenia kostek. Zyskasz kilka centymetrów przestrzeni roboczej ;) . Po wyciągnięciu tego panelu od wewnętrznej strony tej ramki są śrubki które dociskają zasobnik do ramki. Wykręciłem je i wyciągnąłem zasobnik, który posłużył mi jako mocowanie mojego CB. Obciąłem tylną ściankę zasobnika dzięki czemu udało się bez problemu włożyć do niego radyjko. W tym momencie zastanawiam się jeszcze tylko nad zmienieniem wtyczki anteny na kątową aby radyjko weszło trochę głębiej. Ja zamontowałem radyjko tti 770. Nie mierzyłem jego wymiarów ale jak będę miał chwilkę to postaram się uzupełnić posta o takie dane i fotkę efektu końcowego.

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 04-12-2010, 11:07   

Wymiary tti: 140x186x37mm, natomiast Johnson jest galancie większy, wysokość to 52mm i głównie o to bym się martwił.
http://www.mmdzieciom.pl/

Eizo 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1,3 16V
Wysłany: 27-02-2011, 19:53   

Zależy też jak sobie poradzisz z głębokością radia cb. Ja żeby czegoś nie namieszać np jakimś zwarciem zamieniłem miejscami radio fabryczne z dolnym schowkiem pod pokrętłami regulacji a w jego miejsce zamontowałem cb. W dokupionej na allegro ramce iso dla konkretnego modelu za 15 zł. Trzeba się tylko przyzwyczaić, że radio jest teraz niżej /fabryczne/ :)

Odpowiedz do tematu