Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:40 |
[Cari 1.8 GDI] Carsima 1.8 GDI Rzeszów 2000r. |
Autor |
Wiadomość |
lukas88lag
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-10-2009, 10:45 [Cari 1.8 GDI] Carsima 1.8 GDI Rzeszów 2000r.
|
|
|
Witam juz jakiś czas szukam swojego auta i coś znależć nie mogę, ale nikt nie obiecywał, że będzie łatwo A więc znalazłem 2 egzemplarze Carismy od tego samego gościa (czyli jakiś handlarz) auto opłacone i cena jak na ten rocznik wydaję się dość kusząca. Co moglibyście powiedziecie o tych 2 autkach:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10029908
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10042431 (bardziej bym się skusił na tą srebrną, tylko gościu nie zrobił fotek ze środka ale myślę, że jest w podobnym stanie jak ta czerwona)
Czy rzuciło wam się coś w oczy, czego ja może nie zauważyłem? Szczeliny wydają się być dość równe, przód też dość dobrze leży. |
|
|
|
 |
sasvec
Nowy Forumowicz
Auto: Cari 1.8 GDI 2000
|
Wysłany: 02-10-2009, 13:52
|
|
|
co do czerwonej to ma lekko obtarty tylny zderzak od strony pasażera, dziwny kolor progów ale może tak pada światło. Kierownica w tych modelach była inna oraz bagażnik pomalowany jest dziwnie - dwa kolory i ponadto lewa strona pomalowana inaczej niż prawa |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 02-10-2009, 13:59
|
|
|
sasvec napisał/a: | co do czerwonej to ma lekko obtarty tylny zderzak od strony pasażera, dziwny kolor progów ale może tak pada światło. Kierownica w tych modelach była inna oraz bagażnik pomalowany jest dziwnie - dwa kolory i ponadto lewa strona pomalowana inaczej niż prawa |
Skąd posądzenie, że kierwonica jest inna?
Co do czerwonej.. OMG to ma radio na kasety |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 02-10-2009, 18:16
|
|
|
dziwnie cos krzywo osadzili tylna klape w tej czerwonej z lewej strony krzywo zbiega z linia swiatel, z prawej strony jest wieksza szczelina niz z drugiej strony...
nie dowierzam w przebieg...
Ta srebna, moze to kwestia zdjecia, ale wydaje mi sie ze przednia linia swiatel/maski jest zle spasowana , poza tym nosek maski jest niezbyt rowno przylegajacy do linii samochodu.
Czemu takie tanie te egzemplarze Ten rocznik jest sporo drozszy
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
lukas88lag
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-10-2009, 18:42
|
|
|
Rozmawiałem z gościem, umówiłem się z nim w niedzielę na oględziny samochodu. Jedzie ze mna dobry znajomy a przy okazji blacharz zawodowy więc obejrzymy dokładnie obydwa egzemplarze (chociaż nie ukrywa nie wiem czemu bardziej leży mi ten srebrny ). Co do przebiegu to na 95% nie jest on autentyczny, auta 3-4 letnie mogą mieć tyle przejechane ale nie 9 latek. Przydał by mi się ktoś kto zna się na charakterystyce tych silników (GDI) ja osobiście nie mam o tym bladego pojęcia ale może coś z tym znajmomym niepokojącego zauważymy. Bardzo dziękuję za wszystkie spostrzeżenia i baczniej przyjrzę się tym rzeczom, na które zwróciliścię uwagę.Pozdrawiam Łukasz, gdyby jeszcze ktoś miał jakieś uwagi albo zauważył coś niepokojącego proszę pisać. Zorientuję się dokładnie w jakim przedziale cenowy znajdują się Carismy z tego rocznika. |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-10-2009, 18:53
|
|
|
Kolo przy tej srebrnej napisał:
"-radio oryginalne nowe nie uzywane"
ot ciekawostka kupili oryginalne radio i nie użyli? :O |
|
|
|
 |
lukas88lag
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-10-2009, 19:29
|
|
|
Może w oryginale był na przykład kaseciak, gościu włożył jakies normalne na CD czy tam mp3 ale przy sprzedaży wyjął i wsadził oryginalne Dużo osób tak robi gdy sprzęt grający jest dużo warty, a kupującemu nie zależy na pierdołach typu Car Audio. |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-10-2009, 21:20
|
|
|
No ja pod pojęciem "nowe, nie używane" rozumiem, że nie było mocowane w tej całej stacji dokującej, nie było podłączane itp |
|
|
|
 |
lukas88lag
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-10-2009, 17:28
|
|
|
No i dupa zbita Obydwa autka poszły wczoraj. Czerwona za 13500, a srebrna za 12500, kurcze co za pech, że akurat obydwa w jednym dniu mu się sprzedały Ale ściągnie w czwartek nowe może będzie miał coś ciekawego. |
|
|
|
 |
pelo99
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 05-10-2009, 14:54
|
|
|
lukas88lag, powiem szczerze że jeśli chcesz brać od tego typa to dobrze pierw obejrzyj samochody ... nie wiem jak ta czerwona się miała, ale ta srebrna to cała była skasowana bokiem :/ sam ja jeszcze kiedyś oglądałem, jakbyś widział szpary między drzwiami to byś padł ... musisz zobaczyć co będzie miał i uważaj ... |
_________________ Moje GDI na forum:
http://forum.mitsumaniaki...p=522041#522041 |
|
|
|
 |
|