Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:40
[Cari 1.8 GDI] Carsima 1.8 GDI Rzeszów 2000r.
Autor Wiadomość
lukas88lag 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-10-2009, 10:45   [Cari 1.8 GDI] Carsima 1.8 GDI Rzeszów 2000r.

Witam juz jakiś czas szukam swojego auta i coś znależć nie mogę, ale nikt nie obiecywał, że będzie łatwo :P A więc znalazłem 2 egzemplarze Carismy od tego samego gościa (czyli jakiś handlarz) auto opłacone i cena jak na ten rocznik wydaję się dość kusząca. Co moglibyście powiedziecie o tych 2 autkach:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10029908
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10042431 (bardziej bym się skusił na tą srebrną, tylko gościu nie zrobił fotek ze środka ale myślę, że jest w podobnym stanie jak ta czerwona)
Czy rzuciło wam się coś w oczy, czego ja może nie zauważyłem? Szczeliny wydają się być dość równe, przód też dość dobrze leży.

sasvec 
Nowy Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI 2000
Wysłany: 02-10-2009, 13:52   

co do czerwonej to ma lekko obtarty tylny zderzak od strony pasażera, dziwny kolor progów ale może tak pada światło. Kierownica w tych modelach była inna oraz bagażnik pomalowany jest dziwnie - dwa kolory i ponadto lewa strona pomalowana inaczej niż prawa

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 02-10-2009, 13:59   

sasvec napisał/a:
co do czerwonej to ma lekko obtarty tylny zderzak od strony pasażera, dziwny kolor progów ale może tak pada światło. Kierownica w tych modelach była inna oraz bagażnik pomalowany jest dziwnie - dwa kolory i ponadto lewa strona pomalowana inaczej niż prawa

Skąd posądzenie, że kierwonica jest inna?
Co do czerwonej.. OMG to ma radio na kasety :o

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 02-10-2009, 18:16   

dziwnie cos krzywo osadzili tylna klape w tej czerwonej :? z lewej strony krzywo zbiega z linia swiatel, z prawej strony jest wieksza szczelina niz z drugiej strony...
nie dowierzam w przebieg...
Ta srebna, moze to kwestia zdjecia, ale wydaje mi sie ze przednia linia swiatel/maski jest zle spasowana :? , poza tym nosek maski jest niezbyt rowno przylegajacy do linii samochodu.
Czemu takie tanie te egzemplarze :? Ten rocznik jest sporo drozszy :?
Pozdroo

lukas88lag 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-10-2009, 18:42   

Rozmawiałem z gościem, umówiłem się z nim w niedzielę na oględziny samochodu. Jedzie ze mna dobry znajomy a przy okazji blacharz zawodowy więc obejrzymy dokładnie obydwa egzemplarze (chociaż nie ukrywa nie wiem czemu bardziej leży mi ten srebrny :P ). Co do przebiegu to na 95% nie jest on autentyczny, auta 3-4 letnie mogą mieć tyle przejechane ale nie 9 latek. Przydał by mi się ktoś kto zna się na charakterystyce tych silników (GDI) ja osobiście nie mam o tym bladego pojęcia ale może coś z tym znajmomym niepokojącego zauważymy. Bardzo dziękuję za wszystkie spostrzeżenia i baczniej przyjrzę się tym rzeczom, na które zwróciliścię uwagę.Pozdrawiam Łukasz, gdyby jeszcze ktoś miał jakieś uwagi albo zauważył coś niepokojącego proszę pisać. Zorientuję się dokładnie w jakim przedziale cenowy znajdują się Carismy z tego rocznika.

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-10-2009, 18:53   

Kolo przy tej srebrnej napisał:
"-radio oryginalne nowe nie uzywane"
ot ciekawostka :P kupili oryginalne radio i nie użyli? :O

lukas88lag 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-10-2009, 19:29   

Może w oryginale był na przykład kaseciak, gościu włożył jakies normalne na CD czy tam mp3 ale przy sprzedaży wyjął i wsadził oryginalne :P Dużo osób tak robi gdy sprzęt grający jest dużo warty, a kupującemu nie zależy na pierdołach typu Car Audio. :mrgreen:

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-10-2009, 21:20   

No ja pod pojęciem "nowe, nie używane" rozumiem, że nie było mocowane w tej całej stacji dokującej, nie było podłączane itp ;)

lukas88lag 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-10-2009, 17:28   

No i dupa zbita :? Obydwa autka poszły wczoraj. Czerwona za 13500, a srebrna za 12500, kurcze co za pech, że akurat obydwa w jednym dniu mu się sprzedały :P Ale ściągnie w czwartek nowe może będzie miał coś ciekawego.

pelo99 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 05-10-2009, 14:54   

lukas88lag, powiem szczerze że jeśli chcesz brać od tego typa to dobrze pierw obejrzyj samochody ... :) nie wiem jak ta czerwona się miała, ale ta srebrna to cała była skasowana bokiem :/ sam ja jeszcze kiedyś oglądałem, jakbyś widział szpary między drzwiami to byś padł ... musisz zobaczyć co będzie miał i uważaj ...
http://forum.mitsumaniaki...p=522041#522041

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi