Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprzeglo po wymianie "ciagnie".
Autor Wiadomość
jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2006, 19:51   Sprzeglo po wymianie "ciagnie".

Wymienialem z miesiac temu w swojej sigmie 3.0 V6 komplet sprzegla ( tarcza, docisk, lozysko docisku). Sprzeglo po kilkuset kilometrach zaczelo szarpac. Teraz mam juz zrobione na nim ze 3 tys. i juz ciagnie. Na orginalnym zrobilem 265tys.km. Czy sprzedawca ma obowiazek zwrocic mi pieniadze za ta tarcze plus robocizne???

Jakiej firmy byscie polecili tarcze?
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 28-08-2006, 20:19, w całości zmieniany 2 razy  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-08-2006, 20:10   

Słowo wycenzurowane pisze się przez "ó"
Dodatkowo to nie jest tytuł tematu który cokolwiek mówi - polecam zasady które są jasne - ma być napisane czego temat dotyczy. Jakiego problemu. Tak żeby wchodząc nie było widać "Ojejq".

Co robić - edytować!!! Natychmiast!!!

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 28-08-2006, 20:11   

ja polecam tarcze Daikin
co do zwrotu kosztow wymiany - trudno powiedziec - u mnie zle zalozona tarcza tez zaczela szybko szarpac (brak wycentrowania przez 'special tool'), pewnie wysle on sprzeglo do zbadania i 'specjalisci' ocenia czy wadliwa tarcza czy zalozenie

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2006, 20:21   

O jakim centrowaniu piszesz?
Przy pierwszym wysprzegleniu tarcza sie nacentruje.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 28-08-2006, 20:57   

Krzyżak - centrowanie nie ma nic do szarpania - jedynie do łatwiejszego montażu. Tarcza mogła Ci zacząć szarpać, jak przy wkładaniu ktoś popuścił niżej drugą stronę skrzyni nieprzykręcona "zwisła" na tarczy.
jaceksu25 - jak montowałeś sam to raczej nikt Ci pieniędzy nie zwróci. Jakiej f-my założyłeś tarczę i resztę?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 28-08-2006, 20:59   

no niby nie ma, ale moje doswiadczenie z 2-ma kompletami mowi zupelnie co innego...

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2006, 21:43   

Niema takiej mozliwosci, zeby skrzynia byla nie dokrecona. Ja mysle, ze to okladziny tej tarczy. Pozatym orginalna tarcza posiada sprezyny jak i gumowe elementy jako tlumiki drgan, a nie tylko sprezyny.

[ Dodano: 28-08-2006, 22:47 ]
Podal bym jakiej to firmy ta tarcza-ale to tylko na priv jak ktos bedzie chcial strzec sie zla :twisted:

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 28-08-2006, 22:08   

jaceksu25 napisał/a:
Niema takiej mozliwosci, zeby skrzynia byla nie dokrecona

Ja nie sugerowałem że masz niedokręconą skrzynię. Pisałem do Krzyzaka co mogło być przyczyną szarpania i odnosiło się to tylko do montażu.
Ja zjeździłem 3 tarcze w niecałe 2 lata - na taki chłam się nabierałem.
Ale zdejmując ori tarcze nie widziałem nic gumowego.
A czemu nie napisać na forum co to za tarcza - ludzie narzekają na świece, paski, amortyzatory, oleje, podając f-my :wink:

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 28-08-2006, 22:32   

Ja miałem tarcze Daikina w Hondzie i po paru szybszych startach spod swiateł też zaczynała szarpać, podobne objawy miałem w Colcie C50 (tez tarcza daikina) tak więc mnie nie zachwyciła. Teraz w CJ0 mam zestaw jakiś japoński od Japaneze i jest ok.

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2006, 07:38   

Nie jest to tarcza do mojego misia ale chce pokazac o jakich gumowych tlumikach drgan pisalem.

http://photos.allegro.pl/...23216/123232164

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 29-08-2006, 08:00   

Zgasza się fabryczne sprzęgła mają tłumiki drgań skrętnych z gumy. Mam jeszcze oryginalne sprzęgło i ma właśnie takie.

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2006, 12:19   

Diagnoza jest nastepujaca:
prawdopodobnie przyczyna szarpan i w tej chwili spalonej tarczy byl i jest docisk. Otoz ta marna tandeta posiada za mala sile docisku tarczy. Powodowalo to obslizgiwanie sie tarczy w ktorej sa tylko sprezyny i w rezultacie powodowalo to nierownomierny ( szarpany) poslizg. Przy jezdzie na wyzszych biegach obslizgnela sie kilka razy i kaput :x
Bylem w sklepie w ktorym to kupowalem, zadzwonili do swojego dostawcy , a oni powiedzieli ze trzeba to im wyslac. Ja na to, ze zaklad wystawi rachunek za ponowna wymiane plus 160zl netto za kazdy dzien postoju auta w warsztacie. Jutro zanosze oficjalne pismo w tej sprawie do sklepu a oni je przesla dalej. Ciekawe co na to te male glowki powiedza, skoro nie lepiej dac nowy pozadny komplet w zamian.
Jednak mam tez swoje zmysly i podjade na politechnike aby zmiezyli mi sile docisku na tym wadliwym, oraz na orginalnym co posiadalem i dali na to dokument. To duzo kosztowac nie bedzie ale mam pewna podkladke do wygrania sprawy. Bo im powiedzialem za 6stowek nie cale 2 tys km to lekka przesada.
Pozdrawiam

dziobak26
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2006, 10:08   

Witam. Przyłączam się do tematu. U mnie sprzęgło ciągnie po nagrzaniu silnika i nie wiem jakiej firmy komplet wybrać. Zastanawiam się nad Valeo. Dajcie namiary do Japanez (strona nr.gg). Z góry dzięki.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 18-09-2006, 11:30   

dziobak26, proszę bardzo:japaneze

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

dziobak26
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2006, 20:24   

HUBERT, Dzięki za pomoc. POZDRAWIAM!

Odpowiedz do tematu