system audio- video w Miśku |
Autor |
Wiadomość |
joker_wmb
Mitsumaniak stadko 280 KM

Auto: Outlander II 2,0 DiD Intense+
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-10-2009, 21:54 system audio- video w Miśku
|
|
|
ostatnimi czasy "choruje " na zestaw multimedialny w moim Outku, chciałbym zainstalować coś do słuchania muzyki i oglądania filmów (na zasadzie oryginalnego mmcs'a) w rozsadnej cenie. mam zestaw rockford&fosgate i chciałbym go rozbudować o jakiś monitor i ewentualnie odtwarzacz z hdd lub jakieś kombo.
Drodzy MitsuManiacy macie jakieś pomysły, badź ktoś uporał się z tym problemem? |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
|
|
|
 |
joker_wmb
Mitsumaniak stadko 280 KM

Auto: Outlander II 2,0 DiD Intense+
|
Wysłany: 08-10-2009, 08:04
|
|
|
właśnie zapomniałem dodać, ze te dwie opcje odpadaja. myślalem raczej o mniej kosztownych operacjach "przeszczepu" tzn. nie chciałbym wymontowywac rockforda, chcialbym zeby został i dodatkowo miec w aucie monitor. a tamte tematy niejako nie dotycza mojego problemu, ale jesli zasmiecam to Sorki |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 08-10-2009, 10:54
|
|
|
No to w sumie nie wiem o co cho...
Bo jezeli jak piszesz w pierwszym poscie chcialbys cos w stylu MMCS to inaczej sie nie da jak wydlubac radyjko ktore teraz masz...O naglosnienie sie nie boj -przynajmniej w przypadku QUBEC'a integruje sie z osprzętem Rockforda ,włączając w to te 650W pod siedzeniem pasażera...A jeżeli koniecznie chcesz mieć wideo w samochodzie ale nie w przedniej konsoli to chyba zestaw sufitowy wchodzi w grę-koniecznie z możliwością obracania ekranu dookoła co by sobie kierowca na postoku jakims mogl poogladać...
Trochę w tym temacie też było w DVD na tylne siedzenie .
Inaczej już nie wiem jak Ci pomóc bo chyba nie chcesz mieć jakiegoś "szpiegowskiego" systemu co wyjezdza ze schowka na rekawiczki albo wogole gdzieć z wentylacyjnej kratki?
[ Dodano: 08-10-2009, 10:56 ]
joker_wmb napisał/a: | nie chciałbym wymontowywac rockforda |
To tylko radio jest do wydłubania,reszta podzespołów zostaje (QUBEC). |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2006 Posty: 958 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 08-10-2009, 12:09
|
|
|
Zobacz tutaj
Special designed for Mitsubishi Outlander
(Rockford sound system compatible) |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 08-10-2009, 12:15
|
|
|
O tym już pisał kolega karol_alasz wcześniej. To system QUBEC'a. Jakościowo jeślichodzi m.in o wyświetlacz - taki sobie.
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 08-10-2009, 14:10
|
|
|
Albo po prostu kupić MMCS'a z jakiegoś rozbitego auta. |
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2006 Posty: 958 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 08-10-2009, 17:23
|
|
|
ja tam u siebie podłączyłem ekran z dvd pod wejście AUX w pioneerze , samo radyjko ma podpięte dwa wzmacniacze więc dzwięk leci na fabryczne 4 głosniki dodatkowe dwa w drzwiach , cykacze i woofer ...... musiałbym sobie kupić kabel video i navi też bym miał na tym ekranie ..... tyle że mi wystarczaja komunikaty maryli więć nie aglądam zbyt często mapy jak korzystam z navi ( automapa) córa siedzi z tyłu by lepiej widziać i nikt nie narzeka.... teraz założe taki sam w outku mojej zony i pasi ..... a tam ma radyjko blaupunkta z wejsciem AUX i też pójdzie po głośnikach ......
aa koszt takiego bajerku 370 zł z vatem i cłem |
|
 |
|