Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:30
Kupno Mitsubishi
Autor Wiadomość
Paweł
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2006, 17:27   Kupno Mitsubishi

Cześć, wiem, że takich tematów jest dużo, ale proszę o indywidualną radę.

Tata bedzie mial do dyspozycji około 11 tysięcy złotych na auto. Oczywiście ja namawiam na miśka. I to już są schody. Nasza rodzina skłąda się z 3 osób, ja i rodzice. Auto musi byc przedewszystkim maloawaryjne i ekonomiczne. Nie musi byc szybki silnik (dobry bylby diesel) wazne by starczal do miasta. Auto byloby wykorzystywane do miasta i czasem na wyjazd na wakacje. No i tu pytanie do was.

Jakie kupić autko 5 drzwiowe do 11 tysiecy? Czy kupi sie w dobrym stanie Carisme? Kupienie nastapi najprawdopodobniej na wiosne przyszlego roku. Co radzicie?

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-08-2006, 17:35   

Mysle, ze o ile nasza kochana wladza nie obdarzy nas do tego czasu jakims wynalazkiem (w formie zaporowych oplat na sprowadzane auta i tym podobne) to na wiosne przyszlego roku bez problemu mozna bedzie kupic Cari w dobrym stanie za ta kase, np. z instalka LPG. Radze byc jednak czujny i uwazac na zapowiedzi zmian w przepisach dotyczacych przywozu aut, bo moze sie zdarzyc tak ze ceny aut wzrosna i wiele zapowiedzi na to wlasnie wskazuje.
Gdyby mialo do tego dojsc to ceny z pewnoscia zaczna rosnac wczesniej.

No i obyscie trafili dobrego Miska :D

Paweł
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2006, 17:40   

Ok dzięki za radę. Jak coś to powiem jak coś jak autko trafimy. Najwyżej powiecie czy się opłaca czy nie.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 31-08-2006, 18:44   

Hejka! JA podobnie myśle-za te pieniazki powinniscie spokojnie kupic Carisemke (w wmiare dobrym stanie :mrgreen: )-trzeba szukac okazji, a jak kazdy wie okazja jest nie zawsze pewniakiem :D , choć mysle, że warto sie tez porozgladac za Misiem Galantem V (ok 1995r) z fajnym wyposażeniem i w dobrym stanie -cos takiego jak np. ten ==>
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C1387585
...ale to jest tylko moje skromne zdanie
Pozdrawiam, no i Wszystkiego najlepszego bo dzisiaj chyba obchodzisz urodzinki??!!! :P :mrgreen:
hej

Paweł
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2006, 19:15   

No tak dzięki. ;]

Też myślałem, właśnie nad galantem. A któe bardziej ekonomiczne?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 31-08-2006, 19:50   

Galant E52 (1.8 - 4G93) potrafi na trasie zejść do 5.5 l/100 km. Carisma 1.6 (4G92) może palić podobnie. Pozostałe Galanty (prócz diesla, którego odradzam ze względu na niezbyt udana konstrukcje), beda raczej palic wiecej.
Ew. mozecie kupic za pol tej teny niemal pancernego Galanta E32 a reszte wlozyc w doprowadzenie go do idealu. Wiem, ze sie oplaca, bo mam takiego Misia - popsul sie raz (na samym poczatku) - padl czujnik temp. i musialem wylozyc 40 zl. Pozostale wydatki to z checi a nie z przymusu.
Pisze pancerny, bo prostota konstrukcji i latwosc naprawy/diagnozy daje mu ogromne szanse na bezawaryjne przetrwanie wielu lat na polskich "drogach".

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 31-08-2006, 22:37   

jesli na auto bedzie przeznaczone 11 tys PLN to ja bym tez jeszcze wzial pod uwage to ze bedzie to autko okolo 10-11 letnie. A wiec nalezy uwzglednic w wydatkach jakis maly remoncik na poczatku posiiadania. tak zeby kupujac auto nie splukac sie doszczetnie i nie miec nic wiecej na ewentualna mala awarie (ktora moze sie zawsze przytrafic).
I przy aucie w tym wieku raczej patrzylbym na stan techniczny niz na wiek. Rok w ta czy w ta nie robi roznicy a stan technizny moze znaczaco wplynac na koszt utrzymania.
to takie ogolne uwagi, ale warto o tym pamietac.
pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2006, 23:23   

Ja bym chyba bardziej polecal gala. Bardziej japonski niz cari. Mimo iz cari mi sie podoba to nastepne auto to juz raczej nie bedzie cari. Oprocz gala pomysl nad nissanem primera p11. Szczegolnie z silnikiem 2.0. Bardzo duzo pozytywnych opini slyszalem o tym aucie. Ja sam mialem primere tyle ze p10 i zlego slowa nie moge powiedziec mimo tego ze miala nakrecone 293tys km z czego polowa (przynajmniej) na gazie. Za galem przemawia jednak to ze jest robiony w japoni. Oprocz tych dwoch aut mozesz rownierz rozejzec sia za jakas carina e. Tez slyszalem duzo dobrych opini o tym aucie. Gdybym nie mial cari to bralbym jedno z tych trzech aut. A i bym o accordzie zapomnial :) Tez dobre auto. Znajomy ma taka 1.8 i bardzo chwali.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 31-08-2006, 23:30   

...no i jeszcze ewentualnie Mazde 626.
www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1443469
...też raczej mało awaryjna, no i ładna jak na swój wiek...wyposażenie też bez tragedii
Pzdr

Paweł
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2006, 17:46   

Najbardziej sie liczy ekonomicznosc i awaryjnosc. Moj tata wiadomo, chcialby jaknamlodszy no ale z kasa. Chyba, że kredyt na nowego Colta. Ale to za rok, trzeba bedzie cos pomyslec. WIelkie dzieki za pomoc. A tak o to ktory rocznik by byl Carismy i Galanta? 95?

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2006, 22:43   

Mazda 626 w srodku mi sie nie podoba. Przynajmniej ta wersja przed fl chyba do 1997 lub 98r.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 01-09-2006, 23:12   

nom! Taka mało ciekawa jest troszkę... :mrgreen:
Jeśli chodzi o Carismę to ok 96' -tak mi się wydaje (pewnie można by i kupić 98' ale jej stan techniczny pozostawiałby wiele do życzenia), a Galancik 95' ewentualnie 96(poczatek)....jeśli się myle to mnie poprawcie :mrgreen: Pozdrawiam

czarnaewa
[Usunięty]

Wysłany: 15-09-2006, 11:26   re

Mitsubishi orginalne a te z Holandi to niebo a ziemia. Taka jest prawda. Dlatego Carisma a np Lancer to dwa różne jakościowo auta. Ze niewspomne że w Carismach wstawiano francuską szkrzynię biegów do benzyniaków i to odrazu jest to czuć. Te nowe Colty to też już nie te kucyki co kiedyś. Globalizacja robi swoje. Galant to chyba najbardziej solidne miśki. A co chłopaki sądzą?

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 15-09-2006, 11:43   

czarnaewa napisał/a:
wstawiano francuską szkrzynię biegów do benzyniaków i to odrazu jest to czuć.

co czuc?? ta sama skrzynia jest w renault megane - proponuje tam sie pobawic biegami i w carismie, jak dla mnie to dzien do nocy, na korzysc carismy
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 15-09-2006, 11:52   

Matejko napisał/a:
ta sama skrzynia jest w renault megane - proponuje tam sie pobawic biegami i w carismie, jak dla mnie to dzien do nocy, na korzysc carismy

I tu mam odmienne zdanie ale Megane którą jeździłem była bardzo zadbana. A pae kilometrów zrobiłem ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi