TEST LANSA EVO X W MOTO ON :) |
Autor |
Wiadomość |
lombard
Forumowicz JESTEM HARDCOREM !!!
Auto: ECLIPSE 1G 2,0 92r(BEZ TURBO)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 266 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 03-11-2009, 02:19 TEST LANSA EVO X W MOTO ON :)
|
|
|
WARTO OBLOOKAĆ CAŁKIEM CIEKAWIE KORNACKI NAWIJA |
|
|
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
|
Wysłany: 04-11-2009, 20:11
|
|
|
No właśnie moim zdaniem się nie popisał a sam test był kiepski Bardzo lubię Adama i jako że jeździł kiedyś STI miałem nadzieję że powie coś ciekawego tymczasem powtarzał bzdury innych dziennikarzy, a to że moc i moment są przekazywana na poszczególne koła itp. bzdety, zapomniał chyba też że nowe STI ma już aktywne dyfry. Wspomniał też że chyba są tylko 3 czy 5 poduszek (wspomniał o kolanowej) ale poduszek jest chyba więcej. Szkoda, ze nie porównał cen bo Evo X jest duuużo tańsze od STI. Nie pamiętam więcej co on tam gadał ale bzdur było wiele, niestety zawiedziony jestem i to chyba był najgorszy test programu Moto-On Moim zdaniem powinni polatać bo jakichś fajnych zakrętach lub szuterkach - pzynajmniej byłoby na co popatrzeć.
Jedynie zakończenie było z sensem że to jest auto do amatorskich startów a nie codziennej jazdy dla zwykłych zjadaczy chleba, zwłaszcza testowany egzemplarz z twardym sprzęgłem jak sądzę był upierdliwy w zwykłej jeździe. |
|
|
|
 |
Schakal
Nowy Forumowicz

Auto: aktualnie brak
|
Wysłany: 11-11-2009, 07:44
|
|
|
No ogólnie to jak zapowiadali ten odcinek na reklamówkach to się ucieszyłem bo myślałem, że będzie fajny teścik. A się okazało, że fajerwerków nie było - a szkoda |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2009, 22:05
|
|
|
A Adaś brał zakręty jak emeryt.Moze własciciel Evo zabronił mu szaleć. |
|
|
|
 |
Shaker
Nowy Forumowicz
Auto: Moze evo
|
Wysłany: 12-11-2009, 13:39
|
|
|
niestety nie widzialem tego odcinka, czy mozna go gdzies zobaczyc w necie?
a z tego co widzialem, to GTR tez jakos krzywo ocenil. Nie cisnal go za bardzo (bo pewnie nie mogl) i do tego robil recenzje w nocy i niczego nie bylo widac, bo samochod byl czarny
oni powinni pokazywac co te samochody moga zrobic na torze!
dodam jeszcze, ze bardziej mi sie podoba program 'zakup kontrolowany'. Tam bardziej oceniaja samochod i daja wiecej informacji. Czasami moze zalezy od osoby, ktora jezdzi tymi samochodami.
Jesli ktos oglada na youtubie everyday driver to maja tam odcinek o evo x. Tu macie link:
EVO X REVIEW |
_________________ Just another maniac |
|
|
|
 |
banzajek
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Evo X GSR
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 159 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-11-2009, 20:49
|
|
|
Tak jak już Paweł napisał ten test był jakąś wielką ściemą. Ja tylko czekałem jak doda za chwilę ze i tak Focus RS rzadzi tak jak zwykło się pisać ostatnio we wszystkich gazetach moto. Pełno błędów , nieścisłości i emeryckiego stylu. Nie popisał się chłopak. |
|
|
|
 |
sith [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2009, 20:11
|
|
|
banzajek, masz racje Ja niedawno się dowiedziałem, ze moje Evo nie ma szans z nowym Focusem RS. Tak mi głosił koleś co jeździ Focusem 1,9. Powiedziałem mu, że jak kogoś zna z tym autem to zapraszam na wszelkie testy |
|
|
|
 |
pfx
Forumowicz

Auto: Evo X GSR
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 228 Skąd: Kraków/Podkarpacie
|
Wysłany: 14-11-2009, 19:40
|
|
|
Merytorycznie nie przygotowany - mówił o 3 poduszkach a miał ich w aucie 9. Mówił o głośnosci Yokohamy, gdy tymczasem to co dudni w aucie najbardziej to praca dyfrów i silnika. Twirdził, ze radia nie da sie posłuchać w samochodzie - z czym też sie nie zgadzam, bo mimo iz jest głośno jak siepodkręci Volume - to sie da ., co sie ma nie dać Nie jest autem dla przecietnego zjadacza chleba - no cóż, moje właśnie takiemu służy i nigdy i niogdzie nie czułem się tak bezpiecznie w samochodzie jak w EVO X. To że parkuję pod marketem i pakuje zakupy nikogo nie dziwi, a jak mam ochotę bączka skręcić na placu - to jest czym.
Podejrzewam, że moją nędzną serią na podpalonym wydechu stanąłbym do testów z Focusem RS i nie sądzę bym wąchał dymy. Po remapie - a wiekszość takich tu jeździ powinno zmłócić każdego fordka. |
_________________ ...biała strona mocy....
 |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2009, 19:49
|
|
|
Jezeli chcą porównywać najmocniejszego Forda z najmocniejszym EVO to niech wezmą EVO GT 340, albo FQ-400.Wiadomo,że 4x4 z taka sama mocą w pewnych warunkach może tracic troche. |
|
|
|
 |
pepo
Nowy Forumowicz
Auto: EVO X GT 350
|
Wysłany: 14-11-2009, 22:37
|
|
|
sith napisał/a: | Focusem 1,9. |
chyba 2.0 i mysle że mowisz o dieslu Tdci z gównianymi pompowtryskami pomyliłeś pojemność |
|
|
|
 |
Schakal
Nowy Forumowicz

Auto: aktualnie brak
|
Wysłany: 17-11-2009, 07:31
|
|
|
A propo Forda to w najnowszym odcinku Moto On tam gdzie testował A.Kornacki KTM X-bow to jego kolega Marcin testował Focusa RS na jakimś torze kartingowym. Ogólnie to go zachwalał itp. Same pozytywy. Jednak uważam, że do Evo mu daleko. Szkoda, że przy teście Lancera nie było takich fajerwerków jak każdy z nas się spodziewał... |
|
|
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
|
Wysłany: 21-11-2009, 14:23
|
|
|
Schakal napisał/a: | Szkoda, że przy teście Lancera nie było takich fajerwerków jak każdy z nas się spodziewał... |
No właśnie, szkoda. |
|
|
|
 |
sith [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2009, 00:45
|
|
|
pepo napisał/a: | chyba 2.0 i mysle że mowisz o dieslu Tdci z gównianymi pompowtryskami pomyliłeś pojemność | Nie bardzo rozumiem co miałem pomylić. Człowiek ma Focusa (służbowego zresztą) 1,9 TDCi. Co w tym dziwnego?
Może nie ma takich silników w Focusach twoim zdaniem? |
|
|
|
 |
michalp
Mitsumaniak Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 512 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 09-12-2009, 10:17
|
|
|
1.8 TDCi lub 2.0 TDCi - tak dla sprostowania. |
_________________ michalp
 |
|
|
|
 |
Nikoś
Mitsumaniak
Auto: 2 razy civic 5G
|
Wysłany: 09-12-2009, 10:29
|
|
|
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Evo jest super, mocniejsze, lepsze przyspieszenie itd. Ale ja osobiście chciałbym mieć Focusa RS. A dlaczego? Bo jak dlamnie focus ma w sobie to coś co miał w sobie FORD GT 40, a chyba wiecie co dokonano tym autkiem. Mianowicie wygrał dwa razy wyścig la maunsz ( jak źle napisałem to sorki) z słynnym lamborgini. Auta z stajni forda bardzo mi się podobają jak również mitsubishi GT 3000. |
_________________ Nikoś widzi Nikoś wie, że trzy diamenty są THE BEST |
|
|
|
 |
|