3000 gt |
Autor |
Wiadomość |
Latino
Nowy Forumowicz
Auto: Toyota Avensis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-12-2009, 10:37 3000 gt
|
|
|
Witam,
jestem zainteresowany zakupem 3000gt sl. Znalazłem dwie w pewnym sensie atrakcyjne - czy może coś wiecie o nich albo macie jakieś uwagi:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10796463 - brak komputera sterownika silnika (czy warto się w to bawić)
i drugi ( niestety na razie aukcja się zakończyła ale oferta dalej ważna) - przebieg 135.000 mil z 4 letnią instalacją gazową; z miejscowości Kołczewo - zachodniopomorskie)
Nie wiem czy jest sens interesować się tymi egzemplarzami |
|
|
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 10-12-2009, 14:21
|
|
|
silnik 225 konny więc wersia SL - wolnossąca - aczkolwiek cena wiele mówi ,ktoś chce się pozbyć auta i przypuszczam ze to nie sterownik silnika bo sterownik kupisz za około 300-400 zł i sam podłączysz .przypasujesz od sigmy 24 zaworowej bo to to samo .musisz tylko sprawdzić parametry na nim podane .auto odpalisz na każdym sterowniku zarówno sigmy czy też SL . potem sprawdzisz czy pali się CE i odczytasz błędy .wejścia do sterownika są identyczne "różnice tkwią w szczegółach " ... |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
Latino
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-12-2009, 15:39
|
|
|
właśnie ze względu na cenę wzbudziło to moje zainteresowanie. Ten drugi jest za 16.000 zł i z manualem ale przebieg 135.000 mil - nie wiem czy to duzo dla tego auta |
|
|
|
 |
wujekwaldus
Forumowicz
Auto: BMW 320d 2007r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 47 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 10-12-2009, 16:45
|
|
|
Jest ładny SL na allegro do przedania:D 99 rok z łodzi:D za niecałe 50 tyś zł...
co prawda to prawda od dwóch lat na allegro ładniejszego nie widziałem.
Latino: jak Cię interesują SL w cenie 8 tyś zł mogę Ci sprzedać mojego, dostałem ostatnio w tyłek więc cały tył jest do wymiany. |
|
|
|
 |
Latino
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-12-2009, 17:21
|
|
|
wujekwaldus, nie chodzi mi o 3000 gt do 8000 zł - on ma być w dobrym stanie. Tu po prostu zainteresowała mnie niezwykle niska cena.
A tak naprawdę to jeszcze jedno pytanie - na co zwrócić uwagę przy kupnie 3000gt? |
|
|
|
 |
wujekwaldus
Forumowicz
Auto: BMW 320d 2007r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 47 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 10-12-2009, 17:50
|
|
|
na cene, jak ktoś sprzedaje za małe pieniądze to od razu jest podejrzane.
oprócz tego:
-sprawdź jak odpala na zimnym silniku, jak silnik brzmi na zimnym
-sprawdź jak chodzi sprzęgło, czy chwyta nisko czy wysoko
-sprawdź czy jedynka wchodzi "ciężko" i czy wsteczny chodzi podobnie.
-sprawdź jak jeździ, rozpędź się do 70-80 i puść kierownice, jak będzie jechał prosto to pół biedy:) potem spróbuj mocniej zahamować i zobacz czy samochód dalej trzyma linię prostą.
-Zobacz ile jest oleju w silniku... jak ktoś nie dbał o olej... na pewno nie dbał o samochód.
-zobacz w miarę możliwości czy w zawieszeniu nic nie stuka ani nie puka.
na pewno jest wiele innych rzeczy do sprawdzenia przed zakupem.
Jedno jest pewne: jak kupujesz SL'a za mniej niż 20 Kpln, musisz się naszykować na włożenie w niego albo drugie tyle albo większą część kwoty zakupy w ciągu najbliższej eksploatacji.
Z drugiej strony kupując auto za 30 k pln pewności również się nie ma...:)
Musisz trafić na kogoś kto do tego samochodu podchodził z pasją. Wtedy największa szansa że był jako tako zadbany... |
|
|
|
 |
Mikebravo
Nowy Forumowicz
Auto: 2x3000GT VR4 '99US & '01EU
|
Wysłany: 11-12-2009, 16:28
|
|
|
Chyba musze powiedzieć pare słów dla potencjalnych nabywców 3000GT.
Jako mały kolekcjoner tej marki (od bardzo dawna) zauważyłem pewne prawidła osób ogłaszających ten model.
Prawie każde autko ma około 100 tys.km przebiegu, nie było bite i jest w doskonałym stanie.
A prawda jest taka, iż np. 3000GT VR4 po lifcie poniżej 80tys zł to potencjalny poważny powypadek.
Nawet w Stanach (gdzie ta marka jest szeroko znana) dobry egzemplarz kosztuje około
20 tys $ (i to nie jest koniecznie model po lifcie).
Wszystko poniżej ma duże prawdopodobienstwo iż jest trefne w jakimś stopniu (nie mam zamiaru tu nikogo obrażać).
Nie dziwie sie osobom którzy mają takowe wyjątkowe autka (np. Witek.W-wa) że nawet nie próbują zajmowac głosu w takich dyskusjach - oni wiedzą co mają.
Jest aktualnie SL ogłaszany w Łodzi - za 50k zł - nie widziałem, ale jeżeli jest to igiełka jak mówi ogłaszający, to naprawde warto go kupić.
Jego drugi egzemplarz - VR4 z '99 - to już jest niestety chyba jakiś niewypał.
Nie ma możliwości kupić tego modelu auta, w tej cenie bez kolizji (znający temat wiedzą o czym mówie).
Ale jak ktoś ma możliwości finansowe to pewnie może doprowadzić go do dobrego stanu (naprawde warto ale raczej trzeba sie liczyć z dość dużym kosztem).
Każde 3000GT w dobrym orginalnym stanie daje przyjemność z jazdy.
I mówie tu nawet o wersji Base czyli 160kM (od którego zaczynałem swoją przygode z tym modelem) - wygląd robi swoje,
a moc to jest drugorzędną sprawą dla tych co mają ograniczone srodki finansowe.
Podsumowujac - każde 3000GT jest na swój sposób orginalne i jedyne.
Pozdrawiam wszytkich obecnych i przyszłych użytkowników tego modelu.
Warto inwestować i być orginalnym.
|
_________________ 3000GT VR4 1999 USA
3000GT VR4 2001 EURO
3000GT Base 1999 USA -Sprzedane |
Ostatnio zmieniony przez Mikebravo 12-12-2009, 04:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
slawekpurc
Forumowicz

Auto: 3000gt vr4 1g
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Paź 2008 Posty: 238 Skąd: wroclaw
|
Wysłany: 11-12-2009, 20:55
|
|
|
tak prawde mowiac gdybm wystawial swoje chyba zazadalbym ok 50k zl.. zdaje sobie sprawe w jakim stanie jest auto. minusem dla wielu moze byc juz "brak serii" ale dla mnie to akurat zaleta. tuning to swietne hobby
rozrzut cenowy jest ogromny jesli chodzi o modele aut..... faktycznie nawet przed lifty potrafi kosztowac sporo.. tylko jak trafic perelke? mi sie udalo..ale nie oszukujmy sie...mialem farta nie bylo w tym nic zamierzonego czy przemyslanego. |
_________________ galant 1988 glsi 2.0......najfajnieszy
galant 1998 2,5 V6 24v
mondeo st220 2003.
aktualnie 3000gt vr4
modyfikacje 3kgt. : downpipe,kolektory,cat back greddy, datalogger MMcd, wskazniki boost, egt, temp oleju,cisnienie oleju,FMIC, felgi 19oz superleggery,sonda innovateLC-1,HKS EVC IV wtryski 550cc, swiece NGK,pompa walbro+hotwire,sprzeglo SPEC stage 4, , transfer case bracket.gwint ksport, greddy emanage ultimate.wtrysk metanolu , chlodnica alu,regulowane kola rozrzadu, HKS DLI
zainstalowane na 0.7 bara
2xGT2871r , 2x wastegate Tial , BOV tial Q,
AEM reg.paliwa |
|
|
|
 |
dj_grubber
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi 3000 GT SL '98
|
Wysłany: 14-12-2009, 09:40
|
|
|
MikeBravo zgadzam sie z Toba w 100%... zreszta wystarczy spojrzec tutaj link i od razu widac jakie sa ceny w US...
Co do sprzedajacego z allegro (w Lodzi) to mysle ze auto bylo po dzwonie. Brak znaczkow (na obu modelach) i lakier wyglada bardzo bardzo swierzo. Oczywiscie moge sie mylic bo jak auto jest zadbane i jest w stanie kolekcjonerskim to lakier sie utrzyma ale znaczki same nie poznikaly raczej
Sam dlugo szukalem VR-4 u nas w kraju i zakonczylo sie to fiaskiem...Na szczescie perle znalazlem ale SL. Czekalem na nia 4 lata bo znajomy kupil prawie nowke. Bylo warto i juz zostanie ze mna na zawsze. Moze ktoregos dnia zagosci VR-4 ale to chyba musialby byc rownie kolekcjonerski model...Problem polega na tym ze kolekcjonerzy nie sprzedaja takich aut |
_________________ Mitsubishi 3000 GT SL 2gen |
|
|
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 14-12-2009, 18:37
|
|
|
a co do cen wystarczy popatrzeć ile kosztują u zachodniego sąsiada ... |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
|