|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hiszpan 19-12-2009, 17:38 |
[II 2.2 DID] Nierowna praca na wolnych obrotach |
Autor |
Wiadomość |
koniu12
Forumowicz
Auto: Outek 2.2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-12-2009, 22:52 [II 2.2 DID] Nierowna praca na wolnych obrotach
|
|
|
Witam,
mam troche dziwne objawy w moim Outku II 2.2 HDI.
Auto "skacze" na wolnych obrotach, o tyle dziwne, ze czkawka odczuwalna jest w srodku (skoki sa dosc powazne!). Przy okazji zauwazylem, ze pracuje wentylator chlodnicy (silnik ma normalna temeprature a na zewnatrz zima!).
Wylaczylem silnik i wlaczylem, wentylator sie juz nie wlaczyl, wibracje ustaly.
Czy to filtr DPF ? Nie zauwazylem jeszcze procesu regeneracji mimo przebiegu 5000km.
Pozdrawiam
Adam |
|
|
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
Auto: outlander 2.2 156ps
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 353 Skąd: oleśnica
|
Wysłany: 18-12-2009, 20:17
|
|
|
też dziwią mnie te wentylatory - np. dzisiaj - 12 stopni mrozu - jazda na 5 biego ok. 60-80 km/h a jak wjechałem na podwórko to wentylatory pracowały!!! przy takim mrozie i tak delikatnym stylu jazdy gorący/przegrzany silnik odpada , klima też wyłączona - jak sądzicie - co mogło być tego przyczyną??? latem i jesienią też z tym sie spotkałem ale nie zwracałem na to uwagi , gdyż dopuszczałem prawdopodobieństwo silnego nagrzania silnika....
[ Dodano: 18-12-2009, 20:18 ]
PS ; dla koniu12 - raz tak miałem - zmień stacje paliw - u mnie shell gtl załatwił problem... i teraz nie tankuje na mało uczęszczanych stacjach |
_________________ Proste są dla szybkich aut, zakręty - dla szybkich kierowców |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 18-12-2009, 20:22
|
|
|
Podejrzewam syndrom TTTM (ten typ tak ma) Dzisiaj rano po odpaleniu (auto stało całą noc na mrozie) wentylator sam się po chwili włączył i pracował nonstop podczas gdy odśnieżałem smoka (jakieś 10 min.). Radzę nie przejmować się tylko cieszyć się z bezproblemowej eksploatacji.
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
Auto: outlander 2.2 156ps
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 353 Skąd: oleśnica
|
Wysłany: 18-12-2009, 20:58
|
|
|
no niby tak , ale... jakiś syndrom jest , coś go załącza, jakiś czujnik o tym decyduje , - rano - nie czepiam się - bo jak włączam nadmuch na przednią szybę to załącza to automatycznie klimę i to może włączać wentylatory - ale mój przyp. jest inny... klima wyłączona auto przy choler... zimnie "się chłodzi" - nie pasuje mi to do niczego... |
_________________ Proste są dla szybkich aut, zakręty - dla szybkich kierowców |
|
|
|
 |
|
|