pompka spryskiwacza-MSW/MSR - czy pasuje od Daewoo?? |
Autor |
Wiadomość |
szamcio11
Forumowicz
Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 227 Skąd: kraków
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:03 pompka spryskiwacza-MSW/MSR - czy pasuje od Daewoo??
|
|
|
Przeszukując forum znalazłem info, że np do Carismy pasują pompki spryskiwaczy od Lanosa, Matiza lub Tico. Pytanie - czy ktoś wie, czy taka / która, pompka spryskiwacza będzie pasowała do Space Wagona rocznik 93-96?
W zasadzie możan wymontować starą i próbować, ale zima, bez spryskiwacza w ogóle ciężko jeździć. Będę wdzięczny za pomoc
szamcio |
|
|
|
 |
mirekbdeblin
Forumowicz
Auto: volvo v40
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 177 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 15-12-2009, 16:05
|
|
|
Witam
Jak się popieści to się zmieści. A jak nie to będzie Ci to przeszkadzało w czymś najważniejsze że będzie działać i spełniac swoją funkcje.Pompka może być oddzielnie w wielu autach tak jest.Grunt to nie robić sobie problemu z byle czego
pozdrawiam |
|
|
|
 |
szamcio11
Forumowicz
|
Wysłany: 15-12-2009, 16:32
|
|
|
Dzięki za odpowiedź. Choć przyznam się, że wczytuję się w to co napisałeś, i za cholerę nie wiem, co miałeś na myśli??????? |
|
|
|
 |
mirekbdeblin
Forumowicz
Auto: volvo v40
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 177 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 15-12-2009, 16:38
|
|
|
Dobra teraz łopatologicznie
pompke możesz od każdego auta sobie sprawić zasilanie od starej (elektryczne)dojście na pompce łączysz ze zbiornikiem a odejście do spryskiwaczy i już spryskiwacze działają TAKIE to TRUDNE ?do podłączenia możesz kupić sobie w aptece wężyki od kroplówki
pozdrawiam |
|
|
|
 |
szamcio11
Forumowicz
|
Wysłany: 15-12-2009, 16:41
|
|
|
dzięki za łopatologiczne wyjaśnienie
Mozna i tak
ale pytałem, czy pompka od lanosa, tico itp będzie pasowała do zbiorniczka w WSW - bo w tym modelu pompka jest mocowana bezpośrednio do zbiorniczka
Wiem, mogę też zastosować starą pompke od malucha, wężykiem do kabiny, potem węzyk z apteki do tylnej szyby, potem jeszcze dziurka przez szybe i jest
Nie chodzi mi o racjonalizację auta, tylko zastosowanie pompki w miejsce oryginału.
I takie zadałem pytanie |
|
|
|
 |
xor
Mitsumaniak handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Paź 2006 Posty: 653 Skąd: Warszawa, Bielsko-Biała
|
Wysłany: 22-02-2010, 08:47
|
|
|
Podpinam się.
W galu EA mam zamontowaną pompkę od jakiegoś daewo właśnie - z wyglądu identyczna z oryginałem DENSO, który mi się sfajczył.
Tylko, że mi słabo pryska.
Pytanie brzmi, czy znacie jakieś mocniejsze pompki - niekoniecznie pasujące plug-and-play. Idzie mi o pompki spryskiwaczy o większej wydajności, np. z modelu, gdzie jedna pompka obsługuje reflektory i szybę.
Mam zrobiony 'podgrzewacz dla ubogich' (czyli 1.5m więcej drogi do sprysków od pompki), oraz końcówki mgłowe. I ledwo sika... |
_________________ Rekin bulwarowy |
|
|
|
 |
bogdan54
Mitsumaniak bogdan54
Auto: space star 1.6 comfort
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 100 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 28-02-2010, 21:59
|
|
|
Spróbuj zamienić bieguny " + , - " , powinno być O.K. .Przy za dużym ciśnieniu będzie zrzucać wężyki ze złączek . |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23644 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 28-02-2010, 22:12
|
|
|
bogdan54 napisał/a: | Spróbuj zamienić bieguny " + , - " , powinno być O.K | Przecież to jest silnik pradu stałego i jak zamienisz bieguny to bedzie sie obracał w kierunku przeciwnym nie pomoże, lecz zaszkodzi. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
bogdan54
Mitsumaniak bogdan54
Auto: space star 1.6 comfort
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 100 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 01-03-2010, 20:12
|
|
|
robertdg napisał/a: | Przecież to jest silnik pradu stałego i jak zamienisz bieguny to bedzie sie obracał w kierunku przeciwnym nie pomoże, lecz zaszkodzi. |
Właśnie .Producenci części rzadko oznaczają piny znakiem + -, a te pompki zawsze działają z tym , że przy nie właściwym połączeniu ciśnienie będzie słabe . |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23644 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-03-2010, 20:20
|
|
|
bogdan54 napisał/a: | przy nie właściwym połączeniu ciśnienie będzie słabe | Bzdura, wogole nie bedzie cisnienia, bo pompka zamiast zasysac plyn, bedzie pracowała na odwrót, czyli wogóle nie ma mowy o jakim kolwiek cisnieniu |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
szamcio11
Forumowicz
|
Wysłany: 02-03-2010, 09:52
|
|
|
jakby ktoś potrzebował, to mam na zbyciu taką nową pompkę od Daewoo, cena 10 zł. Okazało się, że u mnie był problem z wyłącznikiem a nie pompką
pozdr |
|
|
|
 |
|