Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:43
[Cari 1.6 - 1.8]
Autor Wiadomość
Xavi 
Nowy Forumowicz

Auto: Renault 19
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-12-2009, 20:11   [Cari 1.6 - 1.8]

Witam Serdecznie od jakiegos czasu jestem obecny na tym forum i sledze je bardzo uwzanie, duzo czytalem na temat Carismy i zdecydowalem sie owy samochodzik zakupic. Rownierz od dluzszego czasu sledze allegro w celu wypatrzenia i upolowania jakiegos ciekawego egzemplarza. Wiadomo ze teraz jest bardzo ciezko trafic na dobrego handlarza, dlatego zwracam sie do was o pomoc w wyborze mojego samochodziku, z gory zaznaczam ze interesuje mnie Cari z silnikiem 1,6 lub 1,8 16V Beznyna + LPG (wiadomo GDI odpada na LPG) rocznik 2000 - 200X kwota jaka przeznaczylem na zakup autka to 15000zl jezeli jestescie posiadaczami takiej wlasnie carismy i chcecie ja oddac w dobre rece lub poprostu sprzedajecie z innych powodow a moze znacie osobe ktora jest pewna i chce sprzedac autko to z mila checia przyjme wszystkie namiary na taka osobe.

Z obecnych autek wystawionych na allegro zainteresowaly mnie nastepujace egzemplarze.

1. KLIK

Jezeli chodzi o to autko nie dopatrzylem sie niczego co by moglo negatywnie wplynac na moja ocene. Wydaje mi sie ze autko zadbane lakier bez zarzutu, moze wy do czegos sie doczepicie jestem ciekawy waszej ocenki.

2.KLIK

No tu juz na moje oko mask chyba nie jest do konca dobrze spasowana, wskazywalo by to na mala kolizje przodeem tego autka, pozatym lewy reflektor jak by sie troszke roznil od prawego. Tyl autka wydaje sie byc ok no ale tez czekam na wasze zdanie.

3.KLIK

Tu natomisast przeraza mnie troszeczke przebieg autka wiem ze jezeli bylo ono w dobrych raczkach i serwisowane w odpowiednim czasie to spokojnie da sie jeszcze nim sporo przejechac ale czy gra warta ryzyka ? POzatym nie zauwazylem na zdjeciach nic podejrzanego.

Z niecierpliwoscia czekam na wasze zdania co do tych egzemplarzy. Jezeli nie uda mi sie kupic 1 z tych autek napewno w tym temacie podam za jakis czas nastepna partie linkow do oceny. Jezeli wy znajdziecie przypadkiem jakies ciekawe autko to tez bym prosil o linka w tym temacie albo o prywatna wiadomosc na forum z gory dziekuje i pozdrawiam.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 15-12-2009, 21:11   

1. Mi sie wydaje ze jest lekka roznia w barwie przedniego zderzaka i prawego blotnika, jak mozesz popros sprzdajacego o zdjecie komory silnika i bagaznika.
2. Brak emblematu Mitsubishi na masce, lewy reflektor wyglada jakby byl zaparowany i prawy blotnik jakby za blisko maski byl, prawy blotnik tez wyglada na zle spasowany z maska i zderzakiem, jakas taka troche matowa kierownica, jak mozesz popros sprzedajacego o zdjecie komory silnika i bagaznika, ponadto zdjecia takie jakies glebokie barwa.
3. Najprawdopodobniej myta komora silnika, ja osobiscie unikam aut sprowadzanych z holandii ktore maja hak i instalacje gazowa, po pierwsze malo zakladów trudni sie serwisem tych instalacji w kraju, a po drugie hak i gaz nie zakladany na darmo, mam ku temu powody znane z autopsji, jedyne co to dowiedziec sie kiedy byla zakladany hak i gaz, jezeli dosc niedawno temu to auto warte uwagi.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

zbycho77 
Mitsumaniak

Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Wysłany: 16-12-2009, 01:09   

Ogólnie to najbardziej podoba mi się ten pierwszy tylko szkoda, że tak mało fotek - trudno powiedzieć coś o silniku. Wydaje mi się, że ma jakieś pokrowce na siedzeniach, więc trudno ocenić stan tapicerki. Warto go sprawdzić. Żeby darmo nie jechać skontaktuj się z jakimś mitsumaniakiem z Białegostoku, może znajdzie się ktoś, kto by go obejrzał.

Na drugi bym uważał, brak emblematów nie musi o niczym strasznym świadczyć, ale tu chyba akurat tak.

W trzecim w sumie trudno mi coś "wyhaczyć". Instalacje LPG holenderskie podobno są niezłe, ale w jednym zgadzam się z robertg - nie lubię aut z hakiem, po prostu nie montuje się go bez potrzeby ...
Powodzenia w poszukiwaniach

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 16-12-2009, 11:39   

Zaczne od drugiego modelu. Najbardziej rażący fakt to jest cena co do rocznika 2003. Brak emblemetu w tym przypadku moim zdaniem świadczy o jego...hym.. wypadkowości. czy jak to tam nazwać sobie, rocznik 2003, ostatni lifting czyli światła zmienione na przydymiane i grill powinien być cały czarny bez tych srebrnych obwódek. Radio nie fabryczne, pokrowiec dorabiany w późniejszym czasie na kierownice, nie wiadomo jak się ma tapicerka pod pokrowcami, moim zdaniem błotniki przednie za bardzo wchodzą na maske, ale to trudne trochę do stwierdzenia, czarny kolor wypucowany daje sporo złudzeń i trudno ocenić. Ahh z tyłu też brak trzech diamentów.

Z tym trzecim to ktoś sobie jakiś żarcik chyba zrobił. Wersja przed liftingiem oznaczenie na klapie MSX do wersji 1.6 :O
W opisie podał że wyposażony jest w abs, ale fakt faktem nie ma ABS'ów
zbycho77 napisał/a:
nie lubię aut z hakiem, po prostu nie montuje się go bez potrzeby ...

No tutaj różnie bywa, u nas mamy podobny hak który był montowany w salonie, jest ładnie ukryty, u nas jest jeszcze emblemat z oznaczeniami. Czyli możliwe, że w tym aucie jest od nowego. U nas słóży do ochrony tyłu a tam? ryzyk fizyk.
W drzwiach przednich ma zamontowane dodatkowe głośniki. Co do LPi ponoć jak jest zadbana i leje się do niej dobry gaz sprawuje się o wiele lepiej, niż na innych gazówkach.

A teraz pierwsza cari, ta srebrna. Troche mało zdjęć jest ale fakt faktem najbardziej budzi moje zaufanie jakoś tak. Kupiona w polskim salonie co jest raczej plusem ;) jednak troche niska cena jak na ten rocznik. Wyposażona w czujniki parkowania, co ułatwia jazdę.

Jeżeli interesują Cię roczniki 2000+ to do wyboru masz tylko jeden silnik mianowicie 1.6 :)

zbycho77 
Mitsumaniak

Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Wysłany: 16-12-2009, 12:04   

Saqu napisał/a:
jednak troche niska cena jak na ten rocznik

też tak uważam, tym bardziej, że ma od razu sekwencję na pokładzie ....

Xavi 
Nowy Forumowicz

Auto: Renault 19
Wysłany: 16-12-2009, 17:25   

Poszedł meil z prozba o przesłanie wiekszej ilosci fotek co do tej srebrnej Cari mianowicie zdjecie komory silnika i bagaznika sam jestem bardzo ciekaw co tam sie kryje.
Dziekuje za info ze po roku 2000 dostane tylko cari z silnikiem 1.6. Tak jak i wam mi najbardziej sie podoba ta Pierwsza propozycja tylko jak na jeden znaleziony egzemplarz nie za bardzo mi sie chce ruszac w trase zeby ja zaobaczyc ale jak nie znajde kogos z bialegostoku to chyba bede do tego zmuszony bo autko naprawde robi dobre wrazenie. Mam nadzieje ze sprzedawca dostarczy dodatkowe fotki wdedy je odrazu zamieszcze w temacie.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 16-12-2009, 17:31   

Skomentuje tylko pierwszy egz bo widze ze Cie najbardziej interesi :P
Wydaje mi sie ze maska nad lewym reflektorem przednim delikatnie odstaje ku gorze, pozniej juz schodzi do normalnego poziomu. Lusterka prawdopodobnie domalowywane osobno, a patrzac na druga strone samochodu czyli prawy klosz przedniego swiatla, maska jest wyzej posadowiona niz po drugiej stronie (wzgledem reflektora) stad pewnie brak zdjecia centralnie z przodu tylko na raty
Pozdroo

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 18-12-2009, 00:53   

Saqu napisał/a:
Co do LPi ponoć jak jest zadbana i leje się do niej dobry gaz sprawuje się o wiele lepiej, niż na innych gazówkach.

Z tym gazem jest różnie. w tym roku jeździłem mooooocno leciwym samochodem z 2.4 V6 od forda na gaźniku, oczywiście zagazowany... Rekordy prędkości tym samochodem biłem na najtańszej przydrożnej stacyjce...

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 18-12-2009, 09:59   

no ale on nie miał LPi tylko zakładaną ''normalną'' instalacje gazową?

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 18-12-2009, 16:48   

Saqu napisał/a:
no ale on nie miał LPi tylko zakładaną ''normalną'' instalacje gazową?
a tak, zle popatrzylem, zgadza się :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi