|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:43 |
Carisma czy warto? |
Autor |
Wiadomość |
hosearmando
Nowy Forumowicz
Auto: szukam :)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-12-2009, 20:56 Carisma czy warto?
|
|
|
Witam wszystkich Planuje zakup auta i podoba mi się Mitsubishi Carisma (silnik najprawdopodobniej 1,6) mam na auto około 7000zł max 8000zł, czy można w tej cenie znaleźć fajny egzemplarz ? Ale moje główne pytanie jest takie : na forach "ogólnych" czytałem że carisma jest bardzo awaryjna... to prawda?
pozdro |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 22-12-2009, 21:46
|
|
|
hosearmando napisał/a: | na forach "ogólnych" czytałem że carisma jest bardzo awaryjna... to prawda? |
to poczytaj na forach tematycznych, jak to i sie dowiesz wszystkiego,
a ten dzial forum nie jest o awaryjnosci, tylko o kupowaniu, wiec wklejaj co masz na oku, to bedziemy oceniac |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
mis_smis
Mitsumaniak

Auto: BRAVO 1,9, grandis 2.0 DID 05
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Wrz 2009 Posty: 178 Skąd: Brzesko
|
Wysłany: 22-12-2009, 21:52
|
|
|
Cari awaryjna ?? powiem tak ja w swojej leję paliwo zmieniam olej i jeżdżę. Miałęm już kilka samochodów ale to jest pierwszy przy którym mam czyste ręce , a co do awaryjności jak kupisz do brze utrzymany i regularnie serwisowany egzemplarz to będziesz z niego zadowolony tylko, że w tych pieniądzach troszki będzie ci ciężko coś wybrać, a na rankingi do końca nie można patrzyć i w nie wierzyć zawsze prawda leży pośrodku powodzenia w zakupie życzę |
|
 |
mitring
Mitsumaniak

Auto: VW Passat AWX
|
Wysłany: 23-12-2009, 10:52
|
|
|
Dokładnie, ja się przekonałem, że to co piszą gazety / rankingi to o kant ... obić
Poczytaj forum, zobacz ile pali taki Cari, bo okaże się, że LPG trzeba montować czyli dodatkowy koszt
Przedział cenowy myślę, że coś trafisz, ceny są różne, najlepiej podrzuć jakieś cari jakie masz na oku, może jakiś klubowicz będzie gdzieś tam mieszkał podjedzie i sprawdzi to s przyjemnością ... mam nadzieję
Ja we wrocłąwi bywam bardzo często, nie znam się za wiele na zaawansowanej mechanice ale będę miał porównanie bo jeździłem benzynką.
Jest dział dla dolnegośląska skrzyknąć kilka osób (dodatkowe spotkanko ) i każdy przetestuje cari i płyny wymieni |
|
|
|
 |
hosearmando
Nowy Forumowicz
Auto: szukam :)
|
Wysłany: 23-12-2009, 13:40
|
|
|
Mnie interesuje silnik 1,6 (za względu na spalanie) tam czytałem że mają 90 KM lub 100 KM to wg mnie nie jest mało szczególnie że będzie to moje pierwsze auto. Czytałem temat "plusy i minusy carismy" i trochę tam było minusów niepokojących mnie np. że jakieś tuleje od biegów się wycierają, klocki hamulcowe dosyć szybko się wycierają , zawieszenie skrzypi itp (nie czytałem wszystkich wypowiedzi bo mi się nie chciało ;p) wiec nie wiem czy wszyscy tak pisali ale kilka takich wypowiedzi na pewno było i trochę nie to niepokoi...
Znalazłem takich kilka ciekawych z mojego województwa :
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10998146
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10859935
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10669656
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10958326
a mam jeszcze pytanie jak diesle się sprawują w tych autach? i czy silniki 1,8 dużo więcej palą niż 1,6 bo o tych 1,6 czytałem że średnio około 8L wychodzi.. |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 23-12-2009, 15:28
|
|
|
W skrócie:
1 cari: zdjęcie silnika zrobione z góry dzięki czemu widać ziemię.. czyli brak osłon silnika, Oznaczenia na klapie, mianowicie ich brak. Tutaj różnie może być... Troche słabo z tymi zdjęciami. Tylny zderzak prawa strona przy nadkolu, widać jak by był wciśnięty, kawałek dalej jest szczelina, później przy klapie też dziwnie wygląda, Trzeba by było jej się dokłądniej przyjżeć, troszku nie za tania?
2 cari: ASR chyba nie było w żadnej wersji (zaznaczam chyba, nie jestem do końca pewien ), nie wiem po jakim czasie robił zdjęcia zegarów, ale CE się nie świeci, to w tym czasie ABS też już powinno zgasnąć
3 cari: No tutaj widać i się rzuca w oczy oklejone taśmą lusterko boczne lewe, Możliwe, że to światło tak pada, ale wygląda jak by maska miała inny odcień niż błotnik, brak zdjęć silnika, wnętrza, Zauważ, że automatyczna skrzynia, to nie wiem jak wolisz i nie jest podany przebieg, na wyposażeniu hak, różni ludzie różnie go traktują
4 cari: Dosyć spory przebieg, brak większej ilości zdjęć karoserii, też hak, za dużo nie można powiedzieć , dopowiem, że cienie dziwnie padają.
Zależy o których mowa, 1.8 SOHC czy 1.8 DOHC (GDI), GDI pali około 8-9l po mieście, przynajmniej u nas tak wychodzi, zależy jeszcze od jazdy, 1.8 SOHC ( ten niby zwykły) ponoć pali nie dużo więcej niż 1.6 ale mocniejszy silnik |
|
|
|
 |
|
|