Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Głośniki w przednie drzwi
Autor Wiadomość
waldek1978 
Mitsumaniak
Waldi

Auto: Lancer 1.6 Comfort
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-12-2009, 21:40   Głośniki w przednie drzwi

Jakie polecacie głośniki do ok. 400,00 zł w miejsce fabrycznych w przednich drzwiach? Zastanawiam się nad wymianą właśnie na coś dobrego 8)

lathael
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2009, 11:12   

Helix dark blue 62.1 - około 250 zł (podobno dobrze grają pod samym radiem)

u-Dimension EL Comp 6 399 zł
http://allegro.pl/item842...ier_gratis.html

Hertz ESK 165 450 zł
http://allegro.pl/item866...ans_gratis.html

bardzo dobre firmy też : MB Quart, Rainbow, Morel - ale te firmy są już droższe ale w granicy 400 też mają fajne głośniki.

Ja kupiłem niedawno Helix Esprit E136 za 390 zł na allegro (chodzą zazwyczaj za 600 zł). Wiele osób mi je polecało. Jeszcze nie montowałem ale niedługo zamierzam. Poza tym mam wzmacniacz czterokanałowy (również do zamontowania) Sony XM 5540F (jeszcze te stare XM, które były podobno bardzo dobre - nie to co teraz obecne Sony Xplod). Ciekawy jestem jak to zagra. Nie jestem ekspertem audio i właściwie polegałem na opinii innych - zobaczymy co z tego wyjdzie:)

Tu znalazłem, ale używka:
http://allegro.pl/item866...ratis_gwar.html

Iwonka 
Forumowicz

Auto: był Lancer kombi 1.6
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 31-12-2009, 12:40   

Helixy DB62.1 to faktycznie niezle glosniki za swoja cene i pod samym radiem juz graja (jak sie postarac to i bas i przyzwoita srednice maja, wbrew temu co mozna na forach czasem przeczytac!) ale jesli autor watku chce zainwestowac 400zl zamiast 250 to moze warto szukac dalej. Ale nie znaczy to ze kazde drozsze glosniki beda lepsze, przed DB62.1 zdarzylo mi sie posiadac (uznane i drozsze od DB62.1) Powerbassy S6C i byla to absolutna tragedia, po miesiecznej walce z wytlumieniem drzwi, zmiana radia, korekcja zwrotnic poszly do ludzi ze strata ... i cale (moje) szczescie bo od tego dzwieku robilo sie niedobrze.

Dodatkowo proponuje, zanim sie wezmiemy za wymiane glosnikow, zwrocic uwage na takie kwestie jak:
- warto zadbac o przyzwoite wygluszenie drzwi, da to sporo takze oryginalnym glosnikom a drozszym umozliwi pokazanie co potrafia.
- nalezy zastanowic sie jak zamontowac tweetery, jesli beda tak jak oryginalne schowane za plastikowa kratka to efekt moze byc taki sobie (znam problem z mojej Hondy Prelude - tam za kratka przyzwoicie graja tylko oryginalne - pozornie dosc marne - tweetery, kilka innych juz tam siedzialo i bylo gorzej! trzeba je bylo wyciagnac na zewnatrz i zaczely grac)
- oryginalne glosniki maja duza efektywnosc, ogromna wiekszosc o ile nie wszystkie glosniki "aftermarketowe" maja ja znacznie ale to znacznie nizsza. DB62.1 jeszcze jest tu znosna ale np. Hertz ESK ma nizsza, a "rekordzista" z tych co znam to Sinuslive SL165 (chyba) - ten wymusza granie na radiu wykreconym prawie caly czas na max = bez zewnetrznego wzmacniacza >50W/sinus/kanal ani rusz.

Odpowiedz do tematu