Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:43
Cari 1.9 DID prosze o ocene
Autor Wiadomość
MitsuCarisma 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 04-01-2010, 22:11   Cari 1.9 DID prosze o ocene

Witam! Chcę kupić Cari z 1.9 DID i mam pare na oku i chciałbym zeby uzytkownicy takich samochodów rzucili okiem i doradzili na co mam zwracać uwagę przy ogladaniu:
a) http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10708626
b) http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10928686
c) http://moto.allegro.pl/it...prowadzony.html
Chciałbym zapytac czy siliniki 115 KM od 102 KM czym czymś się róznią czy tylko mocą ?? No i który byście bardziej mi doradzili?? Drugim pytaniem które bardzo mnie interesuje jest klimatyzacja z Cari z podpunktu C. Jest to całkiem inne działanie niż w poprzednich podpunktach czy mam rozumiec ze jest to klimatyzacja automatyczna i działa ona jak klimatronik ?? Nie ma żadnych problemów z tymi automatycznymi klimami czy lepsza jest zwykła klima?? Z góry dziękuje za oceny i rady. POZDRAWIAM

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 04-01-2010, 22:23   

MitsuCarisma napisał/a:
Chciałbym zapytac czy siliniki 115 KM od 102 KM czym czymś się róznią czy tylko mocą ??

jedna ma turbosprezarke bez zmiennej geometrii lopatek (102km) a druga jest ze zmienna...(115km)
1)kierownica troszke za wyslizgana jak na przebieg raptem niespelna 150 000km (chyba ze ktos wyjatkowo smigal po miescie :? chociaz czy ja wiem...), co do stanu nadwozia ciezko sie na podstawie tych zdjec do czegos wybitnie doczepic
2)prawdopodobnie cos nie tak bylo z wlotami powietrza w zderzaku, bo fabrycznie nie bylo siatek "ogrodniczych", cos sie dzialo z lewym naroznikiem z przodu-> atrapka krzywa, maska podgieta, lampa podwinieta i zderzak deczko opadniety...,
3)przetarty bok zderzaka z przodu po prawej stronie, na siedzeniu kierowcy albo brud albo cos wypalone..., schowek troszke opadniety.
MitsuCarisma napisał/a:
Drugim pytaniem które bardzo mnie interesuje jest klimatyzacja z Cari z podpunktu C. Jest to całkiem inne działanie niż w poprzednich podpunktach

tak jest, poprzednie mialy klime manualna gdzie sam musisz ustawic odpowiednia temeparture, sile nadmuchu oraz miejsce wylotu powietrza.
MitsuCarisma napisał/a:
mam rozumiec ze jest to klimatyzacja automatyczna i działa ona jak klimatronik ??

Klimatyzacja automatyczna i klimatronik to jest jedno i to samo. Tylko w Vw klima automatyczna nazywa sie po prostu climatronic.
MitsuCarisma napisał/a:
Nie ma żadnych problemów z tymi automatycznymi klimami czy lepsza jest zwykła klima??

nie ma zadnego problemu, w tej klimatyzacji automatycznej masz mozliwosc wyboru miedzy klimatyzacja manualna, a klimatyzacja automatyczna gdzie sila nawiewu, miejsce wylotu powietrza (nogi, podszybie itd) ustawiana jest automatycznie przez samochod. Ustawiasz tylko wybrana temperature przykladowo 19st i ona ciagle Ci utrzymuje ta temperature :)
Super sprawa, polecam :)
Pozdroo
Ostatnio zmieniony przez Robson86 04-01-2010, 22:33, w całości zmieniany 1 raz  

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 04-01-2010, 22:29   

Co do klimatyzacji z pkt C to powiem tak, jest to climatronic, czyli możesz włączyć sobie automatyczne chłodzenie i sam dobiera jak ma dmuchać gdzie kierować i jaką temp utrzymać, mój dziadek ma właśnie taką klime i nie słyszałem, żeby mu stawała na drodze bądź narzekał, wręcz przeciwnie. Noi wiadomo ręczna klima to trzeba właczać wyłączać zmniejszać regulować itp bo zamarzniemy, w automacie wygodniej ;)

Napisze coś o drugiej, reflektor lewy troche jest jakby uniesiony nad zderzak i gril bliżej maski tą stroną "skrzydełka", wydaje mi się, że też nie ma lewej osłonki halogena, lewy błotnik/maska ściśnięte.
Ta trzecia ma lekko obtarty zderzak z prawej strony, jednak wydaje mi się, że może to wyjść na plus jako auto "nie odpicowane do sprzedaży", ale to moje spekulacje ;P

[ Dodano: 04-01-2010, 22:32 ]
Robson86 napisał/a:
na siedzeniu kierowcy albo brud albo cos wypalone

Jeszcze dodam do tego co powiedziałeś, przypatrzyłem się i fotel kierowcy wygląda na przetarty z lewej strony i nie co wysiadzany, szczególnie boczek

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi