|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:43 |
Cari 1.9 DID prosze o ocene |
Autor |
Wiadomość |
MitsuCarisma
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-01-2010, 22:11 Cari 1.9 DID prosze o ocene
|
|
|
Witam! Chcę kupić Cari z 1.9 DID i mam pare na oku i chciałbym zeby uzytkownicy takich samochodów rzucili okiem i doradzili na co mam zwracać uwagę przy ogladaniu:
a) http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10708626
b) http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10928686
c) http://moto.allegro.pl/it...prowadzony.html
Chciałbym zapytac czy siliniki 115 KM od 102 KM czym czymś się róznią czy tylko mocą ?? No i który byście bardziej mi doradzili?? Drugim pytaniem które bardzo mnie interesuje jest klimatyzacja z Cari z podpunktu C. Jest to całkiem inne działanie niż w poprzednich podpunktach czy mam rozumiec ze jest to klimatyzacja automatyczna i działa ona jak klimatronik ?? Nie ma żadnych problemów z tymi automatycznymi klimami czy lepsza jest zwykła klima?? Z góry dziękuje za oceny i rady. POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 04-01-2010, 22:23
|
|
|
MitsuCarisma napisał/a: | Chciałbym zapytac czy siliniki 115 KM od 102 KM czym czymś się róznią czy tylko mocą ?? |
jedna ma turbosprezarke bez zmiennej geometrii lopatek (102km) a druga jest ze zmienna...(115km)
1)kierownica troszke za wyslizgana jak na przebieg raptem niespelna 150 000km (chyba ze ktos wyjatkowo smigal po miescie chociaz czy ja wiem...), co do stanu nadwozia ciezko sie na podstawie tych zdjec do czegos wybitnie doczepic
2)prawdopodobnie cos nie tak bylo z wlotami powietrza w zderzaku, bo fabrycznie nie bylo siatek "ogrodniczych", cos sie dzialo z lewym naroznikiem z przodu-> atrapka krzywa, maska podgieta, lampa podwinieta i zderzak deczko opadniety...,
3)przetarty bok zderzaka z przodu po prawej stronie, na siedzeniu kierowcy albo brud albo cos wypalone..., schowek troszke opadniety.
MitsuCarisma napisał/a: | Drugim pytaniem które bardzo mnie interesuje jest klimatyzacja z Cari z podpunktu C. Jest to całkiem inne działanie niż w poprzednich podpunktach |
tak jest, poprzednie mialy klime manualna gdzie sam musisz ustawic odpowiednia temeparture, sile nadmuchu oraz miejsce wylotu powietrza.
MitsuCarisma napisał/a: | mam rozumiec ze jest to klimatyzacja automatyczna i działa ona jak klimatronik ?? |
Klimatyzacja automatyczna i klimatronik to jest jedno i to samo. Tylko w Vw klima automatyczna nazywa sie po prostu climatronic.
MitsuCarisma napisał/a: | Nie ma żadnych problemów z tymi automatycznymi klimami czy lepsza jest zwykła klima?? |
nie ma zadnego problemu, w tej klimatyzacji automatycznej masz mozliwosc wyboru miedzy klimatyzacja manualna, a klimatyzacja automatyczna gdzie sila nawiewu, miejsce wylotu powietrza (nogi, podszybie itd) ustawiana jest automatycznie przez samochod. Ustawiasz tylko wybrana temperature przykladowo 19st i ona ciagle Ci utrzymuje ta temperature
Super sprawa, polecam
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
Ostatnio zmieniony przez Robson86 04-01-2010, 22:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 04-01-2010, 22:29
|
|
|
Co do klimatyzacji z pkt C to powiem tak, jest to climatronic, czyli możesz włączyć sobie automatyczne chłodzenie i sam dobiera jak ma dmuchać gdzie kierować i jaką temp utrzymać, mój dziadek ma właśnie taką klime i nie słyszałem, żeby mu stawała na drodze bądź narzekał, wręcz przeciwnie. Noi wiadomo ręczna klima to trzeba właczać wyłączać zmniejszać regulować itp bo zamarzniemy, w automacie wygodniej
Napisze coś o drugiej, reflektor lewy troche jest jakby uniesiony nad zderzak i gril bliżej maski tą stroną "skrzydełka", wydaje mi się, że też nie ma lewej osłonki halogena, lewy błotnik/maska ściśnięte.
Ta trzecia ma lekko obtarty zderzak z prawej strony, jednak wydaje mi się, że może to wyjść na plus jako auto "nie odpicowane do sprzedaży", ale to moje spekulacje ;P
[ Dodano: 04-01-2010, 22:32 ]
Robson86 napisał/a: | na siedzeniu kierowcy albo brud albo cos wypalone |
Jeszcze dodam do tego co powiedziałeś, przypatrzyłem się i fotel kierowcy wygląda na przetarty z lewej strony i nie co wysiadzany, szczególnie boczek |
|
|
|
 |
|
|