Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z przeniesieniem napedu L200 model na 00r
Autor Wiadomość
remick 
Nowy Forumowicz

Auto: L200
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 16-01-2010, 17:06   problem z przeniesieniem napedu L200 model na 00r

Witam Wszystkich:)
mam pytanko co moglo sie stac, wczoraj wyczyscilem sobie zawor EGR oraz przeczyscilem styki od zaworkow podcisnienia przejechalem sie bylo ok. na drugi dzien odpalam elzunie wszystko cacy jade ale po paru km, braknie mocy obroty wchodza jak trzeba natomiast autko stoi, pare km dalej gorka autko nie moze sie wtoczyc w konsekwencji wrzucony bieg 1 sprzeglo puszczone autko ani drgnie nie gasnie 2 to samo skonczylem na 5 puszczam sprzeglo stoi w miejscu i chodzi. co to moze byc sprzeglo? skrzynia czy moze cos innego
pozdrowka

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 17-01-2010, 19:52   

sprzęgło, albo skrzynia... nie ma żadnych dodatkowych odgłosów??? jakies objawy przejsciowe???

opisz to cos bliższego może podpowiem...

pozdro

remick 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-01-2010, 20:06   

dziwnych odglosow nie bylo i nie ma. dzisiaj zalaczylem bieg i wał napedowy stoi w miejcu, predkosciomierz nie pokazuje predkosci.
z gory dzieki (jutro mam zamiar polozyc sie pod autem i odkrecic oslonke sprzegla mam nadzieje ze snieg i mroz mnie nie wystraszy :) )

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 18-01-2010, 09:57   

mam dziwne podejrzenie, ze ci sie nagle sprzęgło skończyło...

remick 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-01-2010, 23:46   problem rozwiazany :)

okazalo sie ze padlo sprzeglo :) pozdrawiam

Art-200 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi l200
Wysłany: 26-01-2010, 20:00   

Witam podobnie było u mnie w trakcie jazdy przejeżdzajac wiadukt dodałem gazu i juz wtoczył się na luzie biegi bez sprzęgła ;D
Jak mozesz to kup dobre japońskie sprzęgło w intercars albo daj do firmy by nabiła ci spieki i wtedy bedziesz miał wieczne sprzęgło jak lubisz blotko i poszaleć.

Pozdrawiam

Screw78 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi L200 2.5TD 2003
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 06-06-2011, 19:58   

Witam, Czy ktos z Was wymienial sprzeglo samemu ? (eLa rocznik 2003- czyli jeszcze nie taka stara :) silnik 4D56 TD )

Po raz kolejny "udalo" mi sie spalic sprzeglo :/ wczesniej przypalilem je juz dwa razy ale smigalo jeszcze dlugo po tym. W ta niedziele mialem jazde na orientacje w lesie w terenie gorzystym i niestety dojechalem tarcze na amen. Jeszcze jezdzi na bardzo lekkiej nodze ale juz sie bardzo czesto slizga a zwlaszcza pod wiekszym obciazeniem (pod gorke) i chcialbym jutro kupic kompletne sprzeglo aby wymienic, tylko nie wiem czy jesto to w miare realne i nieskomplikowane abym sam sobie poradzil pod domem.

Czy wystarczy w tym przypadku wymienic jedynie tarcze (biegi wchodza normalnie), czy konieczna jest wymiana kompletu z dociskiem i lozyskiem dociskowym ???

W Service Manual niestety nic nie ma na ten temat, jest tylko regulacja pedalu oraz rozbiorka pompki :(

Mam nadzieje, ze nie bede musial jechac do serwisu (stac mnie jedynie na sprzeglo w tej chwili)

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 07-06-2011, 14:12   

jak spaliłeś, to polec am wymianę kompletu tarcza docisk i łożysko.

pozdro

Screw78 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi L200 2.5TD 2003
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 07-06-2011, 15:11   

Dzieki @Kibloo ;) tak tez myslalem i wlasnie szukam kompletu oraz mechanika, poniewaz sam juz stwierdzilem, ze nie dam rady zrobic tego przed domem (zbyt duza skrzynia).

pozdro

Odpowiedz do tematu