Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Opinie Pajero Sport
Autor Wiadomość
pajeromiki 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-02-2010, 12:59   Opinie Pajero Sport

Witam. Chciałbym zapytać was o opinie na temat Sporta, jak jezdzi, czy jest awaryjny, czy zaden sport nie ma skrzyni ss ani zadnych blokad?? z gory dziekuje, pozdrawiam :)

kamilekk181 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Sport v6
Wysłany: 14-02-2010, 19:49   

od piątku jestem szczesliwym nabywcą takiego auta 3.0 v6 jak narazie kosmos mialem 4 frontere ale bez porowniania na miska :) )) powymienialem oleje pouzupelnialem oleje w mostach przesmarowalem wszystko gdzie znalazlem kalamitke i czas na jazde :)

maniekv6 
Forumowicz

Auto: mitsubishi pajero sport
Wysłany: 01-04-2010, 21:13   

Witam jestem posiadaczem Miśka od dwóch lat i szczerze mówiąc przez ten czas absolutnie nic nie nawaliło .Oprócz wymiany filtrów,pasków ,oleju i świec zapłonowych nic nienawaliło. Niepotrzebnie wymieniłem kompletne sprzęgło ,ale przez własną głupotę gdyż zdawało mi się że szarpie przy ruszaniu.Faktycznie szarpanie było spowodowane zerwaną poduszką od reduktora i cała skrzynia kołysała się na boki podczas większego obciążenia. Taka guma na Allegro nowa kosztuje ok 120zł. a ja za sprzęgło zapłaciłem 900zł. Przez pewien czas pracowałem w auto serwisie na Islandii i w większości pajero ,nie tylko w sporcie były pozrywane właśnie te poduszki , co osobiście uważam za wadę fabryczną. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z Pajora i nie zamienił bym go na żaden inny terenowy bo mam znajomych jeżdżących IsuzuTrooper , Nissan Patrol ,Nissan Terrano ,Toyota 4Runner i wszyscy cały czas siedzą przy maszynach i grzebią czasem małe pierdołki a nieraz poważne awarie. : :)

JOVANKA 
Nowy Forumowicz
JOVANKA

Auto: PAJERO SPORT 2,5TD 4D56
Wysłany: 05-07-2010, 19:38   

Witam, to mój pierwszy wpis....kupiliśmy z męzem Sporta jakieś 2 tygodnie temu.....ale to jakiś felerny zakup. Facet z tej samej miesjcowosci, zaufałam, a tu ....problem. Poważnie zapaskudził i zaniedbał auto. Jego słowa przy sprzedaży:"tylko lać i jechać"....koszmar. Chodzi ładnie i równo, serce bije pieknie. Niestety znajomy mechanik podjał się sprawdzenia i wymiany tego co potrzebne...załamka, cała litania...i wystraszył sie chyba, gdyż zrezygnował.
:?: Szukam więc dobrego miejsca na Mazowszu (próbowaliśmy u Pana z Bytowa na pomorzu, niestety mąż nie dostał wolnego) gdzie z zaufaniem oddałabym malucha na odnowę biologiczną....serce się ściska jak myślę jak go piłowali...

turbolax 
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Wysłany: 06-07-2010, 16:17   

Witam Misiek od ponad 2 lat i jedyne co było robione to zapieczony wtrysk i tłoczek dociskający tarczę hamulcową.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 14-07-2010, 12:01   

JOVANKA, proponuje sprobowac jeszcze raz umowic sie ze Zbyszkiem (Pan z Bytowa).
Jesli jednak nie jest to mozliwe to sprobujcie w Warszawie w TWAuto na Pulawskiej. Poproscie Pana Waldka i powiedzcie, ze przysyla Was Eugeniusz.
http://www.autotw.pl/
Ostatecznosc to Mitcar takze na Pulawskiej. Niestety jest to autoryzowana stacja i sadze, ze bedzie drozej niz u Zbyszka czy Waldka.

JOVANKA 
Nowy Forumowicz
JOVANKA

Auto: PAJERO SPORT 2,5TD 4D56
Wysłany: 14-07-2010, 21:51   PODZIĘKOWANIA

Serdecznie dziękuję.
Nie spodziewałam się odpowiedzi od....kurcze przeczytałam wiele tematów ale właśnie Twoja osoba i Twoje opinie wydawały się profesjonalne i niezwykle konkretne.
Miło mi i dziękuję.
Na Pomorze jedziemy na 100%, mamy już termin na 26/07/2010. Dzięki nan namiary na kogoś z bliska. Nie zawsze jest czas na wyjazd do Pana Zbyszka, a to co dzieje się w branży "mechanik" w mojej okolicy to kpina.
Co do firmy mitcar, słyszałam ....może i dobre dla osób z własną firmą i Vat-em do odliczenia. Ja jestem zwykłym ludkiem....
Pozdrawiam serdecznie i życzę szerokiej drogi.

radek3miasto 
Nowy Forumowicz

Auto: Montero Sport ES 3.0 AWD
Wysłany: 04-08-2010, 12:54   

Autko super - 0 awarii - od zakupu tylko standardowo klocki oleje itp plus na starcie świece i paski :) oraz instalacja LPG

polecam do miasta i w teren - ja mam oponki BG AT które idealnie się sprawdzają przez cały rok :)

apollo79 
Nowy Forumowicz

Auto: ford mondeo mk2
Wysłany: 31-01-2011, 17:03   

Witam , mam pytanie odnosnie pajero sporta, konkretnie to zastanawiam się nad zakupem albo ford explorer II, lub właśnie pajero sport, autko ma być użytkowane głównie trasa i czasem boczne drogi, szruty itd, także nie jakiś ciężki teren.

co mnie interesuje:

1. silnik które jednostki sa lepsze 2,5 disel (i do którego roku sie można rozglądać) zdaje sie ze common reila nie ma w tych silnikach. Koszty napraw, awaryjność, czy bardziej interesowac się benzynka choc więcej jest jednak disli
2. skrzynia biegów automat czy manual? wiadomo w dislu tylko manual z tego co widziałem
3.zabezpieczenie antykorozyjne?

dzięki za odpowiedź

Odpowiedz do tematu