Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Pajero III] Akcyza
Autor Wiadomość
kaszmir1 
Nowy Forumowicz

Auto: bmw740L94' bmw530D02'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-02-2010, 23:33   [Pajero III] Akcyza

Witam, mam pytanie czy oriętuje sie ktoś może ile zapłace akcyzy za Pajero 2002r 3,2 did, lekko uszkodzony blotnik, przebieg nie całe 200tyś, Kupiłem go za 4900euro, ale słyszałem że nie zawsze celnicy uznaja wartość z faktury

watson1911 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.8 TDi GLS 1997
Wysłany: 02-02-2010, 00:08   

Witam
Jakieś dwa tygodnie temu cliłem Pajero i aby nie zapłacić dużej akcyzy(auto nie miało uszkodzeń)umówiłem się z rzeczoznawcą,który porobił fotki i ślicznie to tak opisał,że akcyzy zapłaciłem 1570zł.Celnicy nie podważyli opinii rzeczoznawcy,umowę miałem na 2600Euro,koszt opinii 200zł.Jeśli chodzi o celników to bez rzeczoznawcy na pewno nie uznają faktury i naliczą jak czapka im będzie stała.

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 02-02-2010, 08:27   

niestety tak jest..27 czy 28 % od własnego taryfikatora biorą, chyba że masz silnik poniżej 2000ccm-to wtedy mniej:około 3%.Ale stety i niestety takiego nie masz :lol:

Odpowiedz do tematu