|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Silnik dostaje paliwo tylko na jeden cylinder. |
Autor |
Wiadomość |
Epiqr
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer '96 CK0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-02-2010, 15:50 Silnik dostaje paliwo tylko na jeden cylinder.
|
|
|
Witam, jeszcze nie rozwiązałem jednego problemu z moim miskiem, a juz mam drugi - powazniejszy. Jakis czas temu zaczął mi tracic obroty przy dodaniu gazu. Kiedy jechalem delikatnie muskajac pedał to rozpedzał sie, dodając wiecej obroty spadały i auto gasło. Dotoczyłem sie do domu, nastepnego dnia juz nie palil. Wykreciłem swiece, iskra jest, raczej słaba i nie zaszkodziła by wymiana, jednak wystarczająca do zapłonu. Ale zauważyłem ze gdy probowalem swiece to paliwo chlapało tylko z jednego gniazda. W pozostałych trzech swiece były suche i wrecz przybrudzone. Pewnie w poniedziałek bede zmuszony odcholować go do mechanika, jednak byłem ciekaw czy ktoś z Was moze miał podobny problem i cos mi zasugeruje. Dziekuje z góry. |
|
|
|
 |
Perki1985
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 15 Lut 2009 Posty: 325 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 06-02-2010, 16:25
|
|
|
A stosowałeś jakiś preparat do czyszczenia wtryskiwaczy? Możliwe, że są zatkane |
|
|
|
 |
Epiqr
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 07-02-2010, 10:46
|
|
|
Nie, nie stosowałem. Ale nie wiem czy teraz to coś da, bo auto nie zapali, a z tego co czytałem to dodaje sie go do paliwa i trzeba trochę z tym pojeździć. |
|
|
|
 |
Perki1985
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 15 Lut 2009 Posty: 325 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 07-02-2010, 20:06
|
|
|
A filtr paliwa kiedy wymieniałeś? |
|
|
|
 |
Epiqr
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 08-02-2010, 11:05
|
|
|
JA osobiscie nie wymieniałem, samochod mam od 5 miesięcy i nie wiem kiedy był wymieniany filtr. Jednak mysle ze gdyby to byla wina zabrudzonego filtra to paliwa nie dostawał by żaden z cylindrów. Bardziej prawdopodobne wydają mi sie te przytkane wstryskiwacze, ale skoro auto nie jezdzi to pewnie jedyne wyjscie to naprawa u mechanika. Niestety dzis okazało sie, ze moj wyjechal do niemiec do konca lutego, wiec musze szukac innego.
Edit: Dzis wymieniłem filtr, tak profilaktycznie. Był bardzo zabrudzony. Po kilku próbach odpalenia w końcu załapał i na razie pracuje dobrze. Najwyraźniej zabrudzony filtr aż tak obniżył cisnienie paliwa, dziwiło mnie tylko ze paliwo podawał jeden wtryskiwacz. No cóż, dzieki że chciało Ci sie odpisywać i za pomoc <ok> |
|
|
|
 |
|
|