|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Holowanie Pajero |
Autor |
Wiadomość |
tomskiheidi
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 94 r. 3.5 V6
|
Wysłany: 17-02-2010, 09:03 Holowanie Pajero
|
|
|
Mam pytanko odnośnie holowania Pajero z Super select za jedną oś, na tzw. motylku.
Jak ustawić reduktor żeby czegoś nie popsuć? Czy napęd na tył - 2H będzie odpowiednim ustawieniem, a skrzynia biegów na luz? Może jakieś inne ustawienia? Skrzynia manualna
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 17-02-2010, 09:54
|
|
|
Najbezpieczniej będzie, jeśli po prostu odłączysz wał napędowy od tylnego mostu. |
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 19-02-2010, 08:15 Re: Holowanie Pajero
|
|
|
tomskiheidi napisał/a: | Mam pytanko odnośnie holowania Pajero z Super select za jedną oś, na tzw. motylku.
Jak ustawić reduktor żeby czegoś nie popsuć? Czy napęd na tył - 2H będzie odpowiednim ustawieniem, a skrzynia biegów na luz? Może jakieś inne ustawienia? Skrzynia manualna
Pozdrawiam |
Na luzie, chyba że chcesz hamować skrzynią to na dwójce, jedziesz na sprzęgle jak trzeba hamować popuszczasz sprzęgło. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 19-02-2010, 09:40 Re: Holowanie Pajero
|
|
|
tomskiheidi napisał/a: | (...) Skrzynia manualna
|
Taki szczególik umknął Ci w pierwotnym poście Ja pisałem o automacie, Zbyszek napisał Ci wyżej co i jak. |
|
 |
|
|