|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: lukasz12 16-08-2012, 22:44 |
Szczęki ręcznego |
Autor |
Wiadomość |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 19-09-2006, 19:20 Szczęki ręcznego
|
|
|
witam!
Ręczny nie trzyma.... to zapewne zdarte szczęki, ok, kupię, ale szukam i nikt niema...
Podobno jedynie w oryginale występują...
Przerabiał juz ktoś z Was ten temat?
Gdzie i jakie szczęki dosatnę do Sigmy kombi? |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2006, 12:06 Szczęki hamulca ręcznego - Sigma kombi
|
|
|
Witam!
Szukam wszędzie i nic,
Podobno mają Mitsubishi, ale cena za komplet wydaje mi się astralnie niewożliwa - 483,03 PLN za stronę.
Może ktoś z Was miał już podobny zakup na swoim koncie i pomoże mi znaleźć "taniej" |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 21-09-2006, 11:34
|
|
|
mam, nie wiem tylko w jakim są stanie, bo dopiero będę rozbierał, ale sprawdzałem, że ręczny trzyma...
u siebie w sigmie robilem same okładziny u mechanika starej daty - po prostu nanitował mi nieekologiczne okładziny (chyba zawierają azbest) - wyciął z nowego paska na metry do rozmiaru ori szczęk i działa.
uważajcie na mine przy zimowych driftach, bo będę rozpylał za sobą chmurę pyłu azbestowego... |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2006, 11:42
|
|
|
No właśnie tak chyba będę musiał zrobić. Mój mechganik - również nie pierwszej świerzości, mówił mi że jak nie znajdziemy to zrobi mi właśnie takie jak tobie.... Może to ten sam pan?
[ Dodano: 21-09-2006, 11:48 ]
a właśnie, jeszcze jedno - techniczne pytanie - czy można jeździć ze zdemontowanymi szczękami?
Chciałbym je wymontować i pojechać z nimi do obłożenia, ale nie wiem czy to wykonalne, czy auto może się bez nich poruszać? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-09-2006, 18:50
|
|
|
pc, pc napisał/a: | a właśnie, jeszcze jedno - techniczne pytanie - czy można jeździć ze zdemontowanymi szczękami? |
Nawet nie próbuj. To jest niebezpieczne. Wykonalne ale niebezpieczne więc ja Ci nie powiem jak to zrobić. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2006, 07:55
|
|
|
Znalaczłem szczęki - nówki do Sigmy w Warszawie w Japan Auto.
Twierdzą że mają jakieś Szwedzkie (producent nie ujawniony) za 200 PLN komplet.
Zamówiłem, ale boję się, że mogą nie pasować...
[ Dodano: 22-09-2006, 18:13 ]
Jakie wymiary powinny mieć szczęki? Bo szukam i nikt z dostawców nawet tego niewie i nie ma jak sprawdzić czy będa pasowały... |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 24-09-2006, 02:30
|
|
|
Witam,
Z tego co pamietam na pewno zamienniki robiła holenderska Firma NIPPARTS. Znajdziesz ich przedstawiciela to znajdziesz i szczęki. Może np. tutaj:
LINK
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 24-09-2006, 09:40
|
|
|
dzięki wielkie za namiary na producenta, problem jest taki, że nie znam wymiarów jakich potrzebuję... |
|
|
|
 |
PaweMa [Usunięty]
|
Wysłany: 26-09-2006, 12:56
|
|
|
Wymieniałem szczęki hamulca ręcznego u siebie.Kupiłem zamiennik firmy ATE.teraz jest ok i ręczny trzyma jak trzeba. Te szczęki podchodzą z Lancera, ich wymiar to jakies 126 mm, maja naklejane okładziny.Idzie je kupić,Ja dałem za swoje 150 zl.Sam wymieniłem.Więc musisz kolego pomęczyć sprzedawców i niech szukają w ATE.Pozdrawiam
[ Dodano: 26-09-2006, 13:27 ]
musze sprawdzic ten wymiar dam znac jak znajde pudełko od tych swoich.Napewno to jest więcej niz 126mm.
[ Dodano: 26-09-2006, 16:03 ]
wymiary tych szczęk to 167mm x 32mm.ALE uwaga! nie mam pewności czy kombi ma to samo. |
|
|
|
 |
PaweMa [Usunięty]
|
Wysłany: 26-09-2006, 13:25
|
|
|
wymieniałem szczęki w swoim .kupilem za 150 zl Ate.Mają naklejane okładziny tak jak w oryginalnych.wymiarów dokładnie nie pamiętam ale wiem ze to takie same jak do Lancera.jak sie uda to znajde gdzies w garażu pudełko od nich i napisze o wymiarach.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2006, 01:11
|
|
|
Witam,
Panowie uwaga w Sigmach występuja dwa rodzaje szczęk róznej szerokości. Do roku '92 włącznie szersze i od '93 węższe. I o ile węższe będą pasowały w miejce szerszych, odwrotnie niestety nie da rady Wniosek - trzeba zdjąć kółko i zmierzyć...
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|