Wycieraczki i inne pytania |
Autor |
Wiadomość |
miras_l
Forumowicz

Auto: Space Star 1.6 Comfort
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Lut 2010 Posty: 32 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 01-03-2010, 00:00 Wycieraczki i inne pytania
|
|
|
Witam
Szukam numeru katalogowego czarnego plastyku lub może namiar na sklep który sprzedaje zaznaczona cześć na zdjęciu. Trzpień ruchomy wytarł wewnątrz plastyku i straszny jest luz na wycieraczkach, aż wychudzą po za zakres ich ruchu
2.Jak wyciągnąć z panela środkowego pusta kieszeń nad popielniczka, chciałbym wstawić tam radio CB
3.Podczas uruchomienia silnika zamykają się drzwi (centralny zamek) czy można to wyłączyć.
pozdrowionka
miras |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-03-2010, 00:15
|
|
|
miras_l, po numerze VIN mozna sprawdzic czy czest ta wystepuje katalogowa jako wymienna, jednak znajac zycie bedzie ta czesci oferowana wylacznie z ramionami wycieraczki
Ad.3. Jest to funkcja antynapadu, znajac typ alarmu mozna ja wylaczyc. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 01-03-2010, 07:42
|
|
|
robertdg napisał/a: | Ad.3. Jest to funkcja antynapadu, znajac typ alarmu mozna ja wylaczyc. | Niekoniecznie. W MSS była dostępna ta opcja za dopłatą razem z domykaniem szyb. Trzeba tylko zlokalizować moduł i go zdemontować |
|
 |
miras_l
Forumowicz

|
Wysłany: 01-03-2010, 08:27
|
|
|
Na chwilę obecną jest mi bardziej niezbędny pkt 1 i 2, gdzie mogę odczytać po VIN nr katalogowy (jakiś link) a czy w ogóle jest gdzieś dostępny Parts Catalog do Miśka |
|
|
|
 |
jawlo
Forumowicz
Auto: SS DiD mint silver
Pomógł: 17 razy Dołączył: 09 Sty 2006 Posty: 1196 Skąd: Beskidy
|
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 01-03-2010, 18:00
|
|
|
miras_l napisał/a: | 2.Jak wyciągnąć z panela środkowego pusta kieszeń nad popielniczka, chciałbym wstawić tam radio CB |
wyjmujesz radio > wkladasz reke w otwor po radiu, po obu stronach bedziesz mial spinki ktore trzymaja konsole centralna > wyciagasz spinki > wyciagasz konsole centralna > odkrecasz 4 srobki mocujace modul klimatyzacji i wentylacji i masz dostep do kieszeni
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
cns80

|
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 02-03-2010, 15:04
|
|
|
Ad. 2 - na forum jest cała instrukcja jak to zrobić wraz z montażem CB, tylko trzeba poszukać deska po lifcie |
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 02-03-2010, 19:36
|
|
|
miras_l napisał/a: | 2.Jak wyciągnąć z panela środkowego pusta kieszeń nad popielniczka, chciałbym wstawić tam radio CB | Jeśli MSS po lifcie to szukaj mojego tematu "Drugie gniazdo zapalniczki" http://forum.mitsumaniaki...ic.php?t=22284&
3. Automatyczne zamykanie drzwi ma związek, moim zdaniem, z centralnym zamkiem. Nie z alarmem, nie z modułem domykania szyb ale z centralnym zamkiem właśnie. Czy się da to wyłączyć - nie wiem |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
miras_l
Forumowicz

|
Wysłany: 03-03-2010, 16:16
|
|
|
witam ponownie kolegów...
próbowałem wczoraj wypiąć panel ale bez pozytywnego rezultatu, jeszcze raz podejmę walkę w sobotę
Pojawiał się problem w nocy z miśkiem, gdy stał pod domem to załączył się alarm i w żaden sposób nie chciał się wyłączyć z pilota, chociaż jak wciskałem guzik w pilocie to otwierał się i zamykał. Małym kluczykiem wyłączyłem syrenkę i jeżdżę, ale jak włączyłem w dzień syrenkę to znowu wyje , nie odłączałem aku bo nie było czasu.
Mieliście może podobny przypadek
PS. Miśka kupiłem 23 lutego wiec jeszcze nie wszystko wiem, więc proszę o wyrozumiałość |
|
|
|
 |
emkawu
Mitsumaniak The Bishop

Auto: MSS 1,9 DID Comfort
|
Wysłany: 03-03-2010, 20:16
|
|
|
JCH, u mnie automatyczne zamykanie drzwi ma związek z alarmem właśnie. Po naciśnięciu odpowiedniej kombinacji przycisków na pilocie od alarmu włącza się funkcję antynapadu.
miras_l, znasz może markę i model swojego alarmu?? A jak nie to zrób chociaż zdjęcie pilota. Może mamy ten sam alarm, a jak nie to może ktoś inny pomoże. |
_________________ " Widzę to co widzę i w ogóle się nie wstydzę, Niech się wstydzi ten co robi, nie ten co widzi " |
|
|
|
 |
miras_l
Forumowicz

|
Wysłany: 04-03-2010, 20:32
|
|
|
Sprawa z Alarmem chyba się rozwiązała, zamontowałem CB i pod gniazdo diagnostyczne w którym znalazłem 12V połączyłem zasilanie radio, ale gafa (żeby Ja elektryk taką bzdurę odwalił)
Ad.2 Dobrałem się do panela środkowego nie montowałem tam CB bo by się nie zmieściło w długości, chociaż wymieniłem sobie podświetlenie na pokrętłach nawiewu Ps. moim zdaniem najlepiej się dobrać odciągając cały panel od dołu
Ad.3 Mam alarm QX 05 który był montowany fabrycznie i w instrukcji nie ma nic napisane o wyłączeniu tej funkcji - trzeba się przyzwyczaić i tyle... |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 04-03-2010, 20:58
|
|
|
miras_l napisał/a: | Ad.2 Dobrałem się do panela środkowego nie montowałem tam CB bo by się nie zmieściło w długości, chociaż wymieniłem sobie podświetlenie na pokrętłach nawiewu Ps. moim zdaniem najlepiej się dobrać odciągając cały panel od dołu
| Instrukcję dla poliftowca zamieścił na forum JCH.
miras_l napisał/a: | Ad.3 Mam alarm QX 05 który był montowany fabrycznie i w instrukcji nie ma nic napisane o wyłączeniu tej funkcji - trzeba się przyzwyczaić i tyle... | Mam ten sam alarm. To nie kwestia alarmu tylko dodatkowego modułu dostępnego za dopłatą.
BTW: miras_l, czy ty swojego MSS kupiłeś jakoś niedawno w Konstancinie pod Warszawą ? |
|
 |
miras_l
Forumowicz

|
Wysłany: 05-03-2010, 08:38
|
|
|
noo tak
a czemu pytasz ??? |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 05-03-2010, 10:37
|
|
|
miras_l napisał/a: | noo tak
a czemu pytasz ??? | Miałem go jechać oglądać, ale odpuściłem, bo bardziej zależało mi na dieslu. Sprzedający wydawał się uczciwy. Wiem że miał wymieniony przedni zderzak po wjechaniu w zaspę.
Wyposażeniowo to chyba ta sama wersja co mój |
|
 |
|