|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] czy coś z nim jest nie tak |
Autor |
Wiadomość |
daniell
Nowy Forumowicz
Auto: laguna, 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-03-2010, 20:18 [II 2.0 DID] czy coś z nim jest nie tak
|
|
|
witam,
dziś znalazłem takie ogłosznie: http://otomoto.pl/mitsubi...-C11965275.html
rozmawiałem ze sprzedawcą i twierdzi, że z autem jest wszystko ok - mi się cena wydaje trochę podejrzana, bo jest na prawdę atrakcyjna; czy możecie wspomóc swoją opinią poszukującego pięknego outka?
o co koniecznie trzeba się spytać sprzedającego przy tak okazyjnej cenie?
wiadomo, że będę musiał auto sprawdzić w serwisie, ale że mam kawałek do Bolesławca (koło 300 km) - nie chcę jeździć na darmo, żeby okazało się później, że z autem jest to i tamto nie tak |
Ostatnio zmieniony przez daniell 17-03-2010, 21:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2006 Posty: 958 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 17-03-2010, 20:30
|
|
|
nieopłacony na niemieckich blachach .... wydaje mi się ze musisz doliczyć akcyze |
|
 |
daniell
Nowy Forumowicz
Auto: laguna, 1.8
|
Wysłany: 17-03-2010, 20:39
|
|
|
wiem, rozmawiałem z gościem i on to załatwi w tym tygodniu i kwotę akcyzy i innych opłat 2,5 tys. doliczy do ceny; razem wyjdzie 55 tys. - i tak mi się wydaje tanio w porównaniu z innymi podobnymi autami na otomoto czy gratce
nie mam nic przeciwko niskiej cenie, ale nie chcę się naciąć coś stukniętego albo z innym felerem, a niska cena budzi moją podejrzliwość |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 17-03-2010, 21:07
|
|
|
daniell, popraw nazwę tematu. Tutaj chodzi o II gen 2.0 DI-D, a nie I 2.0
Z zewnątrz IMO auto jest ok - wierzę, że jest bezwypadkowe. Ale w środku dziwi trochę praktycznie nowiutka kierownica i fotel kierowcy. Ciekawe co było powodem wymiany kiery, no bo szczerze wątpię że tak wyglądała po 130.000 km, jak po 40.000 już się strasznie świeci. Albo zdjęcia przedstawiają zupełnie inny egzemplarz... |
|
 |
topcan
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 2004 4WD
|
Wysłany: 17-03-2010, 21:17
|
|
|
mnie dziwi tylko jedno gość ma je w polsce a zdięcia sa z niemiec ala mnie stara sztuczka czyli wpłać zaliczke bo auto mamy juz je sciągamy a za dwa dni dostajesz info ze kolega sprzedał komuś innemu ale to nie problem my znajdziemy autko spotkałem się z czymś takim
ale mboże być też banał taki że autko ma 130 tyś i masz do roboty troszke czyli np sprzęgł
ale może się czepiam |
|
|
|
 |
Krzysiek_slask
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 237 Skąd: Wodzisław Śl
|
Wysłany: 17-03-2010, 21:25
|
|
|
daniell napisał/a: | a niska cena budzi moją podejrzliwość |
I bardzo slusznie. Spojrz, te roczniki chodza na mobile po 16k euro, co jakby nie patrzec daje nam przeszlo 62k PLN (nie wliczajac oplat i zysku handlarzyny).
Zdjecia robione latem i to na dodatek w Niemcowni. Popros zawodnika o zdjecia jak bolid stoi w PL, wtedy chetnie go oblookamy
I na koniec, nie chce Cie martwic, ale mi cale to ogloszonko pachnie wałkiem zaliczkowym. Jesli sprzedajacy bedzie chciec od Ciebie jakiekolwiek pieniadze przed sfinalizowaniem transakcji, bedzie to oznaczac, ze sie nie mylilem |
|
|
|
 |
|
|