Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
dodge stealth
Autor Wiadomość
behemot 
Forumowicz
bubu

Auto: pajero 2
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 31-03-2010, 19:01   dodge stealth

panowie nie wiem jak sie odnosicie do tego modelu. Nie moge znależć forum dodga stealtha więc pytam sie tu jak jest z częściami, głównie chodzi mi o blachy bo mechanika ta sama jak sądze. Poza tym do jakich mocy są silniki wolnossące, w niektórych ogłoszeniach widze 285 koni i silnik wolnossący pod maska. Naped na cztery kopytka matylko vr4?
Mysle że nierobie żadnej profanacji pytając sie o dodga na waszym forum :axe:

n3000 
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Wysłany: 31-03-2010, 19:55   

Witam, dodge stealth to siostrzany model 3000gt więc w dobrym miejscu napisałeś, silniki wolnossące były dwa takie same jak w 3000gt oba 3.0L jeden 12V SOHC 164 konie drugi 24V DOHC 225 koni w ogłoszeniach jest masa bajek wiec nie wierz we wszystko co piszą :) napęd na 4 koła mają tylko 3kgt vr4 i stealth twin turbo, mechanika jest taka sama jak w 3000gt co do części blacharskich to różnią się przedni i tylny zderzak, listwy progowe, tylny spojler, tylne lampy, przednie kierunkowskazy i dodana jest mała szybka boczna. Części blacharskie można dostać na allegro bez problemu. pozdro

behemot 
Forumowicz
bubu

Wysłany: 31-03-2010, 20:31   

bardzo mi się podoba Dodge w szczególności do 93r. Samochód z ładnym zadkiem a takie rzadko sie zdarzają .
Jesli sprzedawca mija się z prawda co do mocy to może mijać sie też w innych kwestiach tzreba zachowac szczególną ostrożność.

tabek 
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `92
Wysłany: 01-04-2010, 23:43   

SL tez mialy 4x4

n3000 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-04-2010, 07:39   

Nie SL tylko GTO oferowane na rynek UK a GTO to nic innego jak 3kgt vr4 z wolnossakiem. Nie wspominałem o GTO bo to model z kierownicą po prawej stronie, więc raczej kolegi nie zainteresuje.

tabek 
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `92
Wysłany: 03-04-2010, 15:27   

moge sie mylic ale z tego co sie orientuje to nazwa GTO byla pierwsza nazwa w Japoni modelu mitsubishi, z uwagi na to ze tej samej nazwy uzywaly jeszcze inne marki jak Pontiac, Ferrari, auto przeznaczone na rynek europejski nazwano 3000GT a na Japonie a co za tym idzie z powodu strony po ktorej jest kierownica i na Anglie zostalo GTO. To nie zmienia tego ze byly wersje basic, sl i vr4 czy twin turbo jak ktos woli, ale znawca tematu nie jestem wiec jak zaznaczylem na wstepie moge sie mylic

n3000 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-04-2010, 15:59   

Na rynek japoński, angielski i australijski było GTO, na europe i ameryke 3000GT. Mitsubishi GTO miało inne nazwy jeśli chodzi o modele były to SR, MR I TWIN TURBO wszystkie GTO były 4WD, natomiast nigdy nie było modelu 3000gt SL czy BASE z napędem 4WD, ale zaczynamy pisać nie na temat :)

Robertoo 
Nowy Forumowicz

Auto: Dodge Stealth R/T Twin Turbo
Wysłany: 06-04-2010, 09:28   

behemot napisał/a:
bardzo mi się podoba Dodge w szczególności do 93r. Samochód z ładnym zadkiem a takie rzadko sie zdarzają .
Jesli sprzedawca mija się z prawda co do mocy to może mijać sie też w innych kwestiach tzreba zachowac szczególną ostrożność.

Witam kolege z Jeleniej Gory :wink: Moze kojazysz z Jelonki niebieskiego Stealtha Twin Turbo?? Jezeli tak to ja jestem jego kierownikiem :wink: Odnosnie czesci blacharskich i mechanicznych to jest tak jak wczesniej koledzy napisali. Co do wersji to wystepuje:
1. ES 3,0 V6 SOHC 12V 164KM
2. R/T 3,0 V6 DOHC 24V 225KM
3. R/T Twin Turbo 3,0 V6 DOHC 24V AWD 305KM

Pozdr.

behemot 
Forumowicz
bubu

Wysłany: 06-04-2010, 20:42   

Kojarze. Przez ciebie znów mam nawrót choroby.
Zbieram kase bo widze że z 50 tys musze miec żeby coś rozsądnego kupic
mysle o dodgu właśnie.

http://szukaj.pl.mobile.e...y=creationTime&

czyz nie jest śliczny

Robertoo 
Nowy Forumowicz

Auto: Dodge Stealth R/T Twin Turbo
Wysłany: 06-04-2010, 23:05   

behemot napisał/a:
Kojarze. Przez ciebie znów mam nawrót choroby.
Zbieram kase bo widze że z 50 tys musze miec żeby coś rozsądnego kupic
mysle o dodgu właśnie.

http://szukaj.pl.mobile.e...y=creationTime&

czyz nie jest śliczny

Hehe no to niezle. Ale faktycznie to jest jak choroba :wink:
No troche kasy trzeba miec zeby kupic w super stanie.

Ten z linku jest spoko. Tylko to jest R/T. A Ty myslisz nad R/T czy R/T Twin Turbo :?:
Jezeli Turbo to ten jest niezly:
R/T TT

Polifotwy tez jest niezly ale cena kosmiczna :( :
R/T TT polift

Jak kupisz Stealtha to pierwsza rzecz jaka musisz zrobic to wywalic tylni spojler bo psuje cala linie auta. Ja tak zrobilem i jest o niebo lepiej. Zreszta sam zobacz:

white90 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 2G 96 i 99
Wysłany: 07-04-2010, 16:11   

Bez spoilera zle nie wyglada ale wydaje mi sie ze ten spoiler dodaje troche uroku :)

n3000 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-04-2010, 17:33   

Ten spojler to nieporozumienie jest wygięty w druga stronę jak banan bardzo dobrze że go wywaliłeś wygląda dużo lepiej bez niego.

Odpowiedz do tematu