Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dlaczego buractwo i tunnerów należy tępić
Autor Wiadomość
Koton 
Forumowicz

Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
  Wysłany: 26-09-2006, 23:34   Dlaczego buractwo i tunnerów należy tępić

Godzina 21:00 wracam do domu :) . Jedzie się dość przyjemnie :D bo jest w miarę pusto. Nie grzeje tylko się przemieszczam"emerycckim tempem" jadąc do 3500 obr/min...
najednym ze skrzyżowań przedemną zatrzymuje się alfa romeo 145 ze światłami tylnymi lexus style wydechem zrobionym z rynny,zderzakiem od Bóg wie czego,ze spojelerm którego rozmiar nie mieści się w wyobrażeniach o wielkości typowego spojlera o kształcie nie wspominając :wink: . Przez przednią szybę widzę, że "kierownik" ma zamontowany wyświetlacz LCD i leci na nim wizualizacja jakiegoś"rytmicznego" hitu dyskotekowego. Szyderczy uśmiech :twisted: już mam na twarzy ale to jeszcze nic. Patrzę a tu spod podwozia zaczyna świecić techno zielona łuna. Myśle sobie idealny szybki i wściekły równocześnie sposstrzegając oznaczenie na klapie 1.4T. Spark :lol: :lol: .
Jestem już całkiem uchachany...

Sygnalizator pokazał żólte światło i już sobie myśle żeby pokazać gdzie jest miejsce Alfy w szeregu :twisted: po czym stwierdzam że nie ma sensu... 8)

Światło zielone.. słysze jak fast and fourius rusza,jest głośno.Z jednego pasa droga zmieniła się na dwu pasmową i tunner zaczyna cisnąć alfe. Chałąs potworny a gośc prawie w ogóle się nie oddala :mrgreen: . Po jakichś 5 sekundach gość zaczynał "odchodzić" do przodu i za chwilę zniknął za zakrętem. Po 2 sekundach widze że z przeciwka jedzie radiowóz policyjny....

Upłyneło jakieś pól minuty i dojeżdzam do kolejnych świateł - oczywiście czerwone :|

Zatrzymuje się i zaczynam szukać czegoś do słuchania w radiu. Patrze w lusterko i widze radiowóz jadący z kogutem. HeH myślę :D za kim jadą???? :mrgreen:

... Chwilę pózniej patrze a radiowóz stoi na pasie obok a Pan policjant informuje mnie że mam zjechać na najbliższym przystanku autobusowym i zatrzymać się :?: . Tak jakoś wyszło że pytanie "a dlaczego" zadałem będąc przekonanym że to jakiś kiepski późno wieczorny żart :|
Zatrzymuje się w zatoczce za mną policyjna astra i myśle sobie o co chodzi. Pan policjant podchodzi i pyta mnie bardzo poważnie co to za choinke mam z samochodu :shock:
Myśle sobie w morde jeża kopanego jakieś zwarcie elektryki wszytskie światła z tyłu świecą naraz. Patrze ale nie... Policjant móiw do mnie "No a z przodu... prosze włączyć halogeny"
Włączam a policjanci ale i tak widzieliśmyshock: :shock: "No to niech Pan włączy długie..."
"Niech Pan włączy postojowe i halogeny" po chwili dodaje " Ale i tak widzieliśmy..."
Pytam się co takiegio widzieli.
"Pan dobrze wie..." słysze odpowiedz. Zaczyna się robić nieciekawie. Atmosfera jak u Franza Kafki... :oops: :oops: :oops:

Policjant prosi mnie o dokumenty po czym obydwaj idą do radiowozu...

Siedziałem w samochodzie nie wiedząc co się dzieje... Siedze myśle,myśle no cholera nie wiem co jest grane. Wkurzyłem się wychodze z samochodu i podchodze do radiowozu i pytam " O co chodzi??"
O światła - pada odpowiedź
Jakie światła???
No Pan wie...
Jakie światła????
Te pod podwoziem...
Ja nie mam żadnych świateł pod podwoziem - odpowiadam
Przecież Pan wie o co chodzi, widzieliśmy... :| :shock: :?

I wreszcie mnie olśniło.chodziło nie omnie a o tego buraka w tym pojeździe zwanym Alfą R.
Od razu mówię. Ze zatrzymali mnie ale chcieli zatrzymać tamten samochód. Ja nie mam podświetleń a tamten ma. Mówie od razu. Alfa romeo 145 1.4 T .Spark raczej bordowy ale w tym świetle pewnie wygklądał podobnie do mojego. Też 3 drzwiówka, no i te pasy mogły zasugerować :roll: Pasy jakie są każdy widział,niestety... a ci którzy nie widzieli to powiem że są na masce i z obu boków auta.
Po moim wytłumaczeniu ponownie zostałem oddelegowany do samochodu. Skończyło się na niczym. Na Szczęscie. Ciężko się udowadnia że nie jest się wielbłądem...

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-09-2006, 13:19   

Znajomemu glowixa chcieli wypisać mandat za hamowanie z piskiem, ale im się zaśmiał w twarz, bo ma ABS, a im było obojętne kogo dopadną, byle by mandat wypisać. :lol:

Kaleid 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4
Wysłany: 27-09-2006, 13:34   

Hehe, ja jezdze raczej spokojnie...choc czasem lubie powkurzac karków w Golfach i Passatach z pitbullem na szybie i wiadrem miast wydechu :)

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 27-09-2006, 14:54   

Proszę się nie czepiać pitusiów to są naprawdę fajne psy. :D

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2006, 10:53   

Koton a ta alfa niebyła na nowotarskich blachach?? Bo pamiętam że jeździła taka bordowa po NT z tym że możłiwe że silniczek mocniejszy był...

Koton 
Forumowicz

Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
Wysłany: 01-10-2006, 22:45   

Nie pamiętam ale raczej na krakowskich.

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 04-10-2006, 23:23   

Ja mam największy ubaw zimą jak jest śnieg na drodze. Ludzie w hiper samochodach są nieco zdziwieni jak im ucieka takie małe, białe i brzydkie. 4WD robi swoje!

Odpowiedz do tematu