|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:16 |
Ubezpieczenie używanego outlandera II |
Autor |
Wiadomość |
zbyszko_orzech
Forumowicz

Auto: Outlander Intense+ SE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-04-2010, 21:49 Ubezpieczenie używanego outlandera II
|
|
|
Witam
Na ile wyceniacie swojego Outlandera przy wyborze ubezpieczenia? Chodzi mi o AC w rocznikach 2008/2009? Bo co TU to inna wycena U jednych Intense Plus z 2008/2009 to 80000zł a u innych to 96000zł a jeszcze innych to 100000zł. Z tego co patrzę to Outlanderów z drugiej ręki jest mało szczególnie po 80000zł. I czy ktoś miał już tą nieuprzejmość likwidowania szkody z ubezpieczenia w ASO. Czy były jakieś problemy? Jeśli tak to w przypadku jakich TU? I w przypadku kradzieży jak to jest wypłacane: czy katalogowo czy na tyle ile ubezpieczyłem? Czy ktoś miał w Aviva CU ( bo to TU przedstawiło mi najlepszą ofertę ale nie ma umowy z ASO Mitsubishi w moim mieście i nie wiem czy warto ) Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam |
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-04-2010, 07:42
|
|
|
Niech robią Ci wycenę z książki (nie pamiętam jakiej firmy) i tak jak przyjdzie co do czego to będa się tym zasłaniać. zbyszko_orzech napisał/a: | I czy ktoś miał już tą nieuprzejmość likwidowania szkody z ubezpieczenia w ASO. Czy były jakieś problemy? Jeśli tak to w przypadku jakich TU? I w przypadku kradzieży jak to jest wypłacane: czy katalogowo czy na tyle ile ubezpieczyłem | trzy razy po drobnych stłuczkach - dwa razy Skoda, raz Opel żony. Żadnych problemów, bezgotówkowo. Skoda nawet bez problemów (i opłat) udostępniała samochód zastępczy. Dlatego trzymam się PZU. Kiedyś przy okazji przeglądu Nissana zapytałem z jaką firmą ubezpieczeniową mają najmniej problemów - odpowiedzieli, że PZU. Zrób tak samo. W przypadku kradzieży w zależności od polisy albo wartość polisy albo aktualna wartość rynkowa. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
|
|