|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: lukasz12 16-08-2012, 22:44 |
WSKAZNIK TEMPERATURY |
Autor |
Wiadomość |
setko [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2006, 20:13 WSKAZNIK TEMPERATURY
|
|
|
Panowie mianowicie mam taki problem wskaznik temperatury pokazuje mi temp. od polowy skali i nie wiem co go boli czy to czujnik w silniku a sa jakies 2 sztuki bo w chlodnicy to od wentylatorow czy wskaznik bo temperatura chlodziwa jest ok. |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2006, 08:20
|
|
|
A to źle? U mnie jest identycznie, ale wydaje mi się że tak właśnie ma być.... |
|
|
|
 |
PaweMa [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2006, 09:48
|
|
|
Wskaźnik powinen startować od dołu do połowy skali, kiedy osiągnie normalną temp. pracy silnika.A czy po wyłączniu zapłonu spada do dołu? jesli po zgaszeniu silnika i wystygnieciu pozostaje w połowie to stawiam, ze uszkodzony wskaznik. |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2006, 09:50
|
|
|
Dokłądnie, u nie spada, czyli jest ok, a stan max jaki zauważyłem to właśnie połowa skali |
|
|
|
 |
setko [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2006, 11:17
|
|
|
u mnie dziala od polowy i 2 kreski przed czerwona sie zatrzymuje jako stan
a po wylaczenio silnika spada do dolu. |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2006, 16:10
|
|
|
setko napisał/a: | u mnie dziala od polowy i 2 kreski przed czerwona sie zatrzymuje jako stan
a po wylaczenio silnika spada do dolu. |
Setko to sprawdż jak najszybciej czy załączają Ci się wentylatory. Bo wskaźnik nie powinien nigdy zajść tak wysoko, a 6G72 cholernie łatwo przegrzać. Ponieważ głowice masz aluminiowe będą z tego same problemy...
A dla zainteresowanych mam coś takiego:
100% sprawny, ale jak pewnie zauważyliście do wersji z automatem
pozdrawiam.
ps: jak to już wyżej napisano po wyłączeniu zapłonu, wskaźnik powinien opaść do zera. Układ jest prosty ja konstrukcja cepa, Cewka wskaźnika jest sterowana bezpośrednio napięciem z czujnika. Jeśli więc nie opada musi ją coś blokować, nie sądzę bowiem aby po wyłączeniu zapłonu wciąż dostawała napięcie. |
Ostatnio zmieniony przez Chi-Man 31-03-2009, 05:10, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
setko [Usunięty]
|
Wysłany: 29-09-2006, 11:59
|
|
|
Potrzebowal bym czujnik temperatury do chlodnicy z bialym gniazdem czy ktos taki posiada
a do chi mena pytanie czy te wskazniki masz na stanie i ile bys za nie chcial?
PS. z kturego dokladnie czujnika cewka wskaznika dostaje napiecie i jak go najlepiej
sprawdzic. |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 29-09-2006, 18:05
|
|
|
Witam,
Mam taką jedną sztuk (tę z fotki) - 50 złociszy.
Wskaźnik sterowany jest z czujnika nr 16 (skan poniżej) - tego oznaczonego na czerwono.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|