|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wycieraczki |
Autor |
Wiadomość |
Karlito86
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.3 GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-05-2010, 22:25 Wycieraczki
|
|
|
Witam.
Jestem dumnym posiadaczem Lancera 1.3 GLX 98r. i nie miałem większych problemów przez ponad rok użytkowania aż tu nagle problem z wycieraczkami się pojawił. Przeszukałem forum i nie znalazłem do końca odpowiedzi.
Otóż wycieraczki jakiś czas temu zaczynały zwalniać podczas pracy, potem się zacinać aż w końcu przestały działąć całkowicie.
Zgłosiłem się do jednego elektromechanika, wymienił szczotki i wirnik oraz powiedział że trzeba wymienić część znajdującą się na prawo od silniczka, jeśli dobrze pamiętam to przekaźnik (wybaczcie moje nazewnictwo i opisy ale niestety nie znam sie na samochodach :/) Po naprawie silniczka wycieraczki działąją lecz tylko na tym najszybszym biegu, w pracy ciągłej.
Zgłosiłem się do innego elektromechanika, stwierdził że problem jest z masą, poprzedni właściciel też miał z tym problem ponieważ był pociągnięty kabel od masy do karoserii. W module ponoć była przepalona ścieżka od masy ale naprawa jej nic nie dała i powiedział ze należałoby wymienić moduł.
A ja już sam nie wiem co robić, ani jednego ani drugiego nie udało mi się do tej pory znaleźć na allegro, wiem ze o części raczej trudno.
Ktoś miał podobne problemy, albo wie jak się z nimi uporać lub ma jakiąś radę?
Przepraszam ze tak się rozpisałem |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2010, 07:10
|
|
|
Na szybko bo muszę lecieć - poszukaj w tym dziale, lancera-wersja niżej lub colta bo wiem że gdzieś o tym było , a niestety nie mogę teraz poszukać. |
|
|
|
 |
|
|