Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
czujnik cisnienia paliwa
Autor Wiadomość
konradsd 
Forumowicz

Auto: nic
Wysłany: 18-05-2010, 18:10   czujnik cisnienia paliwa

witam ponownie, dzisiaj dzownil do mnie mechanik i mam do wymiany czujnik cisnienia paliwa który znajduje sie na listwie pod maska taki czarny ma 3 piny jest to urzadzenie elektryczne nie jest to zawor jak mi powiedzieli w jednej z hurtowni po podani rocznika i rodzaju silnika powiedzieli ze czujnik mam ale w pompie wc a na listwie pod maska mam zawór mechaniczny, przypomnam moje auto 1.8 gdi rok 2001 122konie, tak wiec szukam takiego czujnika dzownilem do japaneze to tam maja ale koszt 1240z ; / bardzo duzo wiecie moze czy sa zamienniki do tego czy mozna takic zujnik naprawic, chce jutro jechac do mechanika zeby mi go wymontowal i bede szukal bo ogolnie to w niektorych hurtowniach sami nie wiedza a ja przez to robie sie zielony

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 18-05-2010, 18:19   

wepnij się woltomierzem w ten czujnik jeżeli nie pokazuje napiec (poszukaj na forum) to do wymiany poszukaj używki

podaj vin to sprawdze numer części

wstępnie sprawdziłe kosztuje około 100 dolarów ale dla pewności potrzebuje vin

http://partmaster.com.ua/...rderPrice=price

konradsd 
Forumowicz

Wysłany: 18-05-2010, 20:06   

tak wiec mój numer nadwozia to : XMCLNDA2A1F016361
rozumiem ze mam postepowac zgodnie z ta instrukcja http://forum.mitsumaniaki...ghlight=evoscan

jutro postaram sie podpiac tak jak jest napisane powyzej

zostal podłączony woltomierz i cisnienie jest bardzo slabe z tego co mi powiedzial mechanik, mowi ze sprawdzal wszystko i zostaje albo regulator cisnienia paliwa, albo sam czujnik, czujnik mam z lewej strony a regulator z prawej, jutro bede mial sam czujnik wrzuce fotke, czy jest jakis sposób żeby sprawdzic sam czujnik bojedyne co sie nasówa to włożyc go do innej carismy :) i zobaczyc co sie bedzie dzialo

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-05-2010, 00:15   

Albo z innej włożyć do twojej żeby sprawdzić, tak też można :)

gigant87 
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Wysłany: 20-05-2010, 00:51   

Jeśli dobrze kojarzę, to wystarczy odłączyć czujnik ciśnienia paliwa. Jeśli wtedy będzie dobrze tzn, że padł czujnik. Jeśli nie, to regulator. Pompa sama w sobie nie powinna się zepsuć. To co najczęściej ulega usterkom to regulator ciśnienia paliwa (jest czasem zbyt mocno otwarty (wraca zbyt dużo paliwa) i benzyna nie dociera pod odpowiednim ciśnieniem do wtrysków.

Obecnie: F34

konradsd 
Forumowicz

Wysłany: 20-05-2010, 13:06   

mam juz numer części jest to czujnik ciśnienia paliwa MR560127
GIGANT87 mam odłaczyc czyli odczepic przewód czy wykrecic ten czujnik bo wykrecony jak bedzie to wydaje mi sie ze bedzie tym paliwem żygal na zewnatrz? wiec jak?

aren195612 
Forumowicz

Auto: Space Star GDI 99r
Wysłany: 20-05-2010, 17:01   

konradsd, Jeżeli układ paliwowy w twoim autku jest sprawny, bo chyba tak zakładasz /zakładasz, że masz właściwe ciśnienie na listwie paliwowej w całym zakresie obrotów i obciążeń/, to nawet po zdjęciu wtyczki z sensora /właśnie tego: MR560127- o którym wspominasz/ auto ma się kręcić aż do "odcinki", normalnie wchodzić na obroty, ciśnienie w Evoscanie jest wtedy na poziomie 80bar /sam jestem ciekaw "skąd on to wziął"/. Realne- u mnie- mierzone manometrem 50bar. Błąd ECU oczywiście wywali, bo musi, w/g manuala ma wywalić powyżej 69bar. Zmierzone , sprawdzone w moim MSS GDI.

Ale ty kombinujesz. Ten twój mechanik nie może tak po prostu zmierzyć ciśnienie na listwie paliwowej manometrem???, jeżeli nie może, zmień go.
Powtórzę ci coś co ci już pisałem jak przymierzałeś się do wymiany filtra w baku: ” Tak po omacku to kosztów narobisz ………. …. a problemu nie rozwiążesz.”

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 21-05-2010, 01:24   

miałem uszkodzony ten sam czujnik kręcił mi tylko do 4000 potwierdzam ze po zdjęciu wtyczki auto kreci się do odcięcia ale wyskakuje CE i więcej znacznie pali koszt używanego 30 funtów

konradsd 
Forumowicz

Wysłany: 21-05-2010, 14:40   

duzo wyjasnil mi aren i dzisiaj u mechanika wlasnie sprubuje z wyciagnieta wtyczka, jesli to nie da to pomiar manometrem na listwie jesli nie bedzie mial takiego urzadzenia bo miec nie musi to do aso, zeby mi zdiagnozowali co jest, pozdrawiami dzieki wszystkim za pomoc ,pewnie jeszcze sie tutaj nie raz odezwe
wlasnie dzwonilem, w aso mitsubishi w bydgoszczy pelna diagnostyka 320zł :)

[ Dodano: 21-05-2010, 19:26 ]
po odlaczeniu czujnika auto gasnie

Odpowiedz do tematu