|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czy warto? |
Autor |
Wiadomość |
macmal2
Nowy Forumowicz
Auto: Suzuki Vitara,VW Touran
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-05-2010, 21:19 Czy warto?
|
|
|
Witam serdecznie,
Czytam Was od dawna,mam zamiar popełnić outka.
Pytanie jest takie:
Czy warto kupić outka z tego roku Intense +,krata 4 nowe zimówki Toyo 18tki
zmieniona mapa na 170 km, przebieg 7000 km.
samochód słuzył jako testówka, sprzedaje dealer.
oglądałem go - faktycznie nic mu nie brakuje tym bardziej,że pełnił rolę tej drugiej testówki ( w zasadzie cały czas powoził nim ktoś z właścicieli salonu)
cena 106 kpln brutto
za nowego bez opon ale ze zmienioną mapą chcą 120 kpln i ani zł mniej
Co myślicie o takiej ofercie?
z góry dzieki za Wasze opinie, kasztany też chętnie poczytam |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 28-05-2010, 05:38
|
|
|
macmal2 napisał/a: | Czy warto kupić outka z tego roku Intense +,krata 4 nowe zimówki Toyo 18tki
zmieniona mapa na 170 km, przebieg 7000 km.
samochód słuzył jako testówka, sprzedaje dealer.
oglądałem go - faktycznie nic mu nie brakuje tym bardziej,że pełnił rolę tej drugiej testówki ( w zasadzie cały czas powoził nim ktoś z właścicieli salonu) | poczytaj sobie moje przeboje z testowym http://forum.mitsumaniaki...ic.php?t=46762. Zmieniona mapa przez dealera musi być odnotowana w historii samochodu, w przeciwnym przypadku jak coś się bedzie działo (a sprzęgło prawie na pewno) też usłyszysz "Nic nam Pan nie udowodni". Ta druga testówka, nie oznacza, że samochód był eksploatowany bardziej poprawnie - czasami mogło być wręcz przeciwnie (np. butowanie na zimnym silniku) . Po za "atrakcjami" dostarczonymi przez dealera - samochód sprawuje się bez zarzutu.
Ponieważ szukasz auta z kratą dogadałbym się na wypożyczenie tego samochodu do 6 miesięcy i finalizację zakupu po tym okresie, masz wtedy 2,5 roku amortyzację - a nie 5 lat. W moim przypadku to był główny powód zakupu testowego w wieku 6 miesięcy i 13 dni.
Zimówki Toyo - nie wiem, nie jeździłem, ale w OCtavii 2 (nowej) jak wytargowałem zimówki bez uzgodnienia jakie, to dostałem jakieś wynalazki (nie pamiętam już nazwy), które sprzedałem po niecałym sezonie i kupowałem Michelin Primacy Alpin bo nie dało się jeździć. Może się okazać, że bonus zimówek jest symboliczny.
A w ogóle to poczytaj wątki http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=84 bo może również się okazać , że uczciwe i znające się na rzeczy ASO masz ponad 150 km od domu, co dla mnie jest wystarczającym powodem, aby zakup Outlandera był ostatnim zakupem samochodu spod znaku trzech diamentów pomimo jego wielu niezaprzeczalnych zalet. Gwarant jakby co, to Ci napisze, że ASO Mitsubishi gwarantuje jakość, co w moim przypadku oznacza montaż przez ASO kabelków grożących przetarciem i zwarciem. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

Auto: XC90,X5 i Outek
Kraj/Country: Austria
|
Wysłany: 14-06-2010, 22:33
|
|
|
nie opłaca sie za stówke netto kupiłem Instyle z zimówkami a tą mapę to wgrasz sobie sam za 1500 zł i bedziesz wiedzial jaką masz moc i czy panu zenkowi jak zgrywał od kogoś oryginała nie pomyliły się modele |
|
|
|
 |
Gunner
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2007 Posty: 315 Skąd: 3city
|
Wysłany: 16-06-2010, 08:01
|
|
|
Cytat: | Zmieniona mapa przez dealera musi być odnotowana w historii samochodu, w przeciwnym przypadku jak coś się bedzie działo (a sprzęgło prawie na pewno) |
Mam ponad 50 tys zrobione po mapie- zero problemow ze sprzegłem. |
_________________ TURBOKLEKOT 173BHP 350NM -1640KG
MAZDA MX-5 1.8NBFL GT 220 KM /240NM-1100KG 15L na bucie i 6 sec
黒トカゲ Bez dachu nad glowa
 |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 22-08-2010, 22:10
|
|
|
macmal2 napisał/a: | z góry dzieki za Wasze opinie, kasztany też chętnie poczytam |
OCZYWIŚCIE ŻE WARTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-08-2010, 19:59
|
|
|
Po co odgrzewasz stare tematy? Pytający był tylko raz na forum i to dawno, dlatego Twojej zachęty już nie przeczyta. |
|
|
|
 |
|
|