|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Proszę o pomoc przy ustawieniu pompy zexel |
Autor |
Wiadomość |
anula
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi canter
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-06-2010, 16:24 Proszę o pomoc przy ustawieniu pompy zexel
|
|
|
Po kłopotach z miedzianymi kawałkami w misce olejowej kupiliśmy prawie nowy dół silnika, który pochodzi z pajero ll 4M40, czyli taki jak mój w canterze.Głowica i pompa od naszego,więc wszystko powinno pasować.Niestety tak nie jest.Pierwszy problem okazał się z turbiną która w żaden sposób nie pasowała do cantera.Po mozolnej pracy mojego męża turbina wreszcie pasuje.Nie możemy poradzić sobie z ustawieniem pompy.Czytałam na forum jak to zrobić,lecz mam mały problem, na zdjęciach pompa ma dwa znaki a moja ma trzy znaki.T i N ma normalnie,lecz niżej są takie jakby trzy strzałki i nie wiem na której mam ustawić ten nacięty ząbek od trybu.Efekt jest taki,że samochód szybko się grzeje,lekko kopci na siwo i jeszcze go trzącha.Proszę o pomoc bo samochód jest mi teraz bardzo potrzebny. |
|
|
|
 |
|
|