Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Jak zdjąć osłony wewętrzne tylnych drzwi w krótkie
Autor Wiadomość
PiotrC 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Wysłany: 06-06-2010, 20:38   [3.2 DID] Jak zdjąć osłony wewętrzne tylnych drzwi w krótkie

Witam !
Zaczął mi się zacinać zamek tylnych drzwi /klamka/ Muszę dostać się do środka aby przesmarować mechanizmy. Odkręciłem śruby rączki wewnętrznej oraz w schowku z siatką ale nic się nie poluzowało i siedzi jak kamień :( Czy wszystko siedzi na zatrzaskach i trzeba rwać na siłę ? Wolałbym to teraz zrobić niż przy zablokowanych drzwiach.
Pozdrawiam :) Piotr

Morox 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-06-2010, 21:45   

Witam...temat ten byl poruszany tylko nie dotyczyl demontazu tylnych plastikow link tutak

http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#557433

Mechanizm ten mozna przesmarowac innym sposobem ktory jest wlasnie opisany w tym temacie. Tez mialem z tym problemy smar w speju (nie WD40) pomogl jak narazie nic sie nie zacina
Otworzę okno w nim i głośno puszczę to...

PiotrC 
Forumowicz

Wysłany: 07-06-2010, 21:10   

Dzięki za odpowiedź :) Na razie prysnąłem olejem do klamki i przez otwór z boku drzwi zaślepiony gumową uszczelką. zdecydowanie pomogło :) Co jednak zrobić gdy zaszwankuje tylna wycieraczka czy silniczek tylnego spryskiwacza ? :( W II-jce ta osłona jest na kołkach. Myślę, że w III-jce jest podobnie. Trzeba będzie użyć siły :D Jak to rozgryzę to dam znać :wink:
Pozdrawiam

butyński
[Usunięty]

Wysłany: 07-06-2010, 23:34   

Hejka ! Ja mam to samo co jakiś czas " psikam smarem " ale i tak mi się zacina ! Blendę zdemontowałem ( tę od tablicy rejstacyjnej ) ale dalej nie mogę się dostać .Wybicie tego opisywanego nita od klamki nie spowoduje dostania się do mechanizmu więc nie próbuję bo się boję , że tego ustrojswa nie złożę do stanu pierwotnego . Jak macie jakieś sposoby dostania się do mechanizmu proszę o instrukcję . Pozdrawiam !

Szyszkowa 
mod Pajero
seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Wysłany: 08-06-2010, 07:35   

PiotrC napisał/a:
Dzięki za odpowiedź :) Na razie prysnąłem olejem do klamki i przez otwór z boku drzwi zaślepiony gumową uszczelką. zdecydowanie pomogło :) Co jednak zrobić gdy zaszwankuje tylna wycieraczka czy silniczek tylnego spryskiwacza ? :( W II-jce ta osłona jest na kołkach. Myślę, że w III-jce jest podobnie. Trzeba będzie użyć siły :D Jak to rozgryzę to dam znać :wink:
Pozdrawiam

W III osłona jest i na kołkach i na śrubach. Śruby masz na uchwycie od wewnętrznej strony drzwi i w siatce na drzwiach (tzn. odchylasz siatkę i tam są śruby). Zdemontuj też schowek z narzędziami. Jeżeli dobrze kojarzę, to odkręcić trzeba też trzeci stop (jedna śruba od dołu).
Ściągasz górę, a następnie dół (górna część zachodzi na dolną). Reszta trzyma się na kołkach. Odrywaj delikatnie ;)
Kiedy wszystko zdejmiesz będziesz miał folię- trzeba ją naciąć, żeby dostać się do zamka. Po wszystkim i tak dostęp najwygodniejszy nie będzie :) - wytarczy jednak do naoliwienia/oczyszczenia sprężyny i cięgień.

santek 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DiD / OIII PHEV
Wysłany: 08-06-2010, 21:01   

Folii staraj sie nie rozcinac - lepiej przetnij w polowie ostrym nozykiem klej ktory trzyma folie do metalu - tak zeby polowa zostala na folii a druga polowa na drzwiach - po robocie dociskasz do siebie i nie musisz kleic rozerwanej folii.

Przy okazji mozesz sobie zrobic konserwacje profili drzwi za pomoca jakies specyfiku. Pamietaj zeby pozniej oczyscic otwory do odplywu wody.

BTW. Uwazaj na blaszki, ktore trzymaja uchwyty siatki od wewnwtrznej strony. Jak Ci spadna do srodka to bedzie wszystko trzeba od nowa rozbierac.

---
Pozdrawiam
Santek

PiotrC 
Forumowicz

Wysłany: 10-06-2010, 17:45   

Jeszcze raz dzięki za dokładne info. Teraz już "jestem w domu" :) Z rozcięciem kleju to dobry pomysł. Blaszki trzymające siatkę się ostały :) Natomiast do środka poleciała druga część haczyka trzymającego siatkę :D Na razie niech sobie tam spokojnie leży :wink:
Pozdrawiam wszystkich

Odpowiedz do tematu