[MSS 1.3] WYPOSAŻENIE WNĘTRZA |
Autor |
Wiadomość |
Eizo
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1,3 16V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-06-2010, 21:18 [MSS 1.3] WYPOSAŻENIE WNĘTRZA
|
|
|
Zauważyłem że w siedzisku fotela kierowcy mam zerwane kilka sprężyn. Fotel co prawda jeszcze wytrzymuje ale chciałbym coś z tym zrobić. Czy ktoś już może naprawiał te sprężyny? Macie jakieś sposoby, pomysły? Czy można je zamienić jakimiś nieoryginalnymi? Pozdrawiam |
_________________ Eizo |
|
|
|
 |
daniel_b11
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,3 2000r.
|
Wysłany: 19-06-2010, 18:56
|
|
|
Co do problemu sprężyn nie potrafię wskazać żadnego sposobu naprawy w tym momencie. Ale radziłbym zmienić temat postu. Faktycznie sprężyna wiąże się w jakiś sposób z wyposażeniem wnętrza. Ale skojarzeniowo niestety coś tu nie pasuje. Myślę że warto dbać o jakiś porządek. |
|
 |
Eizo
Forumowicz

|
Wysłany: 19-06-2010, 19:41
|
|
|
Co znaczy "w jakiś sposób", bo nie rozumiem? A z czym się wiąże ? Z oświetleniem, czy może z silnikiem? Zanim zaczniesz kogoś oceniać i poprawiać nie mając w dodatku żadnego pomysłu jak pomóc to trochę pomyśl |
_________________ Eizo |
|
|
|
 |
daniel_b11
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,3 2000r.
|
Wysłany: 19-06-2010, 19:48
|
|
|
Wyposażenie wnętrza to dla mnie także pokrowce foteli gałka zmiany biegów (a propos innego postu ) podłokietnik. Po prostu uważam że można było nazwać to np: fotel kierowcy lub sprężyny fotela.
Przepraszam za swoją nietrafną ocenę.
Ale ciągnąc ten temat myślę że może warto byłoby rozdzielić takie zagadnienia w kategorie (np.: wyposażenie wnętrza, zawieszenie, układ napędowy, itp) ale to już konkluzja do sił wyższych tego forum |
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 20-06-2010, 11:15
|
|
|
Dajcie spokój w opisie tematu jest wystarczająco dobrze napisane i widać o co chodzi. Z drugiej strony w szukaju może już być mniej wesoło tak że można dopisać do nazwy zarwany fotel.
Raczej chyba wypadałoby pisać merytorycznie. Podłączę się pod temat , jak to tanio i bezboleśnie zrobić? Wymiana maty pod fotelem z innego egzemplarza?
Tylko skąd wziąć - szukałem i nie widziałem ani samej maty do sprzedania ani foteli. |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 20-06-2010, 11:55
|
|
|
Albo daj fotel do jakiegos „hobbysty”, żeby ponaprawial „sprężyny”, albo kup dol fotela (albo caly fotel).
Druga opcja powinna być niewiele drozsza, a bedzie szybsza.
Szukaj po ogłoszeniach calych aut (powypadkowe, "na czesci").
Malo kto oglasza same fotele (zwłaszcza do Space Stara).
Zobacz tez czy Twoje fotele nie były montowane w innych modelach Mitsu (tapicerke fotela da się przełożyć)
Polecam popularny portal aukcyjny na "A" lub dzial 'Kupie" na naszym Forum. |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 20-06-2010, 13:06
|
|
|
Heh to się nazywa złośliwość - jak szukałem nie było w ogóle a teraz pełno :> Myśle,że cały fotel to dobre rozwiązanie. Zakładam ,że mata sprężyn w lewym i prawym fotelu jest taka sama? |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 20-06-2010, 21:41
|
|
|
drtymf napisał/a: | Zakładam ,że mata sprężyn w lewym i prawym fotelu jest taka sama? |
Dla pewnosci sprawdz.
Niech Ci przysla foty i porownaj. Niestety nasze Miski maja to do siebie, ze w rzeczach oczywistych lubia sprawic niemila niespodzianke... |
|
|
|
 |
masha
Forumowicz MASHA
Auto: MSS 1.8 GDI AVANCE
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2007 Posty: 63 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-06-2010, 10:28 Re: WYPOSAŻENIE WNĘTRZA
|
|
|
Eizo napisał/a: | Zauważyłem że w siedzisku fotela kierowcy mam zerwane kilka sprężyn. Fotel co prawda jeszcze wytrzymuje ale chciałbym coś z tym zrobić. Czy ktoś już może naprawiał te sprężyny? Macie jakieś sposoby, pomysły? Czy można je zamienić jakimiś nieoryginalnymi? Pozdrawiam |
Przerabiałem to w swoim Misiu 5 dni przed sprzedażą.
Pojechałem do zwykłego mechanika, który miał też na podwórku trochę Nissanów marki GB. Przełożył mi sprężyny z innego fotela i było git. Cena 80 PLN - podarowana przeze mnie kupującemu
Pzdr
masha |
_________________ Pzdr
MASHA
MSS 1.8 GDI AVANCE '01 |
|
|
|
 |
zako7
Mitsumaniak 00349/KMM

Auto: Eclipse Cross
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Wrz 2006 Posty: 192 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 21-06-2010, 21:19
|
|
|
Ja też miałem ten problem 3 lata temu. Kupienie sprężyn było nie możliwe, więc pokombinowałem (może trochę po lamersku ). Miałem do dyspozycji wózek na zakupy z marketu, wyciąłem spód (dno wózka), wstawiłem i jeżdżę do dzisiaj.
Polecam |
|
 |
masha
Forumowicz MASHA
Auto: MSS 1.8 GDI AVANCE
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2007 Posty: 63 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-06-2010, 09:30
|
|
|
zako7 napisał/a: | Ja też miałem ten problem 3 lata temu. Kupienie sprężyn było nie możliwe, więc pokombinowałem (może trochę po lamersku ). Miałem do dyspozycji wózek na zakupy z marketu, wyciąłem spód (dno wózka), wstawiłem i jeżdżę do dzisiaj.
Polecam |
Też dobry pomysł. Rozważaliśmy również podobne rozwiązanie ze wspawaniem kilku metalowych pasków i ułożeniem ich w kratownicę.
pzdr
masha |
_________________ Pzdr
MASHA
MSS 1.8 GDI AVANCE '01 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 22-06-2010, 09:52
|
|
|
Nie lepiej zaadoptować sprężyny z innych foteli, z innych aut, sprężyna to sprężyna, a kratownica wózka zakupowego to kratownica, to tak jakby siedział na desce pokrytej gąbką |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Eizo
Forumowicz

|
Wysłany: 25-06-2010, 20:25
|
|
|
No koledzy chyba znalazłem sposób. Kupiłem w markecie budowlanym gumę w oplocie /taką jak do spinania bagażu/ na metru o średnicy 8mm. Zrobiłem z niej pod gąbką kratownicę przeplatając pomiędzy stelażem fotela. Trzeba tylko dobrać eksperymentalnie siłę naciągu żeby nie było za mocno i po kłopocie. Koszt coś koło 7 złotych. Ale dzięki wszystkim za pomysły |
_________________ Eizo |
|
|
|
 |
|